20.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο πρωτάρης ΑΟΚ Χανιών περπάτησε γοργά τα βήματα προς την Β’ Εθνική

Για πρώτη φορά στα πέντε χρόνια ιστορίας του ο ΑΟΚ Χανιά θα… περπατήσει στην Β' Εθνική. Η ομάδα που γεννήθηκε έπειτα από το… ρήγμα στους παράγοντες του Κύδωνα το 2016 και στον πρώτο χρόνο ύπαρξης της πανηγύρισε τον τίτλο του πρωταθλητή Κρήτης έγραψε τη δική του ιστορία στο χανιώτικο μπάσκετ.

Συγκεκριμένα, γίνεται η πρώτη Ανδρική ομάδα από τον νομό Χανίων που προβιβάζετε στην συγκεκριμένη κατηγορία (βάση της δομής που υπάρχει αυτή τη στιγμή στα Εθνικά πρωταθλήματα). Η πρώτη εμπειρία του ΑΟΚ Χανιά μακριά από την μεγαλόνησο πραγματοποιήθηκε την σεζόν 2017-2018 όταν και βρέθηκε για πρώτη φορά στις εθνικές κατηγορίες (μέσα στον πρώτο χρόνο ύπαρξης του), όμως με το 6-18 στην σειρά στο τέλος του πρωταθλήματος πήρε το δρόμο προς τα τοπικά της ΕΚΑΣΚ.

 Η επάνοδος έγινε πέρσι το καλοκαίρι (2019), με τον ΑΟΚ Χανιά να επιστρέφει ως νταμπλούχος, στον 2ο όμιλο της Γ' Εθνικής. Με εντελώς νέα σύνθεση (σε σχέση με την πρώτη φορά) και τεχνικό τον Χρήστο Παπανικολάου προσπάθησε για την παραμονή στην κατηγορία κάτι το οποίο και πέτυχε. Η ανακοίνωση της ΕΟΚ κατόπιν επανεξέτασης της βαθμολογικής κατάταξης των 1ου και 2ου ομίλου της Γ’ Εθνικής κατηγορίας Ανδρών, έστειλε τον ΑΟΚ Χανιά στην Β Εθνική.

Όσον αφορά την πρόκληση, ο ΑΟΚΧ έχει σκεφτεί ήδη κάποιες από τις κινήσεις του για την σεζόν 2020-2021. Άλλωστε η προεργασία έχει γίνει από πέρσι τόσο με τον Χρήστο Παπανικολάου όσο και την παρουσία του Ανδρέα Κεσαπίδη ως τεχνικού διευθυντή του Ρέθυμνο Cretan Kings αλλα συνάμα και του ΑΟΚ Χανιά. Η συγκεκριμένη θέση μάλιστα μαρτυρούσε και την συνεργασία ανάμεσα στους δυο συλλόγους, η οποία ενδέχεται με κάποιον τρόπο και ανάλογα της εξελίξεις στους «γείτονες» να συνεχιστεί και φέτος. Από εκεί και έπειτα τα μαντάτα της Β' Εθνικής φέρνουν αρκετή δουλειά στους ιθύνοντες, η οποία και θα πέσει στο… τραπέζι της επόμενες μέρες.  



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ