24.7 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Ο Σφαιρόπουλος νίκησε τον Τόμιτς στην παράταση!

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ του Γιάννη Σφαιρόπουλου έπαιξε με τη φωτιά αλλά δεν κάηκε νικώντας στην παράταση (κ.α. 67-67) τον Ερυθρό Αστέρα του Μίλαν Τόμιτς με 84-69.

Οι δύο προπονητές συνεργάστηκαν από τον Οκτώβριο του 2014 μέχρι το τέλος του 2018 στον Ολυμπιακό, αλλά τέθηκαν αντίπαλοι για πρώτη φορά. Η «ομάδα του λαού» έστω και στο έξτρα πεντάλεπτο της παράτασης κατόρθωσε να πανηγυρίσει την πρώτη φετινή της νίκη στην Ευρωλίγκα, έχοντας πλέον ρεκόρ 1-2, όπως και οι «ερυθρόλευκοι».

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να δείχνουν τα... δόντια τους, ξεφεύγοντας νωρίς με διψήφια διαφορά. Η τριάδα των Μπλακ, Κάσπι και Ουόλτερς έκαναν ό,τι ήθελαν την άμυνα του Ερυθρού Αστέρα, ο οποίος είχε να επιδείξει μόνο τον Στράτο Περπέρογλου που είχε τους 9 από τους 13 της ομάδας του στην πρώτη περίοδο, που έληξε με σκορ 24-13. Η εικόνα δεν άλλαξε μέχρι το ημίχρονο το οποίο ολοκληρώθηκε με 39-30.

Στην τρίτη περίοδο οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να μπουν στο... κόλπο, αλλά η «ομάδα του λαού» διατήρησε το προβάδισμα κοντά στους δέκα πόντους (55-47). Στο 36' μία βολή του Μπλακ διαμόρφωσε το 67-57 κι όλα έδειχναν ότι οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου θα έπαιρναν την πρώτη τους φετινή νίκη. Ένα επιθετικό μπλακ άουτ σε συνδυασμό με τις επιθετικές λύσεις που βρήκε το σύνολο του Μίλαν Τόμιτς έφεραν το παιχνίδι στην «κόψη του ξυραφιού» με τον Ότζο να ισοφαρίζει σε 67-67 με μία βολή, 1'25'' πριν το φινάλε. Καμία από τις δύο ομάδες δεν σκόραρε μέχρι την κόρνα της λήξης καθώς αστόχησαν διαδοχικά Ουόλτερς, Μπάρον και Ζούσμαν και η αναμέτρηση οδηγήθηκε στην παράταση (67-67).

Στο έξτρα πεντάλεπτο οι γηπεδούχοι ήταν πιο ψύχραιμοι και με ηγέτες τους Σκότι Ουίλμπεκιν και Οθέλο Χάντερ πήραν τη νίκη και μάλιστα πολύ εύκολα με 84-69, καθώς στο συγκεκριμένο κομμάτι του αγώνα επικράτησαν με 17-2.

ΟΙ ΚΟΜΒΙΚΟΙ ΚΑΙ Η... ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ: Ο Σκότι Ουίλμπεκιν ήταν ο άνθρωπος ο οποίος πήρε τ' όπλο του στην παράταση και σημείωσε 9 από τους 16 συνολικά πόντους του, κρίνοντας επί της ουσίας την αναμέτρηση. Άξιος συμπαραστάτης του και ο Οθέλο Χάντερ με σπουδαία δουλειά στο έξτρα πεντάλεπτο. Εντύπωση προκάλεσε η κάκιστη εικόνα των Σέρβων μετά το τέλος της κανονικής διάρκειας. Είχαν το μομέντουμ αλλά κατέρρευσαν ολοκληρωτικά και ηττήθηκαν με 17-2 για το τελικό 84-69.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Ισορροπημένη ήταν η εικόνα στις περισσότερες στατιστικές κατηγορίες με τη διαφορά να γίνεται σε τρεις από αυτές. Ο Ερυθρός Αστέρας μοίρασε μόλις 10 ασίστ για 19 λάθη, ενώ οι γηπεδούχοι 19 ασίστ, ενώ έκαναν κι ένα λάθος λιγότερο από τους αντιπάλους τους (18). Σημαντικός αριθμός και τα 13 κλεψίματα της «ομάδας του λαού», με τους Σέρβους να έχουν μόνο 4. Πολλές περισσότερες κατοχές για τη Μακάμπι και πρώτη νίκη στη φετινή Ευρωλίγκα.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ