26 C
Athens
Τετάρτη, 3 Ιουλίου, 2024

Ο Σάκοτα δεν είναι ο μόνος (pics)

Ο Ντράγκαν Σάκοτα κατέκτησε με την ΑΕΚ το Κύπελλο Ελλάδας και δεν είναι ο μοναδικός προπονητής στην Ευρώπη που τα κατάφερε ενώ δεν σχεδίασε εκείνος την ομάδα που κοουτσάρει.

Ο 65άχρονος τεχνικός αντικατέστησε το Σωτήρη Μανωλόπουλο στην άκρη του πάγκου της «Ένωσης» κι εν τέλει πανηγύρισε τον πρώτο τίτλο της χρονιάς, νικώντας στον τελικό στα Δύο Αοράκια τον Ολυμπιακό. Ο Σβέτισλαβ Πέσιτς πήγε στην Μπαρτσελόνα μετά το Σίτο Αλόνσο και θριάμβευσε στο Copa Del Rey, με τους Καταλανούς να κερδίζουν στον τελικό τη Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ ο Εργκίν Αταμάν πήρε τη… σκυτάλη από το Βέλιμιρ Περάσοβιτς κι οδήγησε την Εφές Αναντόλου στην κατάκτηση του Κυπέλλου Τουρκίας, επικρατώντας στον τελικό του «Σινάν Ερντέμ» την Τόφας.

Ακόμα και η Νίμπουρκ, αντίπαλος της ΑΕΚ στους «16» του Basketball Champions League, άλλαξε προπονητή, με τον Ορέν Αμιέλ να παίρνει τη θέση του συμπατριώτη του Ρόνεν Γκίνζμπουργκ, ο οποίος αποφάσισε να αφοσιωθεί στην Εθνική Ισραήλ. Στην Παρτιζάν, ο Νέναντ Τσάνακ ανέλαβε το πόστο του Μίροσλαβ Νίκολιτς και στον τελικό του Κυπέλλου Σερβίας επικράτησε του Ερυθρού Αστέρα, πανηγυρίζοντας την «κούπα».

Αλλαγή προπονητή είχαμε και στην Τορίνο, με τον Πάολο Γκαλμπιάτι να διαδέχεται το Λούκα Μπάνκι και να φθάνει στην κατάκτηση του Κυπέλλου Ιταλίας, κερδίζοντας στον τελικό την Μπρέσια. Η ΜΖΤ Σκοπίων, από την πλευρά της, κατέκτησε το τρόπαιο στην ΠΓΔΜ με τα ηνία του πάγκου της να έχει πλέον ο Ζέλικο Λούκαϊτς, αντί του Αλεξάντερ Τοντόροφ που παραιτήθηκε στα μέσα της σεζόν.

Δείτε, ΕΔΩ, τους μέχρι στιγμής Κυπελλούχους ανά την Ευρώπη.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ