26.1 C
Athens
Σάββατο, 29 Ιουνίου, 2024

Ο Τζαμάλ Τζόουνς πήγε κόντρα στο ρεύμα

Ο ΠΑΟΚ δεν θα... ξεμείνει από Τζόουνς αφού μετά τον Λάκι πήγε στον Τζαμάλ Τζόουνς. Οπως ο πρώην (Λάκι) είχε μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία από την οποία άλλωστε προέκυψε και το όνομα του έτσι και τον νυν, τον συνοδεύει ένα γεγονός που αποτελεί και πιθανότατα θα αποτελεί για πάντα, έναν ξεχωριστό σταθμό στη ζωή του.

 

Ο νέος γκαρντ-φόργουορντ του ΠΑΟΚ είχε κολεγιακή διαδρομή που μπορεί να χαρακτηριστεί και εκρηκτική. Στα 19 του χρόνια και χωρίς να τελειώσει το κολέγιο, βγήκε στην αγορά για το πρώτο επαγγελματικό συμβόλαιο του. Όχι γιατί δεν ήταν καλός μαθητής ή γιατί βιαζόταν να βγάλει χρήματα. Η σεζόν 2013-14 προμήνυε μια εξαιρετική διαδρομή στο κολεγιακό Πρωτάθλημα που θα μπορούσε να ανοίξει περισσότερο τις προοπτικές του ακόμη και για το ντραφτ. Το καλοκαίρι του 2014 όμως προτίμησε να αφήσει τη σιγουριά του κολεγίου και σε ένα βαθμό να πάει κόντρα στο ρεύμα.

 

 

Όταν το κολέγιο Τέξας Α&Μ αποφάσισε να απολύσει τον ασίσταντ κόουτς Γκλιν Σίπριεν, ο Τζόουνς δεν διαφώνησε απλά. Επαναστάτησε! Αποφάσισε να αποχωρήσει από το κολέγιο με το οποίο είχε κάνει μια σπουδαία σεζόν με 13,4 πόντους, 4,1 ριμπάουντ και 1,3 ασίστ. Ο Σίπριεν δεν είναι ένας τυχαίος ασίσταντ κόουτς. Έχει συμπληρώσει 30 χρόνια στο κολεγιακό μπάσκετ ενώ μετά την απόλυση του από το Τέξας Α&Μ, βρέθηκε στην G-League αφού δουλεύει για τους Μέμφις Χαστλ. Φαίνεται ότι ο Τζαμάλ Τζόουνς ανέπτυξε μια ξεχωριστή σχέση μαζί του. Τόσο δυνατή που δεν αποδέχτηκε την απόφαση των ανθρώπων του κολεγίου.

 

Δεν αρκέστηκε όμως μόνο σε αυτό. Εξήγησε την απόφαση του, μέσω του twitter: “Έφυγα από το Α&Μ γιατί έτσι ήθελα. Αν ο κόσμος γνώριζε τι συμβαίνει στο πρόγραμμα –σ.σ. εννοεί το κολέγιο- θα έκανε το ίδιο στη θέση μου. Ποιος θα έμενε σε ένα μέρος στο οποίο δεν νιώθει άνετα; Διώξατε τον μεγάλο αδερφό μου. Για ποιο λόγο;” και συνέχισε με ανάλογα τιτιβίσματα: “Αγαπάω τον κόουτς Σίπριεν σαν αδερφό μου. Θα του είμαι πιστός μέχρι να πεθάνω. Αυτός ήταν ο μόνος λόγος που επέλεξα το Α&Μ. Απέρριψα προτάσεις 25 σχολείων για να παίξω εκεί. Λάθος μου”.

 

 

 

Στο λάθος μέρος, τη λάθος στιγμή

 

Πριν από αυτήν την, τουλάχιστον, μη συνηθισμένη ιστορία του στο Τέξας Α&Μ, ο Τζαμάλ Τζόνσον πρωταγωνίστησε, άθελα του, σε μία διαφορετική υπόθεση με ανάλογο τέλος στο προηγούμενο κολέγιο του, το Όλε Μις. Ήταν η πρώτη του σεζόν στο κολεγιακό Πρωτάθλημα, το 2011-12, όταν -σύμφωνα με δημοσιεύματα της εποχής- βρέθηκε στο λάθος μέρος, τη λάθος στιγμή.

 

Ο Τζόουνς βρισκόταν στο σπίτι του και συμπαίκτη του Ντοντρέκους Νέλσον, όταν αστυνομικοί έκαναν έφοδο –είχαν μυρίσει μαριχουάνα- και συνέλαβαν τον Νέλσον για κατοχή ναρκωτικών. Δεν ασκήθηκαν κατηγορίες στον Τζόουνς που αφέθηκε άμεσα ελεύθερος όμως αποβλήθηκε από την ομάδα του -όπως και ο Νέλσον- από τον προπονητή Άντι Κένεντι που είχε δηλώσει: “Είναι πραγματικά κρίμα. Το μόνο που μπορούσα να κάνω, ήταν να τους αποδεσμεύσω από το πρόγραμμα μας”.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ