21.4 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ο Τόμας στη 10άδα των ριμπάουντερ του Παναθηναϊκού

Ο Ντεσόν Τόμας έκανε θραύση στα επιθετικά ριμπάουντ στο χθεσινό παιχνίδι του Παναθηναϊκού με την Μπάγερν, μαζεύοντας επτά που αποτελούν ρεκόρ καριέρας. Με αυτά ξεπέρασε Μήτογλου, Βουγιούκα και Καλάθη στη σχετική λίστα του Παναθηναϊκού στη διοργάνωση και έγινε ο 9ος της. Το πιο ξεχωριστό όμως επίτευγμα του μέσα από το χθεσινό παιχνίδι ήταν η είσοδος του στην πρώτη 10άδα των ριμπάουντερ της ομάδας στην Ευρωλίγκα. Ο Αμερικανός είχε συνολικά εννιά ριμπάουντ χθες και με αυτά έφτασε τα 207, ξεπερνώντας τον Ντάριλ Μίντλετον που στην τετραετία 2001-05 είχε 206.

 


Πέραν του επιτεύγματος του Τόμας...

 


*Ο Γιώργος Παπαγιάννης έγινε ο 32ος παίκτης στην ιστορία του Παναθηναϊκού στη διοργάνωση, που έφτασε τις 50 συμμετοχές.

 


*Ο Ιωάννης Παπαπέτρου έγινε ο 21ος παίκτης στην “πράσινη” ιστορία στην Ευρωλίγκα που φτάνει τα 50 τρίποντα.

 


*Ο Άντι Ράουτινς έγινε ο 130ός παίκτης στην ιστορία των “πράσινων” που αγωνίζεται στην Ευρωλίγκα.

 

 

Ισοφάριση του ιστορικού “20”

 


Ο Παναθηναϊκός ανανέωσε 20 επιθέσεις του με ριμπάουντ στην κορυφαία φετινή επίδοση του αφού δεν είχε σε κάποιο από τα προηγούμενα παιχνίδια του περισσότερα από 16 (με την Άλμπα στο ΟΑΚΑ). Πρόκειται για την ισοφάριση της κορυφαίας επίδοσης στην ιστορία της ομάδας στην Ευρωλίγκα αφού είχε 20 επιθετικά ριμπάουντ και στις 30 Νοεμβρίου 2011 κόντρα στην Κ.Κ. Ζάγκρεμπ και στις 9 Νοεμβρίου 2018 απέναντι στον Ολυμπιακό.

 


Κατά τα άλλα σε ομαδικό επίπεδο...

 


*Με τις πέντε τάπες του ισοφάρισε το φετινό ρεκόρ του αφού στον ίδιο αριθμό είχε φτάσει και στο εκτός έδρας παιχνίδι με τη Μακάμπι.

 


*Ο Παναθηναϊκός επέτρεψε στην Μπάγερν να μπει στο παιχνίδι στη δεύτερη περίοδο, διάστημα στο οποίο οι Γερμανοί σημείωσαν 35 πόντους που είναι η μεγαλύτερη επίδοση πόντων από αντίπαλο του. Η προηγούμενη ήταν εκείνη των 32 που σημείωσε η Ζαλγκίρις στην τέταρτη περίοδο του αγώνα στο Κάουνας. Το -10 της δεύτερης περιόδου (25-35) είναι το μεγαλύτερο εντός έδρας παθητικό του Παναθηναϊκού που είχε -9 στη δεύτερη περίοδο του παιχνιδιού με την Άλμπα (18-27).

 


*Στην τέταρτη περίοδο όμως οι “πράσινοι” αποκατέστησαν την τάξη κρατώντας του Γερμανούς στους οχτώ πόντους που αποτελούν την κορυφαία φετινή, αμυντική επίδοση τους. Στις προηγούμενες 18 αγωνιστικές δεν είχαν δεχτεί λιγότερους από 10 (στην τρίτη περίοδο του εκτός έδρας αγώνα με τη Βιλερμπάν). Το +14 της τέταρτης περιόδου (22-8) είναι ο καλύτερος, εντός έδρας συντελεστής πόντων ενός δεκαλέπτου αφού είχε +12 στην τρίτη περίοδο του αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε (23-11).

 


*Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός είχε έξι παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων για δεύτερη φορά στη φετινή Ευρωλίγκα. Η πρώτη ήταν στο ματς του Μονάχου και πάλι κόντρα στην Μπάγερν.

 


*Στατιστικά το χθεσινό ήταν το καλύτερο εντός έδρας παιχνίδι του “τριφυλλιού” έχοντας 123 βαθμούς στο ranking, έναν παραπάνω από το παιχνίδι με την Μπασκόνια. Δεν ήταν όμως και συνολικά το καλύτερο του αφού είχε 136 βαθμούς στο ματς με την ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα.

 


Photo Credits: Euroleague



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ