25 C
Athens
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Ο Σλούκας ξύπνησε τη Φενέρ (vid)

Η Φενερμπαχτσέ έκοψε τη φόρα της Βαλένθια που προερχόταν από δύο συνεχόμενες νίκες και με το 80-67 μέσα στην Ισπανία πήρε και η ίδια ανάσα, αφού εσχάτως... έκανε νερά. Η ομάδα του Ομπράντοβιτς επικράτησε δίκαια αν και αγχώθηκε, με Σλούκα (double double με 11 πόντους και 10 ασίστ) και Ντουβερίογλου να είναι τα "κλειδιά" της επιστροφής και της τελικής επικράτησης. Στις 11 νίκες η Φενέρ, έμειναν στις 5  οι Ισπανοί που έπαιξαν χωρίς τον τραυματία Γκριν.

Η Φενέρ... έπιασε από τον λαιμό τη Βαλένθια στην έναρξη του αγώνα και το 0-15 στο 5' τα λέει όλα για όσα εκτυλίχτηκαν στο παρκέ. Οι Τούρκοι έκλεισαν τη ρακέτα τους κι έστειλαν τους Ισπανούς σε τρίποντα απελπισίας οι ίδιοι ήταν αρκούντως εύστοχοι και πήραν αυτή την σημαντική διαφορά για τη συνέχεια.

Η αντίδραση της Βαλένθια ήρθε επίσης από την άμυνά της, με σερί 7-3 μείωσε στο 7-18 του δεκαλέπτου και από το 7-21, αλλά και το 19-31 στο 15', πέρασε και τη μπάλα μέσα στη ρακέτα όπου έδειξε να υπερτερεί κα άρχισε σταδιακά να ροκανίζει τη διαφορά, μέχρι το 27-33 του ημιχρόνου.

Στην έναρξη του δεύτερου η Βαλένθια έφτασε και σε απόσταση σουτ, 30-33, και στο 22' έφερε το ματς σε νένα αφετηρία με το 36-36 να είναι η πρώτη ισοπαλία  και να φέρει την υπογραφή του Αμπάλδε.

Οι Ισπανοί είχαν καταφέρει να απορρυθμίσουν πλήρως τη Φενέρ, στο 26' βρέθηκαν στο +8(!) 47-39 με σερί 20-6 από την έναρξη του ημιχρόνου, όμως, με τον Σλούκα να δίνει ρυθμό και τους Μέλι και Ντατόμε να σκοράρουν, οι Τούρκοι επέστρεψαν κι έκλεισαν το δεκάλεπτο προηγούμενοι με 50-51!

Η Φενέρ θυμήθηκε την έναρξη του αγώνα, πάτησε τέρμα το γκάζι και στο 34' βρέθηκε στο +8, 61-53 με το δικό της σερί πια να είναι 22-6 και την ίδια σε θέση οδηγού. Ο Ντουβερίογλου ήταν η ήρωάς της, έχοντας αποκαταστήσει την τάξη μέσα στις ρακέτες και βάζοντας... στη θέση του τον Ντούμπλιεβιτς και στο 35' το +11, 55-66 με τρίποντο του Σλούκα δεν άφηνε πολλά περιθώρια αμφισβήτησης για την εξέλιξη του αγώνα, που τελείωσε όπως άρχισε και με τη διαφορά να εκτοξεύεται.

ΑΝΑΜΟΡΦΩΤΕΣ: Η Φενέρ έπαθε καθίζηση διαρκείας μετά το πρώτο δεκάλεπτο και από τον κατήφορο την σταμάτησαν δυο παίκτες που μπήκαν από τον πάγκο. Ο Κώστας Σλούκας έδωσε τον ρυθμό, ο Αχμέτ Ντουβερίογλου κυριάρχησε κάτω από τα καλάθια και κάπως έτσι οι Τούρκοι κράτησαν τη νίκη.

ΜΕ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Τα 11/24 τρίποντα τη Φενέρ ήταν καθοριστικός παράγοντας στα κρίσιμα σημεία, της έδωσαν λύσεις και εν τέλει... αέρα νίκης.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ