25 C
Athens
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Ο Σάντερς ξόρκισε τα…φαντάσματα

Με ήρωα στο φινάλε τον Ρακίμ Σάντερς η Μπαρτσελόνα όχι μόνο νίκησε την Μπάμπεργκ (81-66) αλλά υπερκάλυψε και τη διαφορά που είχε χάσει στο πρώτο παιχνίδι (84-81) και ήδη είναι πάνω από τους Γερμανούς με τους οποίους ισοβαθμεί με ρεκόρ 7-12.

Στο ματς του πρώτου γύρου στη Γερμανία, η Μπαρτσελόνα προηγήθηκε ακόμα και με 26 πόντους, αλλά η Μπάμπεργκ το γύρισε και νίκησε στο φινάλε ! 

Αυτή τη φορά οι Καταλανοί ήταν σταθερά μπροστά σε όλο σχεδόν το παιχνίδι με 10-12 πόντους και μόλις 3' 16'' πριν το φινάλε το Παλαου Μπλαουγκράνα "πάγωσε" όταν η Μπάμπεργκ πλησίασε στον πόντο (67-66).  Τα φαντάσματα από την ανατροπή του πρώτου αγώνα άρχισαν να "πετούν" στην οροφή του γηπέδου της Βαρκελώνης, αλλά ο Ρακίμ Σάντερς τα ξόρκισε !

Ο Αμερικανός φόργουορντ με δικό του σερί 8 συνεχόμενων πόντων έκρινε το ματς, με τη Μπαρτσελόνα να μην δέχεται καν πόντο και να έχει ένα σερί 14-0 μέχρι το φινάλε του αγώνα, πιάνοντας την Μπάμπεργκ στη βαθμολογία και διατηρώντας τις ελπίδες  της για πρόκριση στα πλέι οφ.

Ολα αυτά σε ένα ιστορικό παιχνίδι  για τον Νίκο Ζήση με τον Ελληνα γκάρντ να γίνεται μόλις ο τρίτος παίκτης στην ιστορία της Ευρωλίγκας (και πρώτος Ελληνας)  μετά από τον ρέκορντμαν Χουάν Κάρλος Ναβάρο και τον Φελίπε Ρέγιες που φτάνει ή ξεπερνά τις 300 συμμετοχές στη διοργάνωση.  Η ομάδα του τον συνεχάρη και στα ελληνικά (!) εκτός από αγγλικά και γερμανικά στο Twitter, ενώ φυσικά συγχαρητήρια διαδικτυακά και όχι μόνο πήρε και από τη Μπαρτσελόνα.

Η Μπαρτσελόνα με Ερτέλ και Τόμιτς είχε σταθερά το προβάδισμα (18-15 στο 10', 34-24 ημίχρονο, 59-52 το 30') το οποίο έφτασε μέχρι και μέχρι στο +11 (57-45 στο 29') καθώς οι φιλοξενούμενοι είχαν κακές επιλογές στην επίθεση και αργές επιστροφές στην άμυνα. Και όμως στην μοναδική σοβαρή αντεπίθεση που έκαναν έφτασαν στον πόντο (67-66) με τα τρίποντα του Λό και το καλάθι του Ραντόσεβιτς, αλλά λογάριαζαν χωρίς τον ξενοδόχο (Σάντερς).

Ανθρωπος του αγώνα:  Ο Ρακίμ Σάντερς ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής καθώς ήταν αυτός που πήρε τη Μπαρτσελόνα από το χέρι στο 67-66 και την οδήγησε στη νίκη με 8 συνεχόμενους πόντους του σε ένα σημείο όπου σκόραρε μόνο αυτός. Συνολικά είχε  17 πόντους, 6 κλεψίματα και 2 ριμπάουντ σε 21' 43''.

Με την γλώσσα των αριθμών:  Η Μπαρτσελόνα υποχρέωσε την Μπάμπεργκ σε 20 λάθη και είχε και πλουραλισμό στην επίθεση με πέντε παίκτες να ολοκληρώνουν τον αγώνα με διψήφιο αριθμό πόντων ( Σάντερς 17, Ερτέλ 15, Τόμιτς 13, Οριόλα 12, Χάνγκα 10).

 

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ:

 

..



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ