24 C
Athens
Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, 2024

Ο Σπανούλης τα έχει 300

Σε μία ξεχωριστή, ατομική επίδοση έφτασε Βασίλης Σπανούλης μέσα από το παιχνίδι του Ολυμπιακού στο Κάουνας το βράδυ της Πέμπτης. Με τα δύο εύστοχα τρίποντα του, έσπασε το «φράγμα» των 300 με την ερυθρόλευκη φανέλα στην Ευρωλίγκα, φτάνοντας τα 301.

Ο αρχηγός των Πειραιωτών χρειάστηκε 182 παιχνίδια για να φτάσει σε αυτήν την επίδοση που κανείς άλλος δεν έχει πετύχει στην ιστορία τους. Άλλωστε είναι ο πρώτος της σχετικής λίστας και με μεγάλη διαφορά από τον 2ο Βαγγέλη Μάντζαρη που έχει 179.

 

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ «V-SPAN» ΣΤΑ 300

 

Στην πρώτη 10άδα ο Παπαπέτρου

Ο Σπανούλης είναι στην κορυφή της λίστας των παικτών με τα περισσότερα τρίποντα στην ιστορία του Ολυμπιακού. Μία θέση στην πρώτη 10άδα έχει από προχθές ο Ιωάννης Παπαπέτρου. Ο διεθνής φόργουορντ ευστόχησε μία φορά πίσω από τη γραμμή των 6,75, έφτασε τα 65 και ξεπέρασε κατά ένα τον Λιν Γκριρ.

Σε ομαδικό επίπεδο…

*Η 4η περίοδος αποδείχτηκε καταδικαστική για τον Ολυμπιακό όπως δείχνει και το επιμέρους 26-15. Το παθητικό των 26 πόντων μάλιστα είναι το μεγαλύτερο των εκτός έδρας αγώνων των Πειραιωτών που είχαν δεχτεί 24 στην 4η περίοδο του παιχνιδιού με την Μπαρτσελόνα.

*Ο Ολυμπιακός δέχτηκε περισσότερα τρίποντα από κάθε άλλο εκτός έδρας παιχνίδι του στη φετινή Ευρωλίγκα. Οι Λιθουανοί είχαν εννιά (9/19), ένα περισσότερο από την Μπαρτσελόνα και τη Φενέρμπαχτσε και μάλιστα με το καλύτερο ποσοστό μεταξύ των ομάδων που υποδέχτηκαν τον Ολυμπιακό (47,36%).

*Οι ερυθρόλευκοι ισοφάρισαν την κορυφαία επίδοση κοψιμάτων τους στον πρώτο γύρο κάνοντας τέσσερα, όσα είχαν και στον εντός έδρας αγώνα με τη Ρεάλ Μαδρίτης.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ