18.2 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Ο σεβασμός, η συγκίνηση, ο διάδοχος και η Εθνική (pics)

Οι Rising Stars σεβάστηκαν υπέρμετρα τους All Time Stars, με αποτέλεσμα να γνωρίσουν ξεκάθαρη ήττα στο πλαίσιο του ΕΚΟ All Star Game 2018 που φιλοξενήθηκε στο «Δημήτρης Τόφαλος».

Οι παλαίμαχοι, μιλώντας στο Basketa.gr, αφού άπαντες συμφώνησαν πως περίμεναν να κερδίσουν -αν κι όχι με τόση διαφορά- αναφέρθηκαν στα όσα έζησαν στην Πάτρα, θυμήθηκαν κάτι από τα παλιά κι έδωσαν συμβουλές για το μέλλον. Ο Λάζαρος Παπαδόπουλος, που δεν χάρηκε από την ευρείας έκτασης νίκη τους κόντρα στους νεαρούς παίκτες της Stoiximan.gr Basket League, με πολλή αγάπη συμβούλεψε τη νέα γενιά να δίνει τα πάντα στο παρκέ, ακόμα και σε αγώνες που δεν έχουν βαθμολογική σημασία: «Περιμέναμε πως θα κερδίσουμε. Εμείς πιστεύουμε στα καινούρια παιδιά, εκείνα δεν πιστεύουν στον εαυτό τους. Εγώ δεν μπορώ να φανταστώ να είμαι είκοσι ετών, να παίζω με βετεράνους, να έχω απέναντί μου το ίνδαλμά μου και να το αφήνω να με κερδίσει. Θα είχα μείνει εδώ, δεν θα έφευγα μέχρι να τα καταφέρω! Δεν ξέρω εάν είναι πρόβλημα της νέας γενιάς ή, γενικότερα, έτσι είναι το μπάσκετ τώρα. Πρέπει να μπορούν να κερδίζουν, να μάθουν να κερδίζουν, πραγματικά αυτός είναι ο σεβασμός. Μόνο εάν έχεις μπει κι έχεις δώσει τα πάντα στο γήπεδο, μόνο τότε έχεις δείξει σεβασμό στον αντίπαλο, όχι να παίζεις περπατώντας».

Για τη συνύπαρξή του με παλιούς συμπαίκτες και αντιπάλους, και εάν υπήρχε κάποιος για τον οποίο χάρηκε περισσότερο που βρέθηκαν ξανά στο ίδιο παρκέ, απάντησε: «Με το Φώτση, το Δημήτρη (Διαμαντίδη), τον Κώστα Τσαρτσαρή, τον Ντικούδη… Γελάσαμε με όλα τα παιδιά, ήταν τρομερή η ατμόσφαιρα. Με το Γιάννη (Γιαννούλη)… Περάσαμε φανταστικά. Θα ήταν πολύ ωραίο να παίζαμε και μεταξύ μας, ίσως να ήταν πολύ καλό να παίζαμε και λίγο ανάμικτα. Κάθε φορά προσπαθείς για το διαφορετικό, να δει και ο κόσμος δύο διαφορετικές γενιές να αγωνίζονται μαζί στο παρκέ». Τα πολλά μικρά παιδιά στο γήπεδο, που κάποιους εξ αυτούς δεν τους έχουν προλάβει να αγωνίζονται, τους θαύμασαν και το έδειξαν με το ασφυκτικό… πρέσινγκ που τους άσκησαν. «Είναι συγκινητικό, σημαίνει ότι κάτι κάναμε καλό και φυσικά αυτό συγκινεί τον οποιονδήποτε. Είναι από αυτά που μένουν, είναι ωραίες αναμνήσεις που όλοι θέλουν να έχουν», κατέληξε ο «Λάζος».

Ο Μιχάλης Κακιούζης, από την πλευρά του, επίσης αναφέρθηκε στην ευκολία με την οποία επικράτησαν: «Εννοείται, το περιμέναμε να εξελιχθεί έτσι. Δεν μας ενδιέφερε το σκορ, αλλά να περάσουμε όλοι καλά, κι εμείς και ο κόσμος και τα παιδιά (σ.σ. οι Rising Stars). Το διήμερο του All Star Game είναι πάντα γιορτή για το μπάσκετ κι έτσι το βλέπουμε κι εμείς. Σημασία έχει όχι τόσο να παίξουμε καλά, αλλά να περάσουμε καλά, και τα νέα παιδιά να μαθαίνουν και να παίρνουν εικόνες από εμάς». Για την επιστροφή του στα παρκέ, συμπλήρωσε: «Δεν σταματάμε να παίζουμε, είναι κάτι που το έχουμε μέσα μας», ενώ αναφέρθηκε και στην αγάπη που τους έδειξε ο κόσμος, σχολιάζοντας: «Αυτό είναι το καλύτερο».

Ο Μιχάλης Υφαντής εξέφρασε τη χαρά του που βρέθηκε ξανά με παίκτες που είχε να συναγωνιστεί χρόνια και έδωσε… πάσα στο γιο του. «Ήταν μεγάλη τιμή για εμένα να πάρω μέρος στο All Star Game. Ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση. Έπαιξα μαζί με κάποια παιδιά που τους είχα αντιπάλους στη δεκαετία του ’90, στα πρώτα χρόνια τους, και ήταν πολύ μεγάλη χαρά που ξαναβρέθηκα μαζί τους στο παρκέ. Η διοργάνωση ήταν πραγματικά πολύ καλή, ήρθε και ο κόσμος και νομίζω πως το χάρηκε. Οι Rising Stars μια χαρά τα πήγαν, απλώς φοβήθηκαν κι αυτοί λιγάκι παραπάνω σε κάποια σημασία. Εάν ήταν κανονικός αγώνας θα εξελισσόταν περισσότερο σε ντέρμπι. Βέβαια, στην περίπτωση που θα έφθανε στο κρίσιμο κομμάτι, πάλι εμείς θα κερδίζαμε, αλλά σίγουρα το σκορ θα ήταν πιο κοντά. Δεν συνηθίζεται για έναν παίκτη η απουσία του από το παρκέ, ωστόσο εξαρτάται από το πώς είναι η υγεία του. Εάν αντέχει το κορμί σου θα συνεχίσεις να παίζεις, για την πλάκα σου, εγώ για παράδειγμα κατεβαίνω στο Εργασιακό. Αισθάνομαι πως έχω ακόμα μία τετραετία, μετά θα ακολουθήσει ο γιος μου».

Τα παλιά θυμήθηκε και ο Δημήτρης Παπανικολάου, ο οποίος τόνισε: «Συγχαρητήρια για τη διοργάνωση, ήταν πολύ σημαντικό που έγινε ξανά, ύστερα από τέσσερα χρόνια επανήλθε το All Star Game κι έδωσε την ευκαιρία στον κόσμο να γνωρίσει τους παίκτες που αγαπάει και θαυμάζει, να τους δει από κοντά κι όχι μόνο από την τηλεόραση. Χρειάζονται και αυτοί οι αγώνες, χωρίς άγχος. Για εμάς ήταν, πραγματικά, πολύ ωραία εμπειρία. Αγωνίστηκα με τους παλαίμαχους και χάρηκα που ξανάπαιξα με τα παιδιά, θυμηθήκαμε τα παλιά και ταλαιπωρήσαμε για λίγο ακόμα το άθλημα». Αναφέρθηκε και στο επίπεδο του αγώνα, που κατέληξε σε θρίαμβο των All Time Stars: «Κάποια παιδιά από εμάς είναι σε πολύ καλή κατάσταση, γυμνάζονται ακόμα. Οι νέοι, από την πλευρά τους, ήταν χαλαροί. Ο Διαμαντίδης, ο Παπαλουκάς, ο Τσαρτσαρής, ο Ντικούδης, μην αδικήσω και κανέναν ή τους ξεχάσω, είναι από τους πιο μεγάλους παίκτες που έχουν περάσει ποτέ στην Ευρώπη. Πέρασε μια φουρνιά από το μπάσκετ πολύ καλή και τώρα συνεχίζουν τα νέα παιδιά να παλεύουν, μέσα από πιο δύσκολες συνθήκες, κι ελπίζουμε όλοι να φθάσουν και με την Εθνική και με τις ομάδες τους πολύ ψηλά».

Ο Ευθύμης Ρεντζιάς στάθηκε κι εκείνος με τη σειρά του στην αναβίωση του All Star Game, ύστερα από τετραετή απουσία, λέγοντας: «Ήταν πολύ ωραίο που βρεθήκαμε και πάλι μαζί με τα παιδιά, με τα οποία έχουμε περάσει αξέχαστες στιγμές. Έλειψε από το ελληνικό μπάσκετ. Είναι κάτι που θα πρέπει να συνεχιστεί, και τα επόμενα χρόνια, είναι μια γιορτή που δεν πρέπει να λείπει. Το χαρήκαμε κι εμείς, το χάρηκε και ο κόσμος. Το μέλλον ανήκει σε αυτά τα παιδιά, έχουν διάθεση και είναι καλοί παίκτες».

Ο Αντώνης Φώτσης δεν είναι παλαίμαχος, καθώς αγωνίζεται στην Α’ ΕΣΚΑ με τον Ηλυσιακό, ωστόσο αγωνίστηκε στην ομάδα των All Time Stars. «Θα έγινε λάθος», σχολίασε χαριτολογώντας, για να προσθέσει για την επιστροφή του στη μεγάλη γιορτή της Stoiximan.gr Basket League: «Ήταν καλά. Είδα παιδιά με τα οποία έπαιζα επί πολλά χρόνια μαζί, παλιούς φίλους, συμπαίκτες, πέρασα πάρα πολύ ωραία και χαίρομαι ιδιαιτέρως όταν διοργανώνονται τέτοιες εκδηλώσεις. Δεν εξεπλάγη από την πρόσκληση, αφού πλέον παίζω ερασιτεχνικά. Το μπάσκετ άλλωστε δεν αλλάζει όπου κι αν παίζεις, είναι ίδιο παντού. Χάρηκα πολύ για το κάλεσμα και είναι μεγάλη τιμή για εμένα να βρίσκομαι ανάμεσα σε αυτά τα παιδιά». Για το μάθημα που μπορεί να πήραν οι νέοι, αντιμετωπίζοντάς τους, εξήγησε πως το μόνο που ενδιέφερε άπαντες ήταν να περάσουν καλά: «Σε παιχνίδια όπως αυτό δεν μπορείς να δώσεις κάποιο μάθημα. Σίγουρα, τα νέα παιδιά θέλουν να διδαχθούν ή να πάρουν κάποιες εικόνες από τους παλαιότερους παίκτες και να συνεχίσουν την κληρονομιά τους. Αλλά σε παιχνίδια όπως αυτό, σε All Star Game, θέλεις μόνο να περάσεις καλά. Ήταν ένας αγώνας επίδειξης».

Όσον αφορά στην επιστροφή στις… ρίζες, στο συγκρότημα των Ιλισίων στο οποίο ξεκίνησε την καριέρα του, πρόσθεσε: «Έπαιξα κάποια χρόνια μπάσκετ και πιστεύω πως χόρτασα ως επαγγελματίας. Ήταν μεγάλη χαρά και τιμή για εμένα να επιστρέψω εκεί που μεγάλωσα, ήθελα πάρα πολύ να επιστρέψω στη γειτονιά μου και να φορέσω ξανά τη φανέλα της ομάδας στην οποία ξεκίνησα. Σίγουρα, είναι πολύ δύσκολα όχι μόνο στην ΕΣΚΑ, και στο δρόμο να βγεις να παίξεις δύσκολα είναι, αλλά είχα κάποια εικόνα στο μυαλό μου και κάπως έτσι είναι λίγο-πολύ τα πράγματα».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ