28.3 C
Athens
Τετάρτη, 3 Ιουλίου, 2024

Ο Τεόντοσιτς και οι άλλοι…

Οι Μπρούκλιν Νετς χρειάζονται απεγνωσμένα παίκτες προκειμένου να εμπλουτίσουν το ρόστερ τους και να ξεκολλήσουν από τον πάτο του ΝΒΑ, όπου βρέθηκαν φέτος. Επειδή, όμως, η αγορά των ΗΠΑ δεν είναι αρκετή, έχουν απλώσει τα δίχτυα τους και στην Ευρώπη προς άγραν παικτών, όχι μόνο νεαρών και εξελίξιμων, αλλά και πιο έμπειρων.

Ο πιο γνωστός από αυτούς και αποδεδειγμένος στόχος τους είναι ο Μίλος Τεόντοσιτς. Γνωστό αυτό, το ενδιαφέρον υπάρχει εδώ και καιρό και καθώς φαίνεται, μόλις ολοκληρωθεί η σεζόν θα μετουσιωθεί σε πρόταση. Μέχρι τότε πάντως οι Νετς προσπαθούν να δείξουν στον Σέρβο πόσο πολύ ενδιαφέρονται. Πρόσφατα μάλιστα ο Ρώσος ιδιοκτήτης της ομάδας, Μιχαΐλ Πρόκχοροφ, βρέθηκε στη Μόσχα και παρακολούθησε αγώνα της ΤΣΣΚΑ από τις θέσεις μέσα στο παρκέ για να δει τον Τεόντοσιτς (και να τον δει κι αυτός...) από κοντά. Κυριολεκτικά.

Όμως υπάρχουν κι άλλοι παίκτες που αγωνίζονται στην Ευρώπη κι έχουν μπει στο στόχαστρο των Νετς. Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η New York Post, ο αθλητικός διευθυντής της ομάδας, Γκρεγκ Πολίνσκι, βρέθηκε την Κυριακή στην Ισπανία και παρακολούθησε τον αγώνα της Γκραν Κανάρια με την Φουενλαμπράδα. Στην Γκραν Κανάρια παίζει ο Λετονός seven-footer Ανζέις Πασέτσνικς, τον οποίον παρακολουθούν κι άλλες 10 ομάδες του ΝΒΑ και είναι πολύ πιθανό να βρεθεί στον πρώτο γύρο του φετινού ντραφτ.

Πριν από μερικές μέρες είχε ταξιδέψει στην Ευρώπη και ο τζένεραλ μάνατζερ των Νετς, Σον Μαρκς. Μαζί με τον Τράγιαν Λάνγκντον, τον παλιό παίκτη της ΤΣΣΚΑ, που τώρα είναι σκάουτ των Νετς, παρακολούθησαν στην Ισπανία έναν άλλον νεαρό Λετονό, τον Ρόντιον Κούρουκς, ο οποίος ανήκει στην Μπαρτσελόνα. αγωνίζεται στη 2η ομάδα της κι έχει δηλώσει συμμετοχή στο φετινό ντραφτ. Παρακολούθησαν επίσης τον Γάλλο σούτινγκ γκαρντ της Εστουντιάντες, Έντουιν Τζάκσον, τον Ουίλ Κλάιμπερν της Νταρουσάφακα, τον Τάιλερ Χάνικατ της Αναντολού Εφές και τον Ντάνιελ Τάις της Μπάμπεργκ. Αυτός ο τελευταίος, μάλιστα, είναι διεθνής με την Εθνική Γερμανίας, όπου έχει για προπονητή τον βοηθό προπονητή των Νετς, Κρις Φλέμινγκ. 

Για όλους αυτούς κρατήθηκαν σημειώσεις και δεν αποκλείεται για κάποιους εξ αυτών οι Νετς να επανέλθουν...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ