18.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο Σλούκας το πήρε εργολαβικά

Χρειάστηκε μερικούς μήνες αλλά πήρε φόρα και ποιος θα τον σταματήσει τώρα; Ο Κώστας Σλούκας έχει αναλάβει και στην πράξη τον ρόλο του ηγέτη του Ολυμπιακού, για τον οποίο άλλωστε και επέστρεψε στο ΣΕΦ. Ο διεθνής γκαρντ οδήγησε χθες τον Ολυμπιακό στο πολύτιμο διπλό επί της Μακάμπι και... χτίζει σερί.

 


Ήταν το τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι του Ολυμπιακού, στο οποίο ο Σλούκας κέρδισε τον άτυπο τίτλο του MVP της ομάδας του με βάση το ranking, Είχε δηλαδή τον μεγαλύτερο αριθμό στο σύστημα αξιολόγησης κόντρα στη Χίμκι (29), κόντρα στην Μπάγερν (29) και χθες στο Τελ Αβίβ (24), ενώ στα πρώτα 15 παιχνίδια του Ολυμπιακού αυτό έγινε μόνο δύο φορές. Ήταν στην 3η αγωνιστική απέναντι στη Μιλάνο (28) και στην 9η αγωνιστική στο ματς με την Μπαρτσελόνα (23).

 

 

Φτάνοντας τους πέντε, άτυπους, τίτλους MVP στα ματς του Ολυμπιακού, ο Σλούκας πλησίασε την επίδοση του Χασάν Μάρτιν που είχε την καλύτερη επίδοση στο σύστημα αξιολόγησης, σε έξι από τα 18 παιχνίδια των «ερυθρόλευκων».

 


Με τα τρία αμυντικά του ριμπάουντ εξάλλου, ο διεθνής γκαρντ μπήκε στην πρώτη δεκάδα, της ιστορικής λίστας του Ολυμπιακού. Έφτασε τα 177 και ξεπέρασε κατά ένα τον Θοδωρή Παπαλουκά.

 


0+0=0

 


Έχει μικρή σημασία, δεδομένου ότι ο Ολυμπιακός έφυγε με τη νίκη από το Τελ Αβίβ, όμως έχει στατιστική αξία. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα δεν πήρε ούτε έναν πόντο από αιφνιδιασμό στα δύο ματς με τη Μακάμπι, στο ΣΕΦ για τον πρώτο γύρο και χθες. Είναι τα μοναδικά παιχνίδια στα οποία οι «ερυθρόλευκοι» περιορίστηκαν σε μηδενική επίδοση πόντων από αιφνιδιασμούς. Οι Ισραηλινοί στον αντίποδα πήραν συνολικά 10 πόντους σε αυτά τα δύο ματς, έξι χθες και τέσσερις στο ΣΕΦ.

 


Γενικότερα πάντως ο Ολυμπιακός, ειδικά εκτός έδρας, βρίσκει σκορ στο transition με το σταγονόμετρο. Είναι χαρακτηριστικό ότι κορυφαία εκτός έδρας επίδοση του μακριά από το ΣΕΦ είναι οι οχτώ πόντοι κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα ενώ συνολικά έχει σημειώσει 32 πόντους σε εννιά εκτός έδρας ματς (3,55 μέσος όρος). Ως γηπεδούχος ο Ολυμπιακός ψάχνει περισσότερο το παιχνίδι στο «ανοιχτό» γήπεδο, μετρώντας 69 πόντους σε εννιά ματς (7,66 μέσος όρος)

 


Συνολικά στους 18 αγώνες του, ο Ολυμπιακός σημείωσε κατά μέσο όρο 5,61 πόντους ενώ στους 28 της περσινής διοργάνωσης, μέχρι το σημείο που διακόπηκε δηλαδή, είχε μέσο όρο 6,96, χωρίς να «γράψει» μηδενική επίδοση κάτι που έγινε εις διπλούν φέτος στα ματς με τη Μακάμπι.

 


Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ