22.7 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Ο ΠΣΑΚ θα παραμείνει δυνατός

Στις 19 Μαρτίου 1989 οι Έλληνες καλαθοσφαιριστές απέκτησαν το συνδικαλιστικό όργανό τους. Μετά από Γενική Συνέλευση και αρχαιρεσίες, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών (ΠΣΑΚ) πήρε σάρκα και οστά με πρώτο πρόεδρο τον Παναγιώτη Φασούλα και αντιπροέδρους τους Μηνά Γκέκο και Παναγιώτη Γιαννάκη.

Σήμερα, ακριβώς 28 χρόνια μετά, πρόεδρος είναι ο Γιάννης Καλαμπόκης και μέσα από το basketa.gr στέλνει το δικό του μήνυμα για το παρόν και το μέλλον του συνδέσμου.

Γράφει ο Γιάννης Καλαμπόκης

"Συμπληρώνονται σήμερα 28 χρόνια απο την ίδρυση του ΠΣΑΚ, η οποία συμπίπτει ουσιαστικά με το ξεκίνημα της γενιάς μου, στο άθλημα που υπηρετούμε όλα αυτα τα χρόνια. 

Η αλήθεια είναι ότι όταν κάναμε τα πρώτα μας μπασκετικά βήματα, δεν γνωρίζαμε τι είναι ο ΠΣΑΚ. Με το πέρασμα όμως των χρόνων, όλοι γίναμε μέλη του.

Αυτή τη στιγμή τυγχάνει να είμαι πρόεδρος του Συνδέσμου, ο οποίος δεν κοιτάζει πρόσωπα. Κοιτάζει το καλό του ελληνικού μπάσκετ, προστατεύει τον Έλληνα καλαθοσφαιριστή και τον ενημερώνει για όλα τα θέματα που τον αφορούν.

Σήμερα είμαι εγώ, αύριο θα είναι κάποιος άλλος. Ο ΠΣΑΚ όμως θα παραμείνει και θα παραμείνει δυνατός, παρόλο που τα έσοδά του είναι πενιχρά. Θελω να διαβεβαιώσω ότι τόσο τα προηγούμενα χρόνια όσο και τώρα, γίνονται πολλές ενέργειες απο τον ΠΣΑΚ που αφορούν το καλό του ελληνικού μπάσκετ και του Έλληνα καλαθοσφαιριστή και ήδη έχουμε καταφέρει αρκετά, έστω κι αν παλεύουμε μόνοι. Ό,τι περνάει απο το χέρι μας, το έχουμε φέρει εις πέρας, χωρίς να το καπηλευόμαστε και να κάνουμε επίδειξη, είναι αυτονόητο. 

Έχουμε επιλέξει να κρατήσουμε χαμηλούς τόνους. Για το μόνο που φωνάζουμε είναι τα καλοκαιρινά τουρνουά 3Χ3 που διοργανώνουμε, προκειμένου να έρθει ο κόσμος και ιδιαίτερα τα παιδιά στον αθλητισμό και φυσικά στο μπάσκετ. 

Χρόνια μας πολλά, χωρίς τραυματισμούς και πάντα επιτυχίες".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ