27.2 C
Athens
Σάββατο, 5 Οκτωβρίου, 2024

Ο Σπανούλης στη δεύτερη καλύτερη πεντάδα της Ευρωλίγκας

Ο θρίαμβος των... κοντών ήταν η δεύτερη καλύτερη πεντάδα της Ευρωλίγκας. Με το ελληνικό ενδιαφέρον να στρέφεται φυσικά στην παρουσία του Βασίλη Σπανούλη σε αυτή. Δίπλα στον γκαρντ του Ολυμπιακού βρίσκονται ακόμη ο Κέβιν Πάνγκος και ο Παούλιους Γιανκούνας της Ζαλγκίρις Κάουνας, ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ της ΤΣΣΚΑ Μόσχας και ο Αλεξέι Σβεντ της Χίμκι.

Ο γκαρντ του Ολυμπιακού είναι η όγδοη φορά που βρίσκει τη θέση του στην ομάδα, ξεπερνώντας τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο, Γιανκούνας, Πάνγκος και Σβεντ είναι οι... πρωτάρηδες, ενώ ο Ροντρίγκεθ παρουσιάζεται στη δεύτερη καλύτερη πεντάδα για δεύτερη φορά. Αξίζει να σημειωθεί επίσης πως είναι η πρώτη φορά από το 2006 και τον Ντάριους Λαβρινόβιτς η Ζαλγκίρις Κάουνας εκπροσωπείται στην καλύτερη ομάδα της διοργάνωσης.

Να μείνουμε όμως λίγο παραπάνω στο ελληνικό ενδιαφέρον και στην παρουσία του Σπανούλη. Ο αρχηγός των "ερυθρόλευκων" είχε μέσο όρο 14 πόντους, 5,6 ασίστ και 4,5 κερδισμένα φάουλ. Ήταν τέταρτος στις ασίστ στην κανονική περίοδο και βρέθηκε στην πρώτη θέση στις τελικές πάσες στους κορυφαίους όλων των εποχών φτάνοντας στις 1287.

Ο Σπανούλης αναδείχθηκε MVP της 23ης αγωνιστικής απέναντι στην Βαλένθια, όταν είχε 25 πόντους και 9 ασίστ. Στα play offs είχε 18.8 πόντους και 5,3 ασίστ (τέταρτος και πέμπτος αντίστοιχα στους σχετικούς πίνακες) απέναντι στην Ζαλγκίρις Κάουνας. Γι' αυτόν ήταν η 12η σεζόν του στην Ευρωλίγκα και οι αριθμοί δείχνουν πως παρά το γεγονός πως θα κλείσει τα 36 το καλοκαίρι, δεν έχει κανένα λόγο να σκέφτεται να σταματήσει. Οι αριθμοί συνηγορούν άλλωστε προς αυτή την κατεύθυνση, καθώς ο μέσος όρος πόντων του ήταν υψηλότερος του μέσου όρου καριέρας του, ενώ οι δύο από τις τρεις καλύτερες χρονιές του στο μοίρασμα της μπάλας, σημειώθηκαν τα τρία τελευταία χρόνια. Κι αυτό παρά το γεγονός ότι έχασε τα πρώτα 10 παιχνίδια εξαιτίας τραυματισμού. Επέστρεψε για να βρει ρυθμό και να σημειώσει 17.3 πόντους και 6,1 ασίστ στα τελευταία 12 παιχνίδια.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ