19.3 C
Athens
Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

Ο “σιδερένιος” Βασίλης Ξανθόπουλος!

Πόσους παίκτες έχει χρησιμοποιήσει φέτος ο Άρης; Αν βγάλεις 2-3 νεαρούς, που δεν παίζουν πολύ, ο Δημήτρης Πρίφτης είχε στη διάθεσή του φέτος 16 παίκτες. Πόσοι από αυτούς δεν τραυματίστηκαν καθόλου ως τώρα; Ο εξής ένας. Ο Βασίλης Ξανθόπουλος!

Όλοι οι άλλοι όλο και κάποιο πρόβλημα αντιμετώπισαν στη διάρκεια της χρονιάς, σοβαρό ή λιγότερο σοβαρό, με αποτέλεσμα να χάσουν από ένα έως... άπειρα παιχνίδια. Είναι μετά να μην τραβά τα μαλλιά του ο Δημήτρης Πρίφτης; Διότι μπορεί να αστόχησε σε επιλογές παικτών, και το παραδέχεται κι ο ίδιος, όμως οι τραυματισμοί πλήγωσαν σημαντικά τον Άρη φέτος. Κι είναι κι αυτή μια αλήθεια, που δεν πρέπει να αγνοεί κανείς.

Ο Βασίλης Ξανθόπουλος, λοιπόν, είναι ο μόνος παίκτης που έχει αγωνιστεί σε όλα τα επίσημα παιχνίδια του Άρη φέτος. 20 για το πρωτάθλημα, 18 για το Champions League και 3 για το Κύπελλο. Έχει παίξει συνολικά σε 41 αγώνες και του ευχόμαστε να μείνει υγιής και να παίξει και σε όλα όσα απομένουν για το τέλος της σεζόν.

Μετά από αυτόν κανείς δεν γλίτωσε. Αλλά την πιο μεγάλη ζημιά στον Άρη έκαναν κυρίως δύο τραυματισμοί. Του Βίκτορ Σανικίτζε στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος με τα Τρίκαλα στις 8 Οκτωβρίου (ρήξη επιγονατίδας), που τον κρατά ακόμα εκτός δράσης. Ο Γεωργιανός είχε ρόλο-κλειδί στα πλάνα του Πρίφτη για την ομάδα και ο τραυματισμός του τον υποχρέωσε σε αναθεώρηση άρδην, πολύ περισσότερο από τη στιγμή που ο αντικαταστάτης του, Ταντίγια Ντραγκίσεβιτς, ούτε ίδιας αξίας είναι ούτε ίδιου στιλ παίκτης.

Και του Βασίλη Καββαδά, που χτύπησε στη μέση στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ στις 22 Οκτωβρίου και έμεινε εκτός δράσης για δύο μήνες. Ο διεθνής σέντερ ήταν σε καλή κατάσταση και ο τραυματισμός του όχι μόνο αποδυνάμωσε τον Άρη για το χρονικό διάστημα της αποχής του, αλλά έφερε πίσω και τον ίδιο, που ουσιαστικά δεν επανήλθε ποτέ στο ίδιο επίπεδο. Χώρια που τραυματίστηκε ξανά πριν από λίγες μέρες στο δάχτυλο του δεξιού χεριού του και ως το τέλος της σεζόν θα παίζει με ειδικό δέσιμο και χωρίς να μπορεί να πιάσει καλά την μπάλα! Όσκαρ ατυχίας.

Από εκεί και πέρα, ο Έρικ Μπάκνερ είχε μείνει για περίπου ένα μήνα εκτός δράσης, πριν φύγει τελικά για την Τουρκία. Οι Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς και Σπύρος Μούρτος αντιμετώπισαν αρκετά σοβαρά προβλήματα σε πέλμα και οπίσιθιο μηριαίο, αλλά με εντατική θεραπεία και σφίγγοντας τα δόντια έπαιζαν και τελικά χρειάστηκε να μείνουν εκτός όχι παραπάνω από δέκα μέρες έκαστος. Ο Μιχάλης Τσαϊρέλης έχασε δυο τρία παιχνίδια με πρόβλημα στη μέση, το ίδιο και ο Ντέβιν Μαρμπλ, που έμεινε εκτός από τρεις αγώνες λόγω οστικού οιδήματος, πριν φύγει κι αυτός τελικά, ενώ ο Μάικλ Τζένκινς είχε τραυματιστεί στην προετοιμασία κι είχε χάσει κάποια παιχνίδια στην αρχή της σεζόν.

Οι τελευταίες εβδομάδες είναι πραγματικά δραματικές. Εκτός του Καββαδά, χτύπησε ο Ντραγκίσεβιτς κι ακόμα δεν έχει επιστρέψει, ο Ουίλ Κάμινγκς έπαθε θλάση, δεν έπαιξε με τον Παναθηναϊκό και δεν θα παίξει ούτε με τη Λευκάδα. Το αποκορύφωμα, ωστόσο, είναι ότι μέχρι και οι δύο Αμερικανοί, που αποκτήθηκαν μέσα στη χρονιά για να καλύψουν κενά, τραυματίστηκαν με το που ήρθαν! Ο Τζαμόν Γκόρντον έπαθε διάστρεμμα στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ, ενώ ο Τζάστιν Τζάκσον έπαιζε επίσης με διάστρεμμα για τρία παιχνίδια! 

Μετά από όλα αυτά το μόλις ένα παιχνίδι που έχασε ο Θοδωρής Ζάρας λόγω ίωσης και όχι τραυματισμού τον κατατάσσει στην κατηγορία... Ξανθόπουλου, που έτσι κι αλλιώς είναι μια κατηγορία μόνος του...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ