25.4 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024

Ο Σλότερ βάζει σε μπελάδες τη Ρεάλ!

Σε σοβαρούς μπελάδες κινδυνεύει να μπλέξει η Ρεάλ, καθώς η ιστορία με τα πλαστά διαβατήρια των Μάρκους Σλότερ και Άντι Πάνκο, την οποία είχε αποκαλύψει πριν από δύο χρόνια η Mundo Deportivo, παίρνει νέες διαστάσεις μετά την κατάθεση του Σλότερ σε ισπανικό δικαστήριο την περασμένη εβδομάδα.

Την άνοιξη του 2015 η Mundo Deportivo είχε αποκαλύψει πως οι Αμερικανοί Σλότερ και Πάνκο είχαν αγωνιστεί εκείνη τη σεζόν στη Ρεάλ έχοντας διαβατήριο από την Ισημερινή Γουινέα, μια χώρα η οποία ανήκει στη συμφωνία Κοτονού. Σύμφωνα με τον κανονισμό της ACB, όσοι προέρχονται από τις χώρες Κοτονού δεν λογίζονται ως ξένοι, άρα η Ρεάλ μπορούσε πρακτικά να έχει περισσότερους Αμερικανούς στο ρόστερ της εκείνη την περίοδο, αφού οι δύο προαναφερθέντες δεν καταλάμβαναν θέσεις αλλοδαπών. Όπως έγραφε η εφημερίδα τότε, η ισπανική ομοσπονδία είχε ανακαλύψει τυχαία πως τα δύο διαβατήρια είχαν ακριβώς τον ίδιο αριθμό και είχε ζητήσει να διεξαχθεί έρευνα από το ανώτατο αθλητικό συμβούλιο της Ισπανίας. Η Ρεάλ είχε εμφανίσει κάποια έγγραφα από την πρεσβείας της Ισημερινής Γουινέας, που αποδείκνυαν ότι ο Σλότερ είχε γίνει υπήκοος της χώρας και η υπόθεση ανατέθηκε στις αστυνομικές αρχές προκειμένου να διεξαχθεί έρευνα για το αν τα διαβατήρια ήταν πλαστά ή όχι.

Προφανώς στην πορεία αποδείχθηκε ότι ήταν πλαστά και οι δικαστικές αρχές άρχισαν να διεξάγουν ανακρίσεις αναζητώντας τους υπεύθυνους. Στο πλαίσιο αυτών των ανακρίσεων κλήθηκε να καταθέσει ο Μάρκους Σλότερ και σύμφωνα με τις πληροφορίες μιας άλλης εφημερίδας, της Intependiente, το έκανε την περασμένη Πέμπτη σε δικαστήριο της Μαδρίτης. Κι εκεί ενέπλεξε τη Ρεάλ, καθώς ισχυρίστηκε ότι αυτή τού έδωσε το πλαστό διαβατήριο! Είπε δηλαδή ότι αυτός πλήρωσε 35.000 Ευρώ στον ατζέντη του, Χουλιάν Αράνδα (ο οποίος συνεργάζεται με το πρακτορείο του Μίσκο Ραζνάτοβιτς!), και μετά ούτε είδε ούτε άκουσε τίποτα άλλο για την υπόθεση, μέχρι που μια μέρα ένας άνθρωπος της Ρεάλ τού έδωσε το διαβατήριο.

Το πράγμα σοβαρεύει πλέον για τη Ρεάλ, η οποία δεν αποκλείεται να κληθεί από το δικαστήριο τις επόμενες θέσεις για να καταθέσει. Και αν τελικά αποδειχθεί η εμπλοκή της στην υπόθεση, δεν αποκλείεται καθόλου να της αφαιρεθούν το πρωτάθλημα και το κύπελλο Ισπανίας, που κατέκτησε το 2015! Τουλάχιστον αυτό θα προσπαθήσει να πετύχει, σύμφωνα με την Mundo Deportivo, η Μπαρτσελόνα, η οποία έχει έννομο συμφέρον σε αυτή την ιστορία, αφού εκείνη έχασε τους τίτλους από τη Ρεάλ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ