20.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο Τόνι Πάρκερ δεν χαρίστηκε στον αδερφό του

O Τι Τζέι Πάρκερ ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Βιλερμπάν και κάποιοι βιάστηκαν να σχολιάσουν με κακοπροαίρετο τρόπο τη σχέση του με τον πρόεδρο και ιδιοκτήτη της ομάδας, το μεγαλύτερο αδερφό του, Τόνι Πάρκερ.

Ο 36άχρονος τεχνικός, ο οποίος θα έχει στο πλευρό του ως βοηθό το Φρεντερίκ Φοτού, βρίσκεται στο γαλλικό συγκρότημα από το 2014. Μέχρι να φθάσει η ώρα να αναλάβει τα «ηνία» του πάγκου ως πρώτος προπονητής είχε επιτελέσει μόνο βοηθός και προσωρινός head coach μετά την απομάκρυνση των Τζέι Ντι Τζάκσον και Ζβέζνταν Μίτροβιτς.

Πλέον, ήρθε η ώρα να δοκιμάσει τις δυνάμεις του -στο γαλλικό πρωτάθλημα και την Ευρωλίγκα- ως επικεφαλής, με τον ίδιο να εξηγεί πως ο αδερφός του δεν του χαρίστηκε ούτε του έκανε «δώρο» τη θέση. Όπως τόνισε, στην εφημερίδα «L’ Equipe»: «Αυτοί που νομίζουν ότι ο αδερφός μου μού έκανε χάρη και δώρο δεν καταλαβαίνουν ότι ο Τόνι ήταν πάντα πιο αυστηρός μαζί μου εν συγκρίσει με οποιονδήποτε άλλον. Δεν θα μου έδινε αυτήν τη δουλειά ως χάρη. Για εκείνον το άξιζα, δούλεψα για να φθάσω εδώ».

Συνεχίζοντας, εξήγησε πως όλα έγιναν βάσει σχεδίου: «Η αρχική ιδέα ήταν να εργαστώ ως βοηθός για οκτώ χρόνια, ήταν κάτι πάνω στο οποίο δούλευα όλα αυτά τα χρόνια. Έμαθα πολλά, όπως επίσης δούλεψα σκληρά. Μπορεί η μετάβαση στη θέση του βασικού προπονητή να έγινε ένα χρόνο νωρίτερα από ό,τι περίμενα, αλλά έγινε. Ο αδερφός μου είναι έτσι, πάντα σχεδιάζει τα πράγματα από νωρίς. Δεν έχει αλλάξει άποψη».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ