22.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο Σαντ-Ρος άφησε ανοιχτό ένα τρομερό σερί κλεψιμάτων

Δεν απαιτείται ιδιαίτερη ανάλυση σχετικά με τα οφέλη που θα αποκομίσει ο Παναθηναϊκός βάζοντας στη μηχανή του τον Χάουαρντ Σαντ-Ρος. Παίκτης που μαρκάρει κοντό και ψηλό στην άμυνα και λειτουργεί ως πόιντ-φόργουορντ στην επίθεση αφού μπορεί να κατεβάσει την μπάλα και να δημιουργήσει για την ομάδα του. Αυτό όμως που μπορούμε να σημειώσουμε ως μια στατιστική προέκταση όλων εκείνων που μπορεί να κάνει στο παρκέ, είναι απόρροια των τελευταίων 16 εμφανίσεων του στο ελληνικό Πρωτάθλημα.

 


Αποχωρώντας τον περασμένο Ιανουάριο από την ΑΕΚ, ο Κουβανός άφησε ανοιχτό ένα σερί που είναι πραγματικά εντυπωσιακό. Ήταν ο μόνος παίκτης της φετινής Basket League που είχε τουλάχιστον μία ασίστ και ένα κλέψιμο σε όλες τις εμφανίσεις του σε αυτήν. Έκανε το 13/13 και στις δύο κατηγορίες. Δεν έφτασε ούτε καν κοντά σε μία τέτοια επίδοση ο Νικ Καλάθης -παίζοντας είναι γεγονός λίγο στο Πρωτάθλημα- ούτε και ο Βασίλης Ξανθόπουλος. Ο Σαντ-Ρος μάλιστα ξεπέρασε την επίδοση του πρώην συμπαίκτη του στην ΑΕΚ.

 


Πηγαίνοντας και στην προπερασμένη σεζόν, τα σερί του Κουβανού φτάνουν στους 14 αγώνες με τουλάχιστον μία ασίστ και στους 16 αγώνες με τουλάχιστον ένα κλέψιμο. Στην κατηγορία των κλεψιμάτων, ξεπέρασε την επίδοση των 15 διαδοχικών αγώνων που είχε ο Ξανθόπουλος με τα επτά τελευταία ματς της σεζόν 2018-19 με την ΑΕΚ και τις πρώτες οχτώ εμφανίσεις του φέτος με το Περιστέρι. Ειρήσθω εν παρόδω, αν ο Ξανθόπουλος είχε καταφέρει να κάνει ένα κλέψιμο στα δύο μόνο ματς που έμεινε στο «0» με τη Λάρισα και τον Προμηθέα, το σερί του θα είχε φτάσει στα 23 ματς με ένα τουλάχιστον κλέψιμο.

 


Η ουσία είναι ότι ο Σαντ-Ρος επιστρέφοντας μπορεί να επεκτείνει το σερί του στο Πρωτάθλημα, σε κλεψίματα και ασίστ. Μένοντας στα κλεψίματα, το σερί των 16 αγώνων Πρωταθλήματος χτίστηκε ως εξής...

 

 

Βλέποντας συνολικά την παρουσία του Σαντ-Ρος στο ελληνικό Πρωτάθλημα, δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι την ικανότητα του στο κλέψιμο, την εξέλιξε μέσα από αυτό. Είναι χαρακτηριστικό ότι στα επτά από τα πρώτα 12 παιχνίδια του σε αυτό, έμεινε χωρίς κλέψιμο κάτι που έγινε επτά φορές στις επόμενες 35 εμφανίσεις του στη λίγκα.

 


Κατά συρροή «κλέφτης» και στο BCL

 


Στη 1,5 σεζόν που πέρασε στην ΑΕΚ, ο Κουβανός, όπως είναι φυσικό, έβγαλε αυτήν την ενέργεια, τη διάθεση να πιέσει και να κλέψει μπάλες και στο BLC. Είχε τουλάχιστον ένα κλέψιμο στις 22 από τις 26 εμφανίσεις του στη διοργάνωση! Δεν το έκανε μόνο σε δύο από τα 16 ματς της σεζόν 2018-19 και σε άλλα δύο της σεζόν που πέρασε. Το μεγαλύτερο σερί του στο BCL ήταν οι 12 αγώνες αφού έκλεισε τη σεζόν 2018-19 με οχτώ ματς στα οποία είχε τουλάχιστον ένα κλέψιμο και μπήκε σε αυτήν του 2019-20 με ανάλογη επίδοση στα πρώτα τέσσερα παιχνίδια.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ