19.2 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Ο… Τρίτος Παράδεισος του μπάσκετ (pics)

H Τέχνη θα συναντήσει τον Αθλητισμό στην Κίνα, στο περιθώριο του 18ου Παγκοσμίου Κυπέλλου που θα φιλοξενηθεί από τις 31 Αυγούστου έως τις 15 Σεπτεμβρίου στο Πεκίνο, τη Σαγκάη, τη Γουχάν, την Κουανγκτσόου, τη Φοσάν, τη Ναντσίνγκ, τη Σεντζέν και την Ντογκουάν.

Η Διεθνής Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης ανακοίνωσε τη συνεργασία της με το ίδρυμα Πιστολέτο Τσιταντελάρτε και το Μικελάντζελο Πιστολέτο, ο οποίος θα παρουσιάσει ένα μοναδικό έργο τέχνης σε ειδική τελετή που θα γίνει το τελευταίο Σαββατοκύριακο της διοργάνωσης, στην κινεζική πρωτεύουσα (14-15/09). Ο Ιταλός καλλιτέχνης είναι γνωστός για τη δημιουργία του με τον τίτλο «Τρίτος Παράδεισος», ένα σύμβολο τριών κύκλων που στηρίζεται στην τεχνοτροπία «arte povera», η οποία εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1967 στην Ιταλία και έχει να κάνει με τη δημιουργία έργων τέχνης από ευτελή και ακατέργαστα υλικά.

Το σύμβολο «Τρίτος Παράδεισος» έχει παρουσιαστεί παγκοσμίως μέσω διάφορων εκδηλώσεων και οργανισμών, που το υποστηρίζουν, μεταξύ των οποίων τα Ηνωμένα Έθνη, το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες το μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι.

Το μήνυμα, που θέλουν να στείλουν οι διοργανωτές του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019, είναι πως οι κόσμοι της Τέχνης και του Αθλητισμού, στην προκειμένη του μπάσκετ, δεν είναι τόσο διαφορετικοί όσο κάποιοι νομίζουν. Αμφότεροι προκαλούν έντονα συναισθήματα και δημιουργούν αξέχαστες αναμνήσεις, μας επιτρέπουν να εκφραζόμαστε σωματικά, συναισθηματικά και διανοητικά, προάγουν την επικοινωνία και ενώνουν τους λαούς, πέραν των συνόρων, της γλώσσας, των πολιτισμών και των γενεών. Ο «Τρίτος Παράδεισος», πιστεύουν στη FIBA, θα συμβολίσει με τον καλύτερο τρόπο την ενοποίηση των παικτών και των εκατομμυρίων φιλάθλων των τριάντα δύο ομάδων που θα πάρουν μέρος στη διοργάνωση, από την Ευρώπη, την Ασία, την Αμερική, την Αφρική και την Ωκεανία.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ