27.3 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Ο… πρώην σπρώχνει τον Κολοσσό στην Α2

Ο Χολαργός του Άρη Λυκογιάννη πέρασε νικηφόρα από τη έδρα του Κολοσσού 81-75 (στην παράταση, κ.α. 75-75) και η ομάδα της Ρόδου έμεινε μόνη στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα της Basket League. Ούτε έναν πόντο δεν πέτυχαν στο έξτρα πεντάλεπτο οι γηπεδούχοι, ενώ οι αντίπαλοί τους σημείωσαν έξι, όλους με βολές.

Οι νικητές έχουν πλέον 8-7 και βρίσκονται σταθερά στην έβδομη θέση της βαθμολογίας παρέα με τον Ήφαιστο Λήμνου. Την ίδια ώρα οι νησιώτες έχουν μείνει μόνοι στην τελευταία θέση, καθώς έχουν ρεκόρ 2-12, καθώς εκκρεμεί ο αγώνας τους στο «Βενετόκλειο» με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό.

Αποφασισμένος να νικήσει μπήκε στο παρκέ ο Κολοσσός, καθώς η αναμέτρηση ήταν τελικός παραμονής για την ομάδα της Ρόδου. Η κυριαρχία στο πρώτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης ήταν απόλυτη και ο φωτεινός πίνακας του «Βενετόκλειου» έγραφε 29-15 στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου.

Στη δεύτερη περίοδο ο Χολαργός δεν μπόρεσε να απαντήσει με δικό του επιμέρους σκορ, αλλά τουλάχιστον ισορρόπησε την κατάσταση και δεν επέτρεψε στους γηπεδούχους να ξεφύγουν ακόμα περισσότερο, με αποτέλεσμα το πρώτο ημίχρονο να ολοκληρωθεί με 47-33.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου φάνηκε ότι η ομάδα του Λυκογιάννη θα προσπαθούσε για την ανατροπή. Είναι χαρακτηριστικό ότι άλλαξε τρόπο προσέγγισης του παιχνιδιού και ξεκίνησε να «ροκανίζει» τη διαφορά, μειώνοντας 61-55 στο 30’ και βάζοντας «φωτιά» στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Η αντεπίθεση διαρκείας συνεχίστηκε και σε αυτό το κομμάτι και πλέον ο αγώνας είχε γίνει ντέρμπι. Όλα έδειχναν ότι ο πιο ψύχραιμος από τη γραμμή των βολών θα ήταν εκείνος που θα έπαιρνε τη νίκη. Τελικά ο Γκάρι Τάλτον ισοφάρισε με δύο βολές (75-75) στα 4’’ για το τέλος. Ο Μπράουνινγκ αστόχησε στο σουτ της ισοφάρισης και οι δύο ομάδες πήγαν στην παράταση.

Εκεί οι δύο αντίπαλοι έμοιαζαν φοβερά αγχωμένοι και δεν μπορούσαν να σκοράρουν στα πρώτα 2,5 λεπτά. Οι γηπεδούχοι ήταν απελπιστικά άστοχοι και ήταν πίσω 77-75, ένα λεπτό πριν το τέλος, καθώς οι μόνοι δύο πόντοι είχαν σημειωθεί από τον Λοβ με βολές. Οι Ροδίτες τελικά δεν κατάφεραν να σκοράρουν σε ολόκληρο το έξτρα πεντάλεπτο και μοιραία ηττήθηκαν με 81-75, χωρίς πάντως να ευστοχήσει και ο Χολαργός σε κάποιο σουτ, αλλά τουλάχιστον ήταν εύστοχος στις βολές.

ΤΟ ΚΑΡΕ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ: Οι Χόκινς (20π.), Λοβ (18π.), Αγκμπελέσε (18π.) και Τάλτον (16π.) ήταν εκείνοι που δεν άφησαν τον Κολοσσό να πάρει τη νίκη και παράλληλα τη χάρισαν στη δική τους ομάδα, καλύπτοντας και το κενό του Βλάντο Γιάνκοβιτς. Από πλευράς γηπεδούχων, ο Τζέιβον Πίνκστον θα ήταν ο ήρωας της αναμέτρησης σε περίπτωση νίκης με 22 πόντους, αλλά στην παράταση έμεινε άσφαιρος, ενώ 16 σημείωσε ο Μαυροειδής ο οποίος πάντως επίσης δεν μπόρεσε να σκοράρει καθόλου στο φινάλε.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Σε τρία στοιχεία βασίζεται η επικράτηση του Χολαργού. Η απόλυτη ευστοχία στις βολές (14/14) ήταν κομβική κι έδωσε το ροζ φύλλο, ενώ  ήταν σαφώς ανώτερος στα ριμπάουντ με 48 έναντι 30 των γηπεδούχων, αλλά και η ευστοχία στα δίποντα. Η ομάδα του Λυκογιάννη είχε 26/44 προσπάθειες, την ώρα που οι Ροδίτες ήταν απελπιστικά άστοχοι στις προσπάθειες δύο πόντων με 14/39, αλλά πέταξαν στα... σκουπίδια το καλό ποσοστό των τριπόντων (12/28).

Δείτε το αναλυτικό στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ