20 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ο Σλούκας 4ος πασέρ στην ιστορία του Ολυμπιακού (vid)

Στο γήπεδο στο οποίο πέρασε την τελευταία πενταετία, ο Κώστας Σλούκας μπορεί να μην έφτασε σε υψηλά επίπεδα απόδοσης, όμως έφτασε σε μία ξεχωριστή επίδοση. Με τις επτά ασίστ που είχε, έφτασε τις 317 με την ερυθρόλευκη φανέλα και έγινε ο 4ος πασέρ στην ιστορία του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα.

 


Ο Σλούκας άφησε πίσω του τον απόντα χθες Γιώργο Πρίντεζη που έχει 310 και σύντομα θα γίνει ο τρίτος της σχετικής λίστας, αφού μπροστά του βρίσκεται με 355 ασίστ ο Θοδωρής Παπαλουκάς.

 

Η πρώτη «ερυθρόλευκη» πεντάδα πασέρ

 


Ακόμη ο διεθνής γκαρντ με τις 2/2 βολές του, έγινε ο πέμπτος παίκτης στην ιστορία των Πειραιωτών στη σύγχρονη Ευρωλίγκα που έφτασε τις 200.

 

 

Με τις δύο ασίστ που είχε ακόμη χθες ο Κώστας Παπανικολάου, έγινε ο έκτος παίκτης στην ιστορία του Ολυμπιακού που έφτασε τις 300 στη διοργάνωση.

 


Ο κορυφαίος χθες του Ολυμπιακού Σάσα Βεζένκοφ σημειώνοντας 17 πόντους έγινε ο 25ος παίκτης στην ιστορία της ομάδας στην Ευρωλίγκα που έφτασε τους 400. Ο φόργουορντ του Ολυμπιακού ήταν ο πρωταγωνιστής στη «βροχή» τριπόντων της ομάδας του, έχοντας 5/7. Με αυτά έγινε ο 16ος που έφτασε τα 50+ εύστοχα τρίποντα με τους «ερυθρόλευκους».

 


Τρίποντα > Δίποντα

 

 

Οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν μια επιθετικά ανισορροπία καθώς ήταν πολύ παραγωγικοί από μακριά -τα 15 εύστοχα τρίποντα αποτελούν ρεκόρ περιόδου- αλλά οι 10 περισσότερες προσπάθειες για τρίποντο από δίποντο δεν μπορεί παρά να είναι δείγμα αδυναμίας ακόμη και όταν... μπαίνουν τα τρίποντα. Είναι χαρακτηριστικό ότι αυτό ήταν μόλις το δεύτερο φετινό παιχνίδι στο οποίο είχαν περισσότερες προσπάθειες για τρίποντο από δίποντο. Αυτό έγινε και στο Μόναχο αλλά σε μικρότερο βαθμό, με 28 σουτ τριών και 24 σουτ δύο πόντων.

 


Ο Ολυμπιακός έβγαλε αρκετές συνεργασίες που κατέληξαν στο καλάθι των Τούρκων. Είχε 21 ασίστ που αποτελούν ρεκόρ περιόδου για τα παιχνίδια του μακριά από το ΣΕΦ καθώς είχε 20 στη Βαρκελώνη και ισοφάριση της κορυφαία φετινής επίδοσης του αφού 21 είχε και στα ματς με Μακάμπι και Άλμπα. Ρεκόρ για τα επτά εκτός έδρας παιχνίδια των «ερυθρόλευκων» είναι και οι έξι τάπες, δύο περισσότερες από το παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα.

 


Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν φουριόζοι στο παιχνίδι και σημειώνοντας 27 πόντους στην πρώτη περίοδο, «έγραψαν» νέο ρεκόρ για τα εκτός έδρας παιχνίδια τους. Είχαν 26 στην πρώτη περίοδο κόντρα στην Μπαρτσελόνα.

 


Από την άλλη πλευρά, ο Ολυμπιακός «έγραψε» στην Πόλη αρνητικό ρεκόρ περιόδου με τα τέσσερα επιθετικά ριμπάουντ που είχε, ένα λιγότερο από το παιχνίδι με την Εφές. Αρνητικό ρεκόρ των εκτός έδρας αγώνων του με τα 24 συνολικά ριμπάουντ.

 


Αρνητικό ρεκόρ περιόδου είναι για τον Ολυμπιακό είναι και οι μόλις επτά πόντοι που πήρε από τα λάθη της αντιπάλου του. Είχε εννιά στο ματς με τον Ερυθρό Αστέρα.

 


Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ