20.5 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Ο Προμηθέας την «κατοστάρα», ο Κολοσσός εντυπωσίασε

Ο Προμηθέας Πατρών ανταποκρίθηκε σε ακόμη ένα «πρέπει» για τον ίδιο και πήρε ακόμη ένα θετικό αποτέλεσμα, με 101-95 στη ματσάρα με αντίπαλο στον Κολοσσό Ρόδου, ο οποίος παρουσίασε μια εξαιρετική εικόνα στην πρωτεύουσα της Αχαΐας, αλλά η πλειάδα λύσεων που ο Μάκης Γιατράς έχει στα χέρια του, θα έπαιζε το ρόλο της για να γείρει την πλάστιγγμα υπέρ των παικτών του.

Το παιχνίδι

Ο Χολ και ο Μέιερ ήταν που, με μακρινά σουτ για τον Προμηθέα, μπόρεσαν να του δώσουν προβάδισμα, αφού στα τέσσερα λεπτά υπήρχε εναλλαγή καλαθιών, για το 20-14 στο 6ο λεπτό. Ο Παρκς και ο Μπράουν ήταν επίσης «ζεστοί», ώστε η διαφορά να φτάσει στους 12 πόντους, τρία λεπτά αργότερα (31-19) και στο 35-25 της πρώτης περιόδου οι Αχαιοί έμοιαζαν να έχουν τον έλεγχο σε έναν «φρενήρη» ρυθμό.

Ο Μπράουνινγκ και ο Πίνγκστον ήταν οι πρώτοι από τον Κολοσσό που... μπήκαν στο πνεύμα του αγώνα, αλλά αυτό δε μπορούσε να αρκεί για αρχή, με τον Τσαϊρέλη και τον Έλις να δίνουν λύσεις χαμηλά, ώστε οι παίκτες του Γιατρά να δείχνουν κυρίαρχη εικόνα έως τα μέσα του δεύτερου δεκαλέπτου (46-35). Ο Δημάκος και ο Τσούπκοβιτς ήταν εκεί, όμως, για να δοθεί ο ρυθμός στον Ντιγκς και να φανεί η πλήρης προσαρμογή του συνόλου του Φλεβαράκη, που ισοφάρισε με τον Σέρβο σε 52-52, προτού ο Μπράουν το πάρει πάνω του και κρατήσει προηγούμενο τον Προμηθέα.

Οι Αμερικανοί του Προμηθέα ανέλαβαν να «σπρώξουν» την ομάδα τους σε ένα δυνατό ξεκίνημα στο τρίτο δεκάλεπτο, με την alley-oop συνεργασία των Χολ και Μπράουν να «γράφει» το 66-56 μόλις σε τρία λεπτά. Ο Κολοσσός, όμως, με τον Ντιγκς να έχει βρει τα «πατήματά» του και τον Δημάκο να αποδεικνύεται πολύτιμος, κατάφερε να μείνει όρθιος εν όψει της τελευταίας περιόδου, με το καλάθι του Κάρτερ να σημειώνει το 76-70 και να κρατά τα πάντα ανοικτά.

Με τα μακρινά σουτ του Τσούπκοβιτς η διαφορά έφτασε σε απόσταση τριπόντου από τους Δωδεκανησίους (78-75 στο 32'), δείχνοντας πως είναι... για τα καλά στη διεκδίκηση του ματς, αλλά ο Κασελάκης και ο Μέιερ δεν επέτρεψαν... στο περαιτέρω, με το τρίποντο του Λίποβι να δίνει σαφές προβάδισμα με πέντε λεπτά για το φινάλε (89-79). Οι παίκτες του Φλεβαράκη δεν τα παράτησαν και το τρίποντο του Δημάκου ανάγκασε σε τάιμ άουτ τον Γιατρά στα δύο λεπτά για το φινάλε (94-88), με τον Χολ και τον Μπράουν να «καθαρίζουν» αμέσως μετά και το τρίποντο του Κασελάκη να... φέρνει την «κατοστάρα»

Δεκάλεπτα: 35-25, 56-52, 76-70, 101-95

ΕΓΓΥΗΣΗ MADE IN USA: Αρκετοί παίκτες του Προμηθέα ήταν εκείνοι, που έδειξαν διάθεση και αυτό αποτυπώνεται και στο σκορ, αλλά τα νούμερα του Λάνγκστον Χολ είναι εντυπωσιακά. 20 πόντοι, με 7/11 σουτ και 11 ασίστ, με σταθερά ευρισκόμενη σε υψηλό επίπεδο παρουσία στο παρκέ και αποτελώντας έναν εγγυητή για την ομάδα του.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Σε ένα παιχνίδι με ίσες κατοχές και διαθέτοντας 52% στα σουτ τριών πόντων, πώς μπορείς να χάσεις ένα ματς ως φιλοξενούμενος; Μάλλον από τη γραμμή των βολών, που αποτέλεσε την «πληγή» του Κολοσσού με 11/22 και ποσοστό 50%, την ώρα που ο Προμηθέας σούταρε από τα 4.5 μέτρα με 19/23 και ποσοστό 82%.

Δείτε το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ