29.7 C
Athens
Παρασκευή, 5 Ιουλίου, 2024

Ο Σπάχια στη Μακάμπι

Αφού δεν μπόρεσε να πείσει τον Ντέιβιντ Μπλατ να παρατήσει το πανάκριβο συμβόλαιό του με την Νταρουσάφακα, η Μακάμπι στράφηκε σε έναν άλλον προπονητή, ο οποίος τα τελευταία χρόνια δούλεψε στο ΝΒΑ. Και αυτόν κατάφερε να τον πείσει.

Ο Νέβεντ Σπάχια επιστρέφει στα ευρωπαϊκά γήπεδα για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Μακάμπι, η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την πρόσληψή του. Οι επαφές μεταξύ των δύο πλευρών κράτησαν για αρκετές μέρες, καθώς το πρόβλημα ήταν οι Ατλάντα Χοκς, στο τεχνικό επιτελείο των οποίων ανήκε ο Κροάτης προπονητής. Όταν τελικά ο κόουτς των Χοκς, Μάικ Μπαντεχόλτζερ, έδωσε τη συγκατάθεσή του, το deal έκλεισε, μάλιστα ο Νίκολα Βούιτσιτς ταξίδεψε ως την Ατλάντα για να τακτοποιήσει τις τελευταίες λεπτομέρειες.

Ο Νέβεντ Σπάχια θα επιστρέψει τη νέα σεζόν όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά και στη Μακάμπι, της οποίας υπήρξε προπονητής τη σεζόν 2006-07. Γενικά είναι ένας προπονητής με μεγάλη εμπειρία και πολλές ομάδες στο βιογραφικό του. Έχει δουλέψει στις Γκράντινε Πούλα και Τσιμπόνα στην Κροατία, Κρκα στη Σλοβενία, Σάρατοφ στην Ρωσία, Λιέτουβος Ρίτας στη Λιθουανία, Ροζέτο στην Ιταλία, Ταού (με την οποία έφτασε στο φάιναλ φορ της Ισπανίας στο 2008) και Βαλένθια (με την οποία κέρδισε το Eurocup το 2010) στην Ισπανία και Φενερμπαχτσέ στην Τουρκία.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ