17.8 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Ο ΠΣΑΤ τίμησε την εποποιία του 87 (pics)

Η Κορυφαία εκδήλωση «Αθλητικά Βραβεία 2017» του ΠΣΑΤ, πραγματοποιήθηκε απόψε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, για 64η χρονιά, με την παρουσία των Κορυφαίων του Ελληνικού Αθλητισμού ανάμεσα τους η Εθνική ομάδα μπάσκετ του 1987 και η Εθνική Νέων του 2017.

Η βράβευση της θρυλικής ομάδας του 1987 από τον ΠΣΑΤ ανέσυρε μνήμες μιας αθλητικής εποποιίας για τον ελληνικό αθλητισμό γενικότερα και το μπάσκετ ειδικότερα με την κατάκτηση του ευρωπαικού πρωταθλήματος.

Η προβολή του βίντεο με φάσεις από τον τελικό με την τότε ΕΣΣΔ, τα ασύλληπτα καλάθια του Γκάλη,  τα τρίποντα του Παναγιώτη Γιαννάκη και του Φάνη Χριστοδούλου, η κυριαρχία του Παναγιώτη Φασούλα στη ρακέτα, οι βολές του Αργύρη Καμπούρη και μετά … οι πανηγυρισμοί σε όλη την Ελλάδα με επίκεντρο την Ομόνοια, προκάλεσαν αυθόρμητα χειροκροτήματα από τους παριστάμενους στην εκδήλωση του ΠΣΑΤ.

Ο προπονητής αυτής της ομάδας, ο Κώστας Πολίτης σε σύντομη δήλωσή του υπογράμμισε ότι η ομάδα του 87 με την κατάκτηση του ευρωπαικού τροπαίου έδωσε ισχυρή ώθηση  στον ελληνικό αθλητισμό και στο μπάσκετ ειδικότερα.

Ο αρχηγός της ομάδας ο Παναγιώτης Γιαννάκης είπε ότι η ομάδα του 87 με την επιτυχία της σήμανε την αρχή μιας μεγάλης πορείας γιατί στη συνέχεια ήρθαν και άλλα μετάλλια. Σημείωσε ότι η επιτυχία αυτή σηματοδότησε μια νέα περίοδο  και γενικότερα η επιτυχία αυτή στηρίχθηκε στην πίστη, το πάθος και στη συνεργασία όλων  και έδωσε σημαντική ώθηση για να έρθουν και άλλες επιτυχίες.

Την απονομή των μεταλλίων έκανε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Θερμό ήταν το χειροκρότημα για τον ..συλλέκτη τροπαίων, τον Ντούσαν Ιβκοβιτς. Ο Ίβκοβιτς εμφανώς συγκινημένος ευχαρίστησε τον ΠΣΑΤ γι αυτή την ξεχωριστή, όπως είπε διάκριση. Το εγκώμιο του Ίβκοβιτς έπλεξαν δύο παίκτες που αγάπησε πολύ και τον αγάπησαν, ο Θοδωρής Παπαλουκάς και ο  Νίκος Χατζής.

Τέλος, η εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης αναδείχθηκε κορυφαία ομάδα της χρονιάς. Υποψήφια για καλύτερη ομάδα ήταν και η εθνική ομάδα νέων ανδρών για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο ευρωπαικό πρωτάθλημα φέτος το καλοκαίρι.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ