25 C
Athens
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Ο υπερήφανος Ινδιάνος των προκριματικών (pics)

Ο Ντέρεκ Ουίλις αποτελεί ξεχωριστό μέλος της Εθνικής ΗΠΑ, που αγωνίζεται στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019.

Ο 22άχρονος φόργουορντ των Γκραντ Ράπιντ Ντράιβς δεν είναι ακόμα ένας Αμερικανός που φόρεσε τη φανέλα με το εθνόσημο. Είναι ένας από τους -λιγότερο από πέντε εκατομμύρια- ιθαγενείς που ζουν αυτή τη στιγμή στη χώρα, καθώς η μητέρα του είναι μέλος των τριών φυλών, Αραπάχο, Πάουνι και Κρικ. Γεννήθηκε στο Λούιβιλ και φοίτησε στο Κεντάκι. Από το περασμένο καλοκαίρι δοκιμάζει την τύχη του στο αναπτυξιακό πρωτάθλημα του ΝΒΑ, θέλοντας να κάνει κάποια στιγμή το βήμα παραπάνω.

Η πρώτη κίνηση έγινε με την κλήση του στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. «Κάθε φορά που εκπροσωπείς τη χώρα σου, σε οποιοδήποτε επίπεδο, είναι προνόμιο. Αισθάνομαι μεγάλη υπερηφάνεια για αυτό. Είναι, πιθανότατα, το κορυφαίο συναίσθημα στον κόσμο. Τώρα, με την Εθνική, νιώθω αυτό το νέο αίσθημα της υπερηφάνειας να με κατακλύζει. Πίστευα πως είναι κάτι τρελό, να έχω την τιμή να παίξω στην Εθνική. Είναι κάτι ξεχωριστό για εμένα, γιατί εκπροσωπώ την κοινότητά μας. Αισθάνομαι σαν πρότυπο για τα νεότερα παιδιά. Τους δείχνω πως μπορούν να πετύχουν ό,τι θέλουν, αρκεί να το θέλουν πάρα πολύ».

Δεν είναι ο πρώτος ιθαγενής Αμερικανός που αγωνίζεται στην Εθνική ΗΠΑ, πιθανότατα ούτε ο τελευταίος. «Εάν δεν μπορούσαμε να παίξουμε δεν θα μας καλούσαν. Είτε είσαι ιθαγενής είτε οτιδήποτε άλλο, το μόνο που χρειάζεται είναι να δουλέψεις πολύ σκληρά. Εάν είσαι καλός, είσαι απλώς καλός», εξήγησε.

Τα ινδιάνικα τατουάζ που κοσμούν το σώμα του, προφανώς, δεν είναι τυχαία. Γνωρίζει την καταγωγή του και όσο μεγαλώνει τόσο περισσότερο την υποστηρίζει. «Κατά τη διάρκεια των φοιτητικών μου χρόνων αισθάνθηκα ακόμα μεγαλύτερη υπερηφάνεια για τις ρίζες μου. Είναι κι αυτός ένας τρόπος να εκφράσεις τον εαυτό σου. Να δείξεις πώς αισθάνεσαι. Ήταν σωστή κίνηση που τα έκανα. Σημαίνουν πολλά για εμένα αυτά τα δύο τατουάζ», κατέληξε ο Ντέρεκ Ουίλις, ο οποίος έχει παίξει μέχρι στιγμής στα προκριματικά σε έναν αγώνα -απέναντι στην Κούβα στη Σάντα Κρουζ- έχοντας απολογισμό δύο πόντους, ισάριθμα ριμπάουντ, ένα κλέψιμο κι ένα κόψιμο στα έξι λεπτά που έμεινε στο παρκέ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ