20.5 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Ο Προμηθέας «σκόρπισε» τον ΠΑΟΚ

Ο Προμηθέας Πάτρας διέλυσε τον ΠΑΟΚ με 82-59 στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής της Basket League κάνοντας σημαντικό βήμα για την τετράδα, χωρίς όμως να καλύψει τη διαφορά του πρώτου αγώνα ούτως ώστε να υπερέχει σε πιθανή ισοβαθμία.

Η ομάδα του Μάκη Γιατρά έχει πλέον ρεκόρ 11-5 και συγκατοικεί στην τρίτη θέση με την ΑΕΚ και το Περιστέρι, ενώ το σύνολο του Ηλία Παπαθεοδώρου «έπεσε» στο 10-6 και είναι έκτο.

Το παιχνίδι δεν αντέχει σε κριτική καθώς από το πρώτο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι ήταν οι κυρίαρχοι και ξέφυγαν 21-10. Η εντυπωσιακή εμφάνιση των Πατρινών συνεχίστηκε και στη δεύτερη περίοδο με αποτέλεσμα να ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο με 49-26.

Τα πάντα είχαν κριθεί αναφορικά με το νικητή και το μόνο που ενδιέφερε πλέον ήταν η τελική διαφορά, καθώς ο «δικέφαλος του Βορρά» είχε επικρατήσει με 25 πόντους (81-56) στον πρώτο γύρο.

Η μάχη για τη διαφορά κράτησε μέχρι τέλους, με τους φιλοξενούμενους τελικά να καταφέρνουν να τη διατηρήσουν στους 23 πόντους για το τελικό 82-59 που τους δίνει πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας. Στο φινάλε του αγώνα Τσαϊρέλης και Χολ αστόχησαν σε δίποντο και τρίποντο αντίστοιχα κι έχασαν την ευκαιρία να καλύψουν το -25 του πρώτου αγώνα.

Η «ΜΑΓΙΚΗ» ΤΕΤΡΑΔΑ: Οι Γκίκας (14π.), Σαλούστρος (12π.), Έλις (12π.) και Μέιερ (10π.) ήταν εκείνοι που ξεχώρισαν από πλευράς γηπεδούχων και τους οδήγησαν στην άνετη επικράτηση, σ' ένα απόγευμα πάντως που ο Προμηθέας είχε πλουραλισμό στην επίθεση. Για τους ηττημένους προσπάθησε ο Χρυσικόπουλος με 13 πόντους.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Ο Προμηθέας κέρδισε τη μάχη των ριμπάουντ με 39 έναντι 32 των αντιπάλων του. Παράλληλα ήταν πιο εύστοχος στα τρίποντα με 8/22, την ώρα που οι φιλοξενούμενοι ήταν πολύ άστοχοι τελειώνοντας την αναμέτρηση με 6/25.

Δείτε το αναλυτικό στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ