14.8 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ο Στερν επενδύει στον ψηφιακό κόσμο (vid)

Την εβδομάδα που μας πέρασε μια ομάδα επενδυτών στις ΗΠΑ λάνσαρε μια νέα εφαρμογή αθλητικού περιεχομένου. Ονομάζεται SportsCastr.Live και δίνει στο χρήστη τη δυνατότητα να γίνει ο τηλεσχολιαστής οποιουδήποτε αθλητικού γεγονότος επιθυμεί! Η οθόνη του smartphone ή του υπολογιστή μετατρέπεται σε τηλεοπτική οθόνη με όλα τα απραίτητα γραφικά, στατιστικά κλπ. και ο χρήστης μετατρέπεται σε παρουσιαστή, ο οποίος περιγράφει έναν αγώνα την ώρα που αυτός γίνεται ή παρουσιάζει τη δική του αθλητική εκπομπή. Ταυτόχρονα άλλοι χρήστες μπορούν να τον παρακολουθούν και να κάνουν chat μαζί του, έτσι επιτυγχάνεται και η απαραίτητη σε αυτές τις περιπτώσεις διάδραση.

Έχει πλάκα αυτή η εφαρμογή, μπείτε να την δοκιμάσετε. Το ενδιαφέρον, ωστόσο, είναι ότι πίσω της κρύβεται ο Ντέιβιντ Στερν! Ναι, ο γνωστός Ντέιβιντ Στερν. Ο άνθρωπος που πήρε το ΝΒΑ από την ανυποληψία και το οδήγησε σε δυσθεώρητα ύψη παγκόσμιας δημοφιλίας στα 30 χρόνια της θητείας του ως κομισάριος (από το 1984 ως το 2014). Μόλις παρέδωσε τη θέση του στον Άνταμ Σίλβερ δεν βγήκε στη σύνταξη, αντιθέτως αποφάσισε να ασχοληθεί με επενδύσεις.

Ανέλαβε ηγετικό πόστο στην εταιρεία DJS Global Advisors ως σύμβουλος επενδύσεων μεγάλων funds και εταιρειών με επιχειρηματικά κεφάλαια και ασχολείται κυρίως με startups που έχουν περιθώρια εξέλιξης και κέρδους. Ένα τέτοιο είναι και το SportsCastr.Live. Στο εταιρικό σχήμα του μετέχει με ένα γκρουπ επενδυτών και ο Στερν, ο οποίος μετέχει και σε άλλες τέτοιου είδους εφαρμογές, όπως το ShotTracker, που παρέχει στατιστικά και άλλα στοιχεία σε πραγματικό χρόνο στα κινητά των προπονητών την ώρα του αγώνα, και το LiveLike, μια πλατφόρμα παρακολούθησης αγώνων μέσω εικονικής πραγματικότητας.

Ο Ντέιβιντ Στερν πάντα έβλεπε μπροστά. Όταν ανέλαβε το ΝΒΑ, η τηλεόραση δεν ασχολιόταν καν, το πολύ πολύ να έδειχνε τους τελικούς των πλέι οφ σε μαγνητοσκόπηση. Επί των ημερών του, όμως, υπέγραφε τηλεοπτικά συμβόλαια αξίας 2,6 δισ. δολαρίων ετησίως. Αυτός ήταν επίσης που έβγαλε το ΝΒΑ έξω από τα σύνορα των ΗΠΑ και το έκανε παγκόσμιο αθλητικό προϊόν. Έτσι και τώρα, βλέπει πού πάει το πράγμα. Η τηλεόραση, με τον τρόπο που την έχουμε συνηθίσει, αρχίζει και γίνεται ξεπερασμένη.

"Οι φίλαθλοι πλέον θέλουν να βλέπουν το αθλητικό γεγονός που επιθυμούν, όταν το επιθυμούν και στη συσκευή που επιθυμούν. H λέξη κλειδί είναι η εξατομίκευση", λέει. Και στρέφει την προσπάθειά του προς αυτή την κατεύθυνση.

Συγχρόνως βέβαια παρακολουθεί μπάσκετ. Πηγαίνει σε αγώνες και μιλάει αρκετά συχνά με τον διάδοχό του στο ΝΒΑ, Άνταμ Σίλβερ. "Είναι εντυπωσιακό πόσο μεγάλες δυνατότητες έχει το ΝΒΑ. Το άθλημα είναι δυνατό, τα επίπεδα τηλεθέασης σε ύψη-ρεκόρ, το μέλλον προδιαγράφεται λαμπρό διεθνώς και η λίγκα είναι ηγέτιδα στην ψηφιακή εποχή υπό την ηγεσία του Άνταμ", υποστηρίζει.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ