21.2 C
Athens
Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024

Ο πρώτος… τίτλος του Ρίβερς

Ένα από τα στοιχεία που «βάρυναν» στην αποψινή σπουδαία νίκη του Παναθηναϊκού επί της ΤΣΣΚΑ, ήταν η πολυφωνία. Πέντε από τους παίκτες τελείωσαν το παιχνίδι με διψήφιο αριθμό στο σύστημα αξιολόγησης (Ρίβερς 18, Τζέιμς 14, Μπουρούσης 14, Καλάθης 11, Σίνγκλετον 11). Ο Ρίβερς μάλιστα κέρδισε για πρώτη φορά στην Ευρωλίγκα τον άτυπο τίτλο του MVP του Παναθηναϊκού!

 

Είναι δε χαρακτηριστικό πως από τα 52 παιχνίδια της ομάδας στην Ευρωλίγκα και το Πρωτάθλημα, αυτό ήταν μόλις το δεύτερο του Αμερικανού «μπομπέρ» στο οποίο είχε τον καλύτερο αριθμό στο σύστημα αξιολόγησης μεταξύ των συμπαικτών του. Το πρώτο ήταν στο ντέρμπι της 15ης αγωνιστικής της Basket League κόντρα στον Ολυμπιακό στο οποίο είχε 32 βαθμούς στο ranking.

 

Δεύτερη φύση του οι παρατάσεις

 

Στο ίδιο γήπεδο πέντε μέρες νωρίτερα χρειάστηκε δύο παρατάσεις για να κάμψει την αντίσταση της ΑΕΚ. Κόντρα στην ΤΣΣΚΑ νίκησε μέσα από 45 λεπτά παιχνιδιού και έδειξε πως έχει τον τρόπο να επιβιώνει όταν τα 40 λεπτά δεν αποδεικνύονται αρκετός χρόνος.

 

Το έκανε κόντρα στη Μακάμπι (16-8 στην παράταση), το έκανε με την Εφές (22-11 στην παράταση), το έκανε και με την ΤΣΣΚΑ (12-7 στην παράταση). Εξαίρεση στον φετινό κανόνα ήταν το ματς της Κωνσταντινούπολης όπου έχασε από την Εφές στη δεύτερη παράταση. Συνολικά δηλαδή ο Παναθηναϊκός έπαιξε φέτος επτά παρατάσεις σε πέντε ματς, συμπεριλαμβανομένου του ντέρμπι με την ΑΕΚ.

 

Για ένα παιχνίδια αυτής της κρισιμότητας και αυτής της έντασης, το ποσοστό των «πράσινων» από τη γραμμή των βολών ήταν εξαιρετικό. Ήταν όμως και το καλύτερο τους στα 15 ματς του ΟΑΚΑ. Είχαν 19/22 (86,36%) ενώ το προηγούμενο καλύτερο ήταν το 76,19% με τις 16/21 κόντρα στην Εφές.

 

Από την άλλη πλευρά η ΤΣΣΚΑ πριν το αποψινό ματς είχε 41% στα τρίποντα. Κόντρα στον Παναθηναϊκό έμεινε στο 28% με 7/25.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ