24.7 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Ο πρώτος Ούγγρος MVP (vid+pics)

Η Φάλκο παρέμεινε αήττητη στη «Savaria Arena», με το Ζόλταν Περλ να πρωταγωνιστεί και να αναδεικνύεται πολυτιμότερος παίκτης της 7ης αγωνιστικής του Basketball Champions League.

Το ουγγρικό συγκρότημα πανηγύρισε μεγάλη νίκη απέναντι στη Νεπτούνας Κλαϊπέντα κι έκανε το «τρία στα τρία» εντός έδρας. Ο 24χρονος γκαρντ, γέννημα-θρέμμα της Σζομπαθέλι, τελείωσε με 21π. με 3/4 βολές, 9/12 δίποντα και 0/1 τρίποντα, εφτά ασίστ, πέντε ριμπάουντ, αλλά και δύο λάθη στα 21.08’ που έμεινε στο παρκέ, και με 26 βαθμούς στην αξιολόγηση συμπεριλήφθηκε στην καλύτερη πεντάδα κι εν τέλει κατέκτησε και το βραβείο του MVP.

 

Ο Ζόλταν Περλ έγινε ο πρώτος παίκτης που γεννήθηκε στην Ουγγαρία που αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης στην ιστορία του BCL. Ο Τζαρόντ Τζόουνς, που είχε βγει MVP στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής της σεζόν 2017-2018, έχει μεν ουγγρικό διαβατήριο, αλλά γεννήθηκε στις ΗΠΑ.

 

«Για να είμαι ειλικρινής, ποτέ δεν σκεφτόμουν ατομικά επιτεύγματα, θέλω μόνο να παίζω καλά και να βοηθώ την ομάδα όσο το δυνατόν περισσότερο. Είμαι χαρούμενος που αναδείχθηκα MVP, αλλά δεν αισθάνομαι μεγαλύτερη ευθύνη λόγω αυτού. Πρέπει να διατηρήσουμε τη συγκέντρωσή μας και συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά, όπως έχουμε κάνει μέχρι τώρα. Είχα μεγάλο κίνητρο μπαίνοντας στο παρκέ. Είδα ότι η ομάδα μου έπαιζε ήδη πολύ καλά κι ήθελα να δώσω έξτρα ενέργεια. Μετά το δεύτερο εύστοχο σουτ, που ήταν λίγο τυχερό, ένιωθα ότι μπορεί να είναι μια ωραία ημέρα. Ήταν πολύ σημαντικό ότι βρέθηκα σε ρυθμό τόσο γρήγορα», παραδέχθηκε ο Ζόλταν Περλ.

Εν συνεχεία, δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στους φιλάθλους τους: «Στην έδρα μας παίζουμε πάντα με πολύ μεγάλη ενέργεια, με ένταση και μεγάλη επιθετικότητα. Οι οπαδοί μας πάντα δημιουργούν φανταστική ατμόσφαιρα, στην οποία κάθε αντίπαλος το βρίσκει δύσκολο να παίξει», για να καταλήξει αναφορικά με το πόσο «μακριά» θεωρεί πως μπορούν να φθάσουν: «Μπορούμε να είμαστε ευχαριστημένοι με όσα έχουμε κάνει έως τώρα, αλλά είμαστε ακόμη στα μισά της κανονικής περιόδου, οπότε μένουν πολλά ματς ακόμα. Έχουμε πίσω πως εάν συνεχίσουμε να παίζουμε έτσι θα έχουμε μια ευκαιρία να προκριθούμε».

https://www.youtube.com/watch?v=TDIbmgK-12w



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ