23.2 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ο Τσαλμπούρης συναντά ξανά τους Μήτρου-Λονγκ

Η ανάγκη της ομάδας να καλύψει το κενό κοντά στο καλάθι εξαιτίας των τραυματισμών που προέκυψαν (Κακλαμανάκης, Χέρντον) και του παίκτη να μην μείνει ανενεργός, έφεραν τη συμφωνία ενός μήνα του ΠΑΟΚ με τον Γιώργο Τσαλμπούρη. Εξ αρχής αυτή η συμφωνία έχει δύο ενδιαφέρουσες προεκτάσεις.

 


Ο διεθνής φόργουορντ-σέντερ βρίσκει στον ΠΑΟΚ, πέραν των δύο συμπαικτών του στον Κολοσσό Μάλκολμ Γκρίφιν -έπαιξε μαζί του και στην ΑΕΚ- Ζερμέιν Λοβ και τον Ελάιζα Μήτρου-Λονγκ. Τι σχέση είχαν στο παρελθόν οι δυο τους; Καμία άμεση, είχαν όμως μία έμμεση. Στη σεζόν που βρέθηκε ο εκ Βέροιας σέντερ στο Iowa State (2014-15), συνυπήρξε με τον έτερο Μήτρου-Λονγκ, τον αδερφό του παίκτη του ΠΑΟΚ, Ναζ που φέτος πέρασε τη σεζόν στην G-League.

 


Ο Τσαλμπούρης δεν μπόρεσε να βρει ευκαιρίες και να προσαρμοστεί στο Iowa State, αρκούμενος σε οχτώ συμμετοχές στο NCAA. Ο Ναζ Μοχάμεντ από την πλευρά του, όντας πια sophomore δηλαδή δευτεροετής, είχε αρχίσει να δείχνει ότι θα εξελισσόταν διαφορετικά. Στη σεζόν της συνύπαρξης του με τον Τσαλμπούρη, είχε 10,1 πόντους, 2.9 ριμπάουντ και 2 ασίστ κατά μέσο όρο. Μπορεί να μην βρήκε θέση στο ντραφτ του 2017, ωστόσο βρήκε γρήγορα θέση στο ΝΒΑ παίζοντας για τους Τζαζ και στη συνέχεια για τους Πέισερς.

 


Σε εκείνην την ομάδα του Iowa State του 2014-15 υπήρξε και ένας ακόμη γνώριμος στο ελληνικό, μπασκετικό κοινό. Ήταν ο Ντάστιν Χογκ που δεν αποφοίτησε -πέρασε δύο χρόνια στο κολέγιο -και το καλοκαίρι του 2015 έψαξε την πρώτη επαγγελματική στέγη του στην Ελλάδα, παίζοντας για την Κηφισιά με την οποία αναδείχτηκε κορυφαίος ριμπάουντερ της ελληνικής Basket League της σεζόν 2015-16, για να ακολουθήσουν Τρέντο και Ενισέι.

 


Περνάει στον... πόντο τον Γλυνιαδάκη

 

Ο Γιώργος Τσαλμπούρης, βάσει των επίσημων στοιχείων με τα οποία είναι καταγεγραμμένοι οι παίκτες στην ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ, θα γίνει ο ψηλότερος Έλληνας στην ιστορία του ΠΑΟΚ. Είναι 2.16 ενώ μέχρι τη σεζόν που πέρασε, ο ψηλότερος ήταν ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης που στα στοιχεία της λίγκας είναι καταγεγραμμένος στα 2.15.

 


Υπήρξαν πάντως ψηλότεροι του Τσαλμπούρη που φόρεσαν τη φανέλα του ΠΑΟΚ αλλά ήταν ξένοι. Ψηλότερος όλων ο Αλεξάνταρ Ραντόγεβιτς (2.21) και μετά από αυτόν ο Φρεντερίκ Βάις (2.18) και ο Μαρτίνας Αντριουσκεβίτσιους (2.18).

 

Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ