22.2 C
Athens
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Ο Προμηθέας κυνηγά τον Κολοσσό!

Ο Προμηθέας είναι πέραν πάσης αμφιβολίας η ομάδα που κλέβει μέχρι στιγμής την παράσταση στο πρωτάθλημα της Stoiximan.gr Basket League. Όχι μόνο με το ωραίο μπάσκετ που παίζει, αλλά και με τις επιδόσεις του, οι οποίες στα χρόνια της Α1, από το 1986 και μετά, δεν έχουν παρά μόνον ένα προηγούμενο. Με τη συμπλήρωση του ενός τετάρτου της κανονικής περιόδου ο Προμηθέας έχει χάσει μόνο ένα παιχνίδι, αυτό από τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ για την 4η αγωνιστική, και τέτοιο ρεκόρ (6-1) σε αυτό το σημείο της σεζόν έχει πετύχει άλλη μία μόνο επαρχιακή ομάδα σε αυτά τα 31 χρόνια. Ο Κολοσσός την περίοδο 2011-12. 

Η ομάδα της Ρόδου με προπονητή τότε τον Βασίλη Φραγκιά είχε την 7η αγωνιστική ρεκόρ 5-1 (το πρωτάθλημα εκείνης της χρονιάς είχε γίνει με 13 ομάδες και ο Κολοσσός, έχοντας κάνει το ρεπό του νωρίς, είχε έναν αγώνα λιγότερο την 7η αγωνιστική), με μόλις μία ήττα από τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ. Το διεύρυνε δε ως το 10-1 πριν χάσει την 13η αγωνιστική από τον Παναθηναϊκό στη Ρόδο και ολοκλήρωσε τον πρώτο γύρο με το εντυπωσιακό 10-2, έχοντας χάσει μόνο από τους δύο "αιώνιους" και έχοντας κερδίσει όλους τους υπόλοιπους. Στον δεύτερο γύρο βέβαια έκοψε κάπως το ρυθμό του, αλλά εν τέλει τερμάτισε στην τρίτη θέση της κανονικής περιόδου με το διόλου ευκαταφρόνητο ρεκόρ 16-8, το οποίο συνιστά την καλύτερη επίδοση επαρχιακής ομάδας από καταβολής της Α1.

Ο Προμηθέας, λοιπόν, με τη νίκη του επί του Άρη ισοφάρισε την επίδοση του Κολοσσού για το πρώτο τέταρτο της σεζόν και κυνηγά πλέον την κατάρριψη δύο ακόμα ρεκόρ, που μέχρι πρότινος φαινόταν δύσκολο να καταρριφθούν. Του καλύτερου ρεκόρ επαρχιακής ομάδας στον πρώτο γύρο (10-2) και στο τέλος της κανονικής περιόδου (16-8). Και τα δύο τα έχει ο Κολοσσός.

Το πρόγραμμα του Προμηθέα ως το τέλος του πρώτου γύρου περιλαμβάνει εκτός έδρας αγώνες με το Ρέθυμνο, τον Κόροιβο και το Λαύριο, ενώ στην Πάτρα θα υποδεχθεί τον Κολοσσό, την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό. Δεν είναι εύκολο, βέβαια, να φτάσει ως το 11-2 ή ακόμα και το 11-1, αλλά δεν είναι και αδύνατο. Για το ρεκόρ του στο τέλος της κανονικής περιόδου υπάρχει πολύς δρόμος ακόμα και οι προβλέψεις αυτή την ώρα είναι αδύνατες...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ