27.2 C
Athens
Σάββατο, 12 Οκτωβρίου, 2024

Ο Τζόρνταν θέλει τον Μεσίνα!

Ευρωπαίοι παίκτες έχουν παίξει πολλοί στο ΝΒΑ και θα παίξουν ακόμα περισσότεροι στο μέλλον. Πρώτος προπονητής όμως δεν έχει υπάρξει κανείς. Ο Ντέιβιντ Μπλατ, που έχει κάνει μεγάλη καριέρα στην Ευρώπη, είναι Αμερικανός, επομένως δεν... πιάνεται ούτε και ο Μάικ Ντ' Αντόνι, παρόλο που έχει και ιταλικό διαβατήριο κι έχει παίξει και στην Εθνική Ιταλίας. Αμερικανός είναι κι αυτός. Βέρος Ευρωπαίος είναι μόνον ο Ετόρε Μεσίνα, ο οποίος είναι πολύ πιθανό την επόμενη σεζόν να γίνει ο πρώτος προπονητής από τη "γηραιά ήπειρο", που θα κοουτσάρει ομάδα του ΝΒΑ.

Και μάλιστα την ομάδα του Μάικλ Τζόρνταν! Τους Σάρλοτ Χόρνετς, οι οποίοι ζήτησαν από τους Σπερς, όπου δουλεύει ο Ιταλός τεχνικός ως συνεργάτης του Γκρεγκ Πόποβιτς, την άδεια για να του πάρουν συνέντευξη, καθώς τον έχουν πρώτο στη λίστα για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία τους. Οι Σπερς έδωσαν την άδεια, η συνέντευξη θα γίνει οσονούπω και αν πάει καλά, ο Έτορε Μεσίνα θα κάνει το επόμενο βήμα στην καριέρα του. 

Οι πιθανότητές του είναι πολύ καλές, όχι μόνο επειδή έχει δημιουργήσει καλό όνομα στις ΗΠΑ με τη δουλειά του, αλλά κυρίως διότι αποτελεί επιλογή του Μιτς Κάπτσακ, ο οποίος πρόσφατα ανέλαβε χρέη general manager στους Χόρνετς. Ο Κάπτσακ είχε συνεργαστεί με τον Μεσίνα στους Λέικερς, όπου ο Ιταλός ήταν βοηθός του Μάικ Μπράουν, τον ξέρει πολύ καλά, τον εκτιμά και δείχνει διατεθειμένος να του δώσει την ευκαιρία.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ