21.7 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Ο Σάριτς και ο… διάδοχος (vid+pics)

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα U19 μπήκε στη ζωή μας το 1979 και στη 14η διοργάνωσή του, στο Ηράκλειο, οι νεαροί παίκτες που θα πάρουν μέρος θα προσπαθήσουν να γράψουν τη δική τους ιστορία.

Από το Σάββατο (29/06) και μέχρι τις 7 Ιουλίου μερικά από τα μεγαλύτερα ταλέντα του διεθνούς μπάσκετ θα αγωνιστούν στην Κρήτη, με… φόντο το τρόπαιο του παγκόσμιου πρωταθλητή, αλλά κι έχοντας ως προσωπικό στόχο να ξεχωρίσουν με τα κατορθώματά τους. Το triple double είναι μία από τις πιο εντυπωσιακές επιδόσεις στο μπάσκετ και ο Ντάριο Σάριτς είναι ο μοναδικός που κατάφερε να το σημειώσει από το 1991.

Πριν από έξι χρόνια, στην Τσεχία, ο Κροάτης διεθνής ήταν «τριπλός» στην πρεμιέρα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας του απέναντι στη Νότια Κορέα, έχοντας 32π., δώδεκα ριμπάουντ και ισάριθμες ασίστ. Ήταν το πρώτο παιχνίδι του σε ένα εξαιρετικό για τον ίδιο τουρνουά, στο οποίο τελείωσε έχοντας κατά μέσο όρο 20,3π., 11,2 ριμπάουντ και 4,9 ασίστ. Στις εν λόγω στατιστικές κατηγορίες ήταν δεύτερος συνολικά στη διοργάνωση, πίσω από τον Τάιλερ Ένις, το Μάρτιν Πέτερκα και το Ράντοβαν Κούριλ, αντίστοιχα.

https://www.youtube.com/watch?v=epILuyf5ZKQ

Ποιος θα μπορούσε να αποτελέσει το… διάδοχό του, κάνοντας triple double, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα U19 της Κρήτης; Η FIBA καταθέτει τις προβλέψεις της…

Ζαν-Ζακ Μπουαζί (Σενεγάλη): Eίχε 15π., έντεκα ριμπάουντ και οκτώ ασίστ απέναντι στην Αίγυπτο στα ημιτελικά του Αφρικανικού Πρωταθλήματος U18 το 2018.
Φλιν Κάμερον (Νέα Ζηλανδία): Έκανε triple double στο Ασιατικό Πρωτάθλημα U18 του 2018 με 19 πόντους, δώδεκα ασίστ και δέκα ριμπάουντ στον ημιτελικό απέναντι στην Κίνα.

Κάρλτον Ντιμανσέ (Γαλλία): Τελείωσε με 11π., ισάριθμα ριμπάουντ και εννέα κλεψίματα απέναντι στο Μαυροβούνιο στα προημιτελικά του Ευρωπαϊκού U18 το 2018, ενώ είχε 11π., εννέα ριμπάουντ και εφτά ασίστ απέναντι στην Ελλάδα στους «16».
Μπιράμ Φαγέ (Σενεγάλη): Ήταν κυρίαρχος απέναντι στη Λιβύη στο Αφρικανικό Πρωτάθλημα U18 του 2018 με 25π., δεκαέξι ριμπάουντ και οκτώ τάπες στα προημιτελικά.

Γκουό Χαογουέν (Κίνα): Είχε 11π., δεκατρία ριμπάουντ και εφτά ασίστ κόντρα στην Ινδονησία στην πρόκριση στα προημιτελικά του Ασιατικού Πρωταθλήματος U18 του 2018.
Άρτουρς Κούρουκς (Λετονία): Σημείωσε 18π., έντεκα ριμπάουντ και έξι ασίστ απέναντι στην Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U18 του 2018.

Οι παίκτες που έφθασαν κοντά στο triple double στην ιστορία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος U19:

Μανουέλ Μπεροτεράν (Βενεζουέλα, 1999): Είχε 19π., έντεκα ασίστ και οκτώ ριμπάουντ με αντίπαλο την Αίγυπτο.
Κάρλος Αλμέιδα (Αγκόλα, 1995): «Σταμάτησε» στους 21π., τα οκτώ ριμπάουντ και είχε άλλα τόσα κλεψίματα απέναντι στη Νιγηρία.
Πέπε Σάντσες (Αργεντινή, 1995): Σκόραρε μόλις 5π., είχε όμως εννέα ασίστ και ισάριθμα κλεψίματα κόντρα στη Νιγηρία.
Τόνι Πρόστραν (Κροατία, 2009): Είχε 20π., οκτώ ασίστ και εφτά ριμπάουντ απέναντι στο Πουέρτο Ρίκο στα προημιτελικά.
Ζου Κι (Κίνα, 2013): Σε αγώνα με τρεις παρατάσεις, απέναντι στον Καναδά, έβαλε 20π., μάζεψε δεκατέσσερα ριμπάουντ και έκανε και εννέα κοψίματα.
Ντίλον Μπρουκς (Καναδάς, 2015): Άγγιξε το triple double με 19π., εννέα ριμπάουντ και άλλες τόσες ασίστ απέναντι στη Νότια Κορέα στους «16».

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ