19 C
Athens
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Ο συντελεστής που “έλαμψε” για τον Ολυμπιακό

Μετά από ένα τόσο μεγάλο αρνητικό σερί προφανώς και το βασικό ζητούμενο για τον Ολυμπιακό ήταν η νίκη στο Μαυροβούνιο. Ήρθε μέσα από κάποιες αξιοσημείωτες επιδόσεις. Από αυτές ξεχωρίζει περισσότερο μία που δεν καταγράφεται με άμεσο τρόπο στο χαρτί της στατιστικής. Είναι ο συντελεστής ασίστ/λαθών και με αυτόν ο Ολυμπιακός “έγραψε” ρεκόρ περιόδου.

 


Οι “ερυθρόλευκοι” είχαν 26 ασίστ και μόνο οχτώ λάθη κι αυτό το 3,3 ως συντελεστής, είναι ο καλύτερος των 25 αγώνων τους στη φετινή Ευρωλίγκα. Ήταν άλλωστε μόλις η δεύτερη φορά που είχαν 3+ σε αυτόν τον συντελεστή, μετά το 3,1 του παιχνιδιού με τη Ρεάλ στη 18η αγωνιστική (22 ασίστ και επτά λάθη). Το αποψινό μάλιστα, ήταν μόλις το δεύτερο εκτός έδρας παιχνίδι στο οποίο ο Ολυμπιακό έμεινε σε μονοψήφιο αριθμό λαθών.

 


Ο Ολυμπιακός λοιπόν, έβγαλε συνεργασίες και έφτασε σε μεγάλο αριθμό ασίστ, έχοντας 26 όσες και στο παιχνίδι του πρώτου γύρου. Με αυτές ισοφάρισε την 4η καλύτερη επίδοση της ιστορίας του στη διοργάνωση ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι στην πρώτη 10άδα της αντίστοιχης λίστας, βρίσκονται τέσσερις φετινές επιδόσεις. Είχε 29 στο ματς του Δεκεμβρίου με την Γκραν Κανάρια και 25 τον Οκτώβριο με τη Χίμκι.

 


Τη δουλειά του Ολυμπιακού ασφαλώς και απλοποίησαν τα τρίποντα αφού είχε μεγάλες επιδόσεις τόσο σε αριθμό εύστοχων σουτ, όσο και σε ποσοστό (12/24). Ήταν μάλιστα η τρίτη φορά φέτος που έφτασε τουλάχιστον στο 50%, μετά τα 13/26 κόντρα στη Ζαλγκίρις στην 11η και τα 11/21 κόντρα στη Ρεάλ στην 9η αγωνιστική.

 


Ενδιαφέρον είναι επίσης το στοιχείο του ότι ο Ολυμπιακός πέτυχε περισσότερα τρίποντα από κάθε άλλο φετινό παιχνίδι του μετά από δημιουργία και ασίστ. 11 από τα 12 εύστοχα του ήρθαν με τέτοιο τρόπο ενώ πριν το αποψινό ματς είχε από 10 στα παιχνίδια με τη Ζαλγκίρις στην 11η και τη Φενέρμπαχτσε στην 20ή αγωνιστική.

 


Κάπως έτσι ο Ολυμπιακός σημείωσε 89 πόντους, στη μεγαλύτερη εκτός έδρας επίδοση του αφού είχε 87 κόντρα στη Χίμκι.

 


Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ