23.3 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Ο «τελικός» στο Μάντσεστερ και το έξτρα κίνητρο (pics)

Πολύ κρίσιμους αγώνες δίνει η Εθνική Ελλάδας Γυναικών στο προσεχές «παράθυρο» της FIBA για τα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ 2019.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα παίξει αρχικά στο Μάντσεστερ απέναντι στη Μεγάλη Βρετανία (17/11, 19.00) κι εν συνεχεία θα υποδεχθεί στην Κοζάνη το Ισραήλ (21/11, 17.00). Ο μεγάλος στόχος του είναι φυσικά η πρόκριση στην τελική φάση της διοργάνωσης, όπως τόνισε και η Άρτεμις Σπανού μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης.

Η 25άχρονη φόργουορντ, μάλιστα, χαρακτήρισε «τελικό» την πρώτη αναμέτρηση επί βρετανικού εδάφους: «Πρόκειται για δύο από τα πιο σημαντικά παιχνίδια του ομίλου για να περάσουμε στο Ευρωμπάσκετ το καλοκαίρι. Από το Ισραήλ χάσαμε στο Τελ Αβίβ και τη Μεγάλη Βρετανία την κερδίσαμε όχι και τόσο εύκολα στην Κοζάνη. Είναι παιχνίδια δύσκολα και ιδιαίτερα σημαντικά για εμάς. Η Μεγάλη Βρετανία στο Μάντσεστερ που παίζουμε το Σάββατο (17/11) θα έχει τον κόσμο στο πλευρό της και θέλει την πρόκριση. Είναι ένας τελικός και για τις δύο ομάδες».

Αναφορικά με την κατάσταση των Ελληνίδων διεθνών, παραδέχθηκε: «Είμαστε όλες υγιείς ευτυχώς, αλλά και η αντίπαλός μας θα είναι χωρίς απουσίες στο ρόστερ της. Οπότε όποια ομάδα μπει πιο συγκεντρωμένα, είναι πιο έτοιμη σε αυτές τις τέσσερις πέντε ημέρες που είχαμε στη διάθεσή μας να προετοιμαστούμε και πιο εύστοχη θα πάρει και το παιχνίδι. Η Μεγάλη Βρετανία είναι ομάδα επιπέδου Ευρωμπάσκετ και μπορεί άνετα να σταθεί σε τελική φάση. Έχει στο ρόστερ της αθλήτριες που αγωνίζονται σε Ευρωλίγκα και Eurocup με σημαντικό ρόλο στις ομάδες τους. Είναι πολύ δύσκολο παιχνίδι για εμάς. Θα πρέπει να μπούμε δυνατά από το πρώτο λεπτό, να παλέψουμε, να ακολουθήσουμε την τακτική μας, για να μπορέσουμε να πάρουμε τη νίκη».

Κλείνοντας, στάθηκε στην αποχώρηση της Στέλλας Καλτσίδου, εξηγώντας ότι η πρόκριση είναι το λιγότερο που μπορούν να κάνουν για τη συμπαίκτριά τους. Όπως επεσήμανε: «Τα δύο τελευταία παιχνίδια της Στέλλας θέλουμε να τα θυμάται με χαρά, με δύο νίκες και πρόκριση στο Ευρωμπάσκετ. Είναι ένα έξτρα κίνητρο για εμάς για να φύγει με ένα χαμόγελο και μια επιτυχία».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ