14.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ο Σλούκας ξέρει…

Ο Κώστας Σλούκας επιστρέφει στον Ολυμπιακό για να πάρει τα κλειδιά της ομάδας. Για να γίνει ο νέος ηγέτης της. Για να διαδεχθεί τον Βασίλη Σπανούλη.

Γίνεται σήμερα αυτό που πήγε να γίνει πριν από πέντε χρόνια. Τότε που ο Σλούκας μετά το... αγροτικό που έκανε ως δανεικός στον Άρη και με τις δύο κούπες Ευρωλίγκας να έχουν εμπλουτίσει τις παραστάσεις του και σφυρηλατήσει το χαρακτήρα του, πίστεψε πως είχε έρθει γι' αυτόν η ώρα να αποκτήσει ηγετικό ρόλο. 

Όμως μία ομάδα δεν μπορεί να έχει δύο ηγέτες. Και το καλοκαίρι του 2015 η διοίκηση του Ολυμπιακού επέλεξε να πορευτεί με τον Σπανούλη, ο οποίος ήταν αυτός που είχε βάλει την ομάδα στον δρόμο των επιτυχιών, ο κόσμος τον λάτρευε και βρισκόταν ακόμα τότε στα ντουζένια του. Άλλωστε είχε ένα χρόνο συμβόλαιο ακόμα.

Ο Σλούκας ήθελε χώρο για να κάνει το επόμενο βήμα στην καριέρα του και άρπαξε την ευκαιρία που του έδωσε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς στη Φενερμπαχτσέ. Είχε ρίσκο η απόφασή του να φύγει από τον Ολυμπιακό και να κυνηγήσει το στόχο του σε ένα περιβάλλον εξίσου απαιτητικό μεν, αλλά εντελώς καινούριο γι' αυτόν, όπου πολλά πράγματα θα μπορούσαν να στραβώσουν και η εξέλιξή του να μην είναι αυτή που ήθελε. Έμοιαζε πιο ασφαλές να μείνει και να βοηθήσει τους "ερυθρόλευκους" να κερδίσουν κάτι παραπάνω από αυτά που κέρδισαν την τελευταία πενταετία.

Δεν θα ήταν όμως η δική του ομάδα.

Η ιστορία τον δικαίωσε. Σε αυτά τα πέντε χρόνια έκανε τα τελευταία φινιρίσματα στο παιχνίδι του ανεβάζοντάς το στο κορυφαίο μπασκετικό επίπεδο, αναβάθμισε το ρόλο του μέσα σε μια ομάδα υψηλών απαιτήσεων, έγινε ο... Διαμαντίδης του Ομπράντοβιτς στη Φενερμπαχτσέ, κέρδισε μία ακόμα Ευρωλίγκα, απέδειξε ότι μπορεί να είναι ηγέτης μέσα στο παρκέ. Και έρχεται για να αναλάβει αυτό το ρόλο στον Ολυμπιακό. 

Ο Βασίλης Σπανούλης πλησιάζει προς το τέλος της καριέρας του, αλλά μπορεί να αισθάνεται σίγουρος ότι τα κλειδιά του Ολυμπιακού θα περάσουν σε σίγουρα χέρια. Διότι, σε αντίθεση ίσως με το 2015, ο Κώστας Σλούκας είναι βέβαιο πια πως ξέρει τι να τα κάνει...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ