28.5 C
Athens
Δευτέρα, 8 Ιουλίου, 2024

Ο φίλος του ο Λευτεράκης

Η εκπληκτική εμφάνιση του Λευτέρη Μποχωρίδη (27π.) οδήγησε τον Αρη σε μεγάλη νίκη στη Νέα Σμύρνη (87-81) επί του Πανιωνίου που κυνηγάει πλέον ένα θαύμα όσον αφορά την υπόθεση σωτηρία. Οι παίκτες του Παναγιώτη Γιαννάκη έδειξαν χαρακτήρα στα δύσκολα έχοντας οδηγό τον πρώην άσο του Παναθηναϊκού που φαίνεται να αρπάζει την ευκαιρία από τα μαλλιά για να εξελιχθεί ακόμα και σε ηγέτης του Αρη. 

O Πανιώνιος μπήκε φουριόζος στο ματς, με δύο τρίποντα του Γούντσον και έχοντας ηγέτη τον Σακελλαρίου προηγήθηκε 14-2 μόλις στο 5ο λεπτό κόντρα στον σαστισμένο Αρη. Ο οποίος όμως συνήλθε γρήγορα, έκλεισε την άμυνά του και "χτύπησε" τους γηπεδούχους μέσα στη ρακέτα με πρώτο βιολί τον Μποχωρίδη. Μέσα σε 8 λεπτά οι φιλοξενούμενοι κράτησαν τον Πανιώνιο μόλις στους 8 πόντους και με το επιμέρους σερί 25-8 προηγήθηκαν με 27-22 (13') έχοντας πάρει τον έλεγχο του αγώνα και με τον Βασιλόπουλο να βάζει δύσκολα στην άμυνα στον Σακελλαρίου.

Ο Αρης ξέφυγε ακόμα και με 10 (44-34 στο 18') με τα δύο τρίποντα του Βασιλόπουλου και του Προύιτ,  έχοντας μέχρι εκείνο το σημείο 57% στα δίποντα και συνολικά 20 πόντους μέσα στη ρακέτα του Πανιωνίου με 6/7 αιφνιδιασμούς  !    Ομως οι γηπεδούχοι αντέδρασαν στο τελευταίο δίλεπτο του ημιχρόνου μειώνοντας στους τρεις (42-45) με το δικό τους σερί (8-1) να το χτίζουν κυρίως χάρις στον Κράβιτς, πριν η ομάδα της Θεσσαλονίκης σκοράρει στην εκπνοή του πρώτου εικοσαλέπτου με τον Χρηστίδη και να πηγαίνει στα αποδυτήρια με το 47-42 υπέρ του με τον Λευτέρη Μποχωρίδη να έχει πιάσει ήδη...13άρι (13π.) και το Φλιώνη να ακολουθεί με 6. Την ίδια ώρα που ο Σακελλαρίου είχε 11 πόντους και ο ΜακΝίλι 8.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με καλάθι του Φλιώνη για τον Αρη (49-42) αλλά από εκεί και πέρα ξεκίνησε η αντεπίθεση (εκ νέου) του Πανιωνίου με δύο τρίποντα του Χέντερσον και συνολικά    11-0 σερί που έφερε τον Πανιώνιο προηγούμενο (53-49). Με τρίποντο του Μποχωρίδη που είχε "σιγήσει" στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου ο Αρης πέρασε και πάλι μπροστά (54-53) και το ντέρμπι είχε ξεκινήσει και πάλι για τα καλά με τους Κυανέρυθρους να κλείνουν το τρίτο δεκάλεπτο προηγούμενοι με τρίποντο του Δίπλαρου στην εκπνοή (67-66).

Το καλάθι του Σαρικόπουλου με το οποίο ισοφάρισε ο Πανιώνιος (73-73 στο 35') ήταν η τελευταία φορά που οι γηπεδούχοι δεν έχασαν, καθώς από εκεί και πέρα ο Μποχωρίδης με τον Μούρτο και ο Μπέλ (με τις 4/4 βολές στο φινάλε) ανέλαβαν δράση και τελείωσαν το παιχνίδι παρά την ύστατη προσπάθεια του Πανιωνίου που μείωσε προσωρινά με τα τρίποντα του Νταλό και του ΜακΝίλι σε 81-83 (19'' πριν το τέλος).

Ο Αρης με τις δύο συνεχόμενες νίκες επί Τρικάλων και Πανιωνίου αποβάλλει κάθε - πιθανή - αρνητική σκέψη του πιο απαισιόδοξου οπαδού (περί μπλεξίματος σε περιπέτειες) και πλέον κοιτάει μπροστά για πολύ πιο ψηλά. Ο Πανιώνιος απομακρύνθηκε ακόμα περισσότερο από τη ζώνη της σωτηρίας (απέχει 3 βαθμούς) και θα πρέπει πλέον να πετύχει ένα θαύμα για να αποφύγει το μοιραίο και την άμεση επιστροφή στην Α2.

 

Ανθρωπος του αγώνα: Στην κλασσική κωμωδία του Αλέκου Σακελλάριου, ο φίλος μου ο Λευτεράκης, φυσικά και δεν υπήρχε...Λευτεράκης, απλά ήταν στο μυαλό του δαιμόνιου Ντίνου Ηλιόπουλου για να ξεφεύγει από τη σύζυγό του Μάρω Κοντού μέχρι να εμφανιστεί ο "φανταστικός" Λευτέρης στο πρόσωπο του Κώστα Βουτσά.   Στη Νέα Σμύρνη ο...Λευτεράκης του Αρη είχε σάρκα και οστά με τον Λευτέρη Μποχωρίδη να σταματάει στους 27 πόντους αλλά το κυριότερο να είναι εκεί όποτε τον χρειάστηκε η ομάδα του με μεγάλα σούτ, εξαιρετικά τελειώματα και σε καθαρά ηγετική εμφάνιση.

Με τη γλώσσα των αριθμών: Το 80% στις βολές (20/25) που είχε ο Αρης έκρινε σε μεγάλο βαθμό το παιχνίδι αφού δεν ρίσκαρε το παιχνίδι όταν αυτό πήγε στη ρουλέτα των βολών. Στη διάρκεια όμως του αγώνα τη διαφορά έκανε το 56% (23/41) στα δίποντα όπου οι Κίτρινοι "εκτέλεσαν" τους αντιπάλους τους μέσα στη ρακέτα.

Photo Credit: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ