20.9 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Ο Φερνάντεθ «εκτέλεσε» τον Παναθηναϊκό σε «νεκρό» χρόνο

Ο Ρούντι Φερνάντεθ μ' ένα «τρελό» τρίποντο σκόραρε στην εκπνοή και η Ρεάλ απέδρασε από το ΟΑΚΑ νικώντας τον Παναθηναϊκό (74-73).

Η «Βασίλισσα» ανέβηκε στο 22-7, την ώρα που μπήκε τέλος στο σερί νικών των «πράσινων» που «έπεσαν» στο 15-14 και η πρόκριση θα κριθεί την τελευταία αγωνιστική κόντρα στην Μπουντούτσνοστ στο ίδιο γήπεδο.

Απολαυστικός ήταν ο Παναθηναϊκός στην πρώτη περίοδο καθώς έμεινε πίσω 0-3, αλλά στη συνέχεια πάτησε το... γκάζι και εξαφανίστηκε. Η ελληνική ομάδα ήταν εντυπωσιακή και κατόρθωσε να εξασφαλίσει διψήφιες διαφορές, ενώ στο φινάλε του πρώτου δεκαλέπτου ο Βουγιούκας με κοντινό φλότερ διαμόρφωσε το 32-14.

Η... αναμενόμενη αντίδραση ήρθε από τη Ρεάλ Μαδρίτης η οποία με επιμέρους σκορ 8-2 μείωσε σε 34-22 στο 13' και ο Ρικ Πιτίνο κάλεσε αμέσως τάιμ άουτ, καθώς το μομέντουμ έμοιαζε να... γυρνάει σιγά-σιγά. Παρ' όλα αυτά οι φιλοξενούμενοι δεν πλησίασαν πολύ περισσότερο και το ημίχρονο έκλεισε με 45-33.

Από το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, η «Βασίλισσα» έδειξε τη πρόθεσή της να μπει στο παιχνίδι και να το διεκδικήσει μέχρι τέλους. Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν 50-44, ο Παναθηναϊκός κατόρθωσε μέσω της άμυνάς του να διατηρηθεί μπροστά (59-49, 29'), αλλά ένα τρίποντο του Γιούστα ακριβώς στο φινάλε της τρίτης περιόδου διαμόρφωσε το 59-53 και όλα ήταν ανοιχτά.

Ένα γκολ-φάουλ του Ντεσόν Τόμας διαμόρφωσε το 71-60 στο 35' και ο Παναθηναϊκός έμοιαζε να έχει ξεκάθαρα τον πρώτο λόγο για τη νίκη. Ωστόσο οι Μαδριλένοι αντέδρασαν ξανά και εκμεταλλευόμενοι τα «φτηνά» λάθη των «πράσινων» μείωσαν 71-67 στο 38', βάζοντας «φωτιά» στο παιχνίδι. Ο Αγιόν έκανε με βολές το 71-69 στο 39' και η αγωνία είχε κορυφωθεί με τους παίκτες του Πιτίνο να έχουν... κολλήσει φανερά.

Ο Λάνγκφορντ σκόραρε από μέση απόσταση για το 73-70, ενώ ακολούθησαν μία εύστοχη και μία χαμένη βολή του Ράντολφ, δύο χαμένες βολές του Παπαγιάννη κι ένα άστοχο τρίποντο του Λάνγκφορντ.

Η τελευταία επίθεση ανήκε στη Ρεάλ, με την άμυνα του Παναθηναϊκού να είναι εξαιρετική, όμως ένα τυχερό τρίποντο του Ρούντι στην εκπνοή χάρισε τη νίκη στη «Βασίλισσα».

Ο ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΚΑΙ Ο ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΣ: Ο Έντι Ταβάρες ήταν με διαφορά ο καλύτερος παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης, καθώς τελείωσε τον αγώνα με 14 πόντους και 16 ριμπάουντ και ήταν ο άνθρωπος ο οποίος κράτησε τους Ισπανούς στα δύσκολα. Ο MVP όμως δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τον Ρούντι Φερνάντεθ ο οποίος «ευστόχησε» στο τρίποντο που έδωσε τη νίκη στη «Βασίλισσα». Για τον Παναθηναϊκό ο Λάνγκφορντ ήταν η πιο αξιόπιστη επιθετική επιλογή με 14 πόντους, ενώ ο Καλάθης πέτυχε επίσης τόσους, αλλά με 5/17 σουτ. Ο αρχηγός των κυπελλούχων Ελλάδος είχε επίσης 9 ριμπάουντ και 5 ασίστ.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Ο Παναθηναϊκός κατόρθωσε κάτι σπάνιο, καθώς ανάγκασε τους Μαδριλένους να σουτάρουν περισσότερα τρίποντα από δίποντα (36 έναντι 29). Παρ' όλα αυτά μία «βόμβα» του Φερνάντεθ έκρινε τον αγώνα.

Δείτε το αναλυτικό στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ