18.5 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Ο Σφαιρόπουλος «συνάντησε» εις διπλούν τον Γιαννάκη

Τέτοια σύμπτωση μπορεί να θεωρηθεί και διαβολική. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος πανηγύρισε σήμερα την 176η νίκη του στους πάγκους του ελληνικού Πρωταθλήματος και το έκανε μέσα από 258 αγώνες. Ακριβώς τους ίδιους αριθμούς έχει στη δική του προπονητική καριέρα ο Παναγιώτης Γιαννάκης με τους δύο προπονητές να μοιράζονται τη 12η θέση της λίστας αυτών που έχουν τις περισσότερες νίκες από καταβολής Α’ Εθνικής.

 

1.900+ για τον Σπανούλη

Πέντε από τις 24 ερυθρόλευκες ασίστ έφυγαν από τα χέρια του Βασίλη Σπανούλη. Με αυτές ο αρχηγός του Ολυμπιακού έγινε ο 2ος παίκτης στην ιστορία του Πρωταθλήματος που ξεπέρασε τις 1.900. Υπήρξαν όμως τρία ακόμη πολύ σημαντικά ατομικά επιτεύγματα παικτών του Ολυμπιακού που αναδείχτηκαν μέσα από το πρώτο παιχνίδι της σειράς με τον Άρη.

 

*Με τα τέσσερα εύστοχα δίποντα του ο Γιώργος Πρίντεζης μπήκε στην πρώτη 10άδα της ιστορίας της Basket League. Έφτασε τα 1.007 και ξεπέρασε κατά ένα τον Γιώργο Καράγκουτη.

 

*Το σημερινό παιχνίδι ήταν το 162ο του Κώστα Παπανικολάου με τον Ολυμπιακό στο Πρωτάθλημα. Έτσι «έπιασε» στη 10η θέση της σχετικής λίστας τον Γιάννη Μπουρούση.

 

*Κλέβοντας δύο φορές την μπάλα, ο Βαγγέλης Μάντζαρης μπήκε στην πρώτη 5άδα της σχετικής λίστας στην ιστορία του Ολυμπιακού. Έφτασε τα 153 και άφησε πίσω του τόσο τον Γιώργο Πρίντεζη όσο και τον Θοδωρή Παπαλουκά που έχουν από 152.

 

 

Αρνητικό ρεκόρ περιόδου για τον Άρη

 

Ο Άρης ήταν θετικός στο πρώτο ημίχρονο όχι όμως και στο δεύτερο. Μένοντας στους επτά πόντους στην τρίτη περίοδο, σημείωσε αρνητικό ρεκόρ περιόδου καθώς είχε εννιά στην τρίτη περίοδο του εκτός έδρας ματς με τον ΠΑΟΚ στην κανονική περίοδο και στην πρώτη περίοδο του εκτός έδρας αγώνα με τον Ολυμπιακό επίσης στην πρώτη φάση του Πρωταθλήματος.

 

*Οι "κίτρινοι" τελειώνοντας το παιχνίδι με 54 πόντους ισοφάρισαν τη χειρότερη φετινή επίδοση τους. Την ίδια είχαν στο ματς του ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό.

 

*Οι 106 βαθμοί που συγκέντρωσε ο Ολυμπιακός στο ranking είναι η κορυφαία επίδοση αντιπάλου του Άρη φέτος στο Πρωτάθλημα και σε σύνολο 29 αγώνων. Η προηγούμενη ήταν οι 96 που είχε ο Κόροιβος στο ματς της Αμαλιάδας.

 

*Με το 344ο παιχνίδι του ο Βασίλης Ξανθόπουλος μπήκε στην πρώτη 20άδα των παικτών με τα περισσότερα ματς στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα (από το 1992) ξεπερνώντας κατά ένα τον Νίκο Οικονόμου.

 

*17 συνεχόμενα άστοχα τρίποντα Πρωταθλήματος έφτασε ο Σπύρος Μούρτος (0/1 σήμερα) που δεν έχει βρει τον στόχο μέσα στο 2017. Το τελευταίο του εύστοχο ήταν στις 10 Δεκεμβρίου στο εντός έδρας 85-72 επί της Κύμης. Το σημερινό παιχνίδι ήταν για τον αρχηγό του Άρη το πέμπτο συνεχόμενο χωρίς ασίστ.

 

*Ο Ουίλ Κάμινγκς με τους 10 πόντους του έγινε ο 24ος ξένος παίκτης στην ιστορία του Άρη στην Basket League που ξεπέρασε τους 400 σε αυτήν.

 

Photocredits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ