25.5 C
Athens
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Ο Προμηθέας είναι… πρόταση (vid+pics)

Θέση στην καρδιά των Πατρινών έχει πάρει ο Προμηθέας, ο οποίος διανύει φέτος τη δεύτερη χρονιά του στη Stoiximan.gr Basket League. Το Basketa.gr εξηγεί τους λόγους, που είναι πολλοί...

Ο ΑΣΠ Προμηθέας ιδρύθηκε το 1985 από την αγάπη των ανθρώπων του για υγιή αθλητισμό κι ήδη έχει κάνει αισθητή την παρουσία του, όχι μόνο αγωνιστικά, αλλά και για την εν γένει φιλοσοφία του. Το «Δημήτρης Τόφαλος» δεν είναι τυχαίο πως μαζεύει σε κάθε εντός έδρας αγώνα του αριθμό φιλάθλων που θα ζήλευαν και οι παλαιότερες ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος, εκ των οποίων πολλές οικογένειες και παιδιά.

Είναι χαρακτηριστικό πως το σαββατιάτικο (11/11) ματς με την -χωρίς νίκη φέτος- Κύμη το παρακολούθησε 2.500 κόσμου! Το έντονο κοινωνικό πρόγραμμα της ΚΑΕ, οι συχνές επισκέψεις σε σχολεία της περιοχής, η μοναδική επαφή των παικτών του με τον κόσμο και οι παροχές που προσφέρονται σε όλους τους αγώνες, που είναι σαν γιορτή, δεν αφήνουν κανέναν αδιάφορο.

https://www.youtube.com/watch?v=IPaq5OO-Yws

Το κλειστό στα καλύτερά του...

Στο «Δημήτρης Τόφαλος» δεν υπάρχουν γηπεδούχοι και φιλοξενούμενοι. Άπαντες κάθονται ο ένας δίπλα στον άλλον, χωρίς διαχωριστικές λωρίδες και φυσικά δίχως την παρουσία ανθρώπων ασφαλείας, καθώς δεν χρειάζονται. Δεν υπάρχουν ούτε νικητές και ηττημένοι. Το χειροκρότημα ανήκει σε όλους όσοι πάλεψαν, με τους Πατρινούς φιλάθλους να αναγνωρίζουν τους αντιπάλους όταν κερδίζουν. Υπάρχει, φυσικά, αναγνώριση. Κάθε φορά που κάποιος παίκτης επιστρέφει ως αντίπαλος, αποθεώνεται. Όλοι, άλλωστε, έβαλαν το «λιθαράκι» τους για να φθάσει η ομάδα εδώ που βρίσκεται.

Στο κλειστό ο κόσμος θα απολαύσει θέαμα εντός παρκέ, αλλά κι εκτός αυτού. Οι τσιρλίντερ του Προμηθέα Πατρών, οι Rising Flames, καλύπτουν τα κενά κατά τη διάρκεια των διακοπών. Υπάρχουν δύο εκφωνητές, διεξάγονται διαγωνισμοί στο ημίχρονο (είτε «μουσικές καρέκλες» είτε ευστοχίας στις βολές), μοιράζονται δώρα στους φιλάθλους, ενώ η παρουσίαση της ομάδας γίνεται στα ευρωπαϊκά πρότυπα: με ειδικό φωτισμό, με τους κεντρικούς προβολείς να κλείνουν. Πριν από το «τζάμπολ» ο dj παίζει μουσική, για τους κατόχους συγκεκριμένων κατηγοριών διαρκείας διατίθενται αναψυκτικά και σνακ, ενώ σε κάποια ματς υπάρχει και γλύκισμα για όλους τους φιλάθλους. Οι θεατές μπορούν, επίσης, να περάσουν την ώρα τους πριν από την έναρξη των αναμετρήσεων ξεφυλλίζοντας το Match Program ή διαβάζοντας εφημερίδα.

Φυσικά, δεν θα μπορούσε να λείπει η οικογενειακή κερκίδα, ενώ σε όλα τα εντός έδρας παιχνίδια φιλοξενούνται παιδιά από σχολεία, με την είσοδό τους στο κλειστό να γίνεται με προσκλήσεις που μοιράζουν οι ίδιοι οι παίκτες. Στον Προμηθέα Πατρών επισκέπτονται πριν από κάθε παιχνίδι τους στο «Δημήτρης Τόφαλος» σχολεία όχι μόνο της αχαϊκής πρωτεύουσας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής, με την ομάδα να αποτελεί πόλο έλξης για τη Δυτική Ελλάδα, αποτελεί άλλωστε μαζί με τον Κόροιβο τους μοναδικούς εκπροσώπους της στη Stoiximan.gr Basket League.  Οι Πατρινοί βρίσκονταν ανέκαθεν κοντά στα παιδιά και το αποδεικνύουν κι έμπρακτα, σε κάθε ευκαιρία. Το άνοιγμά τους προς την τοπική κοινωνία, κι ιδίως τη νέα γενιά, αποτελούσε πάντα προτεραιότητά τους είτε πρόκειται για νεαρούς φιλάθλους είτε για επίδοξους αθλητές.

Μόνο φέτος, σε λιγότερο από δύο μήνες, έχουν επισκεφθεί ήδη το Δημοτικό και το Νηπιαγωγείο Ροϊτίκων, τα «Εκπαιδευτήρια Πάνου» στη Ναύπακτο, το 2ο Δημοτικό Κάτω Αχαΐας, καθώς και το 7ο, το 26ο, το 51ο και το 64ο Δημοτικό Πατρών. Παντού, τα παιδιά τους υποδέχθηκαν με ενθουσιασμό.

 

 

Μεταμορφωμένο είναι πλέον το «Δημήτρης Τόφαλος», με τον Προμηθέα Πατρών να προχωράει στην πλήρη ανακαίνισή του, τόσο στην κεντρική σάλα όσο και στα αποδυτήρια και τους γύρω χώρους. Τοποθετήθηκε γιγαντοοθόνη, η οποία δεν υπήρχε, ανακαινίστηκε η αίθουσα Τύπου, δημιουργήθηκαν αίθουσα VIP και μπουτίκ, φτιάχτηκαν τα παλιά δημοσιογραφικά μπουθ στα οποία πλέον φιλοξενούνται στελέχη και εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις με έντονο το αίσθημα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, τοποθετήθηκαν πινακίδες Led, νέος εξώστης για τις τηλεοπτικές κάμερες και, παράλληλα, προσέχθηκε και η παραμικρή λεπτομέρεια στις κερκίδες, οι οποίες βάφτηκαν στα χρώματα της ομάδας και στολίστηκαν με μηνύματα όλο νόημα.

 

 

 

Πώς ήταν πριν και πώς είναι τώρα το κλειστό...

  

Άλλαξε όψη μέχρι και η μπασκέτα.

 

Οι λέξεις Union (Ένωση), History (Ιστορία), Fight (Μαχητικότητα), Faith (Πίστη) και Culture (Πολιτισμός) απεικονίζονται και στο πούλμαν της ομάδας…

  

Δεν λείπουν, πλέον, από το κλειστό και οι πολυθρόνες σε απόσταση… αναπνοής από τον αγωνιστικό χώρο, για να ζήσει όποιος το επιθυμεί μια ξεχωριστή εμπειρία παρακολούθησης ενός αγώνα.

Το ολικό «λίφτινγκ» στο κλειστό των Μποζαϊτίκων ολοκληρώθηκε με το παρκέ-αξιοθέατο, που φέρει πλέον πέντε από τα χαρακτηριστικότερα αξιοθέατα της πόλης: τη Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, το Φάρο, το Κάστρο, το ναό του Αγίου Ανδρέα και το Αρχαίο Ωδείο. «Η Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου συμβολίζει για το σύλλογο την ένωση. Ένωση πολιτισμών, ομάδων, περιοχών κ.λπ. Ο Φάρος συμβολίζει την ιστορία, το Κάστρο τη μαχητικότητα και το αγωνιστικό πνεύμα, ο ιερός ναός του Αγίου Ανδρέα την πίστη και το συναίσθημα και, τέλος, το Αρχαίο Ωδείο τον πολιτισμό και την παιδεία. Αυτό που δημιουργήθηκε είναι κάτι μοναδικό και με πολλούς συμβολισμούς», όλα έχουν την εξήγησή του στον Προμηθέα Πατρών, που δεν λειτουργεί τυχαία.

Πριν και μετά την αλλαγή χρωμάτων στο παρκέ...

 

Στο κλειστό δεσπόζουν η ελληνική σημαία, η σημαία του Δήμου Πατρέων κι εκείνη του Προμηθέα.

Οι καινοτομίες των Πατρινών δεν σταματούν εδώ. Διοργανώνουν ημερίδες, προσπαθώντας να προσεγγίσουν και να αναλύσουν διάφορα ενδιαφέρονται από όλα τα γνωστικά πεδία, από φέτος καθιέρωσαν ανοιχτή προπόνηση για τον κόσμο τους, κάθε Τρίτη, ενώ το πρότυπο πρόγραμμα αθλητικών υποτροφιών «ΝΟΥΣ» που συνδυάζει την άθληση με τη μάθηση κλέβει τις εντυπώσεις. Η εφηβική ομάδα, μάλιστα, φέτος θα πάρει μέρος και στα προκριματικά της Ευρωλίγκας, για τη συγκεκριμένη ηλιακή κατηγορία, διεκδικώντας την πρόκρισή της στην τελική φάση που θα διεξαχθεί παράλληλα με το Φάιναλ Φορ των «μεγάλων» στο Βελιγράδι. Παράλληλα, είναι η μοναδική ομάδα στην Ελλάδα με συμμετοχή στα Τελικά Πρωταθλήματα Παίδων κι Εφήβων 2016 και 2017, καθώς και η μοναδική που βρίσκεται στην εξάδα των Παίδων για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.

«Στόχος πάντοτε ήταν, και είναι, να δίνουμε την ευκαιρία σε όποιο παιδί επιθυμεί να αθληθεί και μέσα από την κατάρτιση που θα λάβει και με το ταλέντο που έχει και τη προσπάθεια που κάνει να ξεχωρίσει και να αγωνιστεί, είτε στην ομάδα μας είτε σε οποιαδήποτε ομάδα αργότερα αυτός επιλέξει να πάει», είναι η ξεκάθαρη αρχή των Πατρινών. Ο Προμηθέας βοηθάει τα παιδιά να εξελιχθούν ως παίκτες, αλλά και ως άνθρωποι, παράλληλα παράγει και υγιείς φιλάθλους. Εξάλλου, παιχνίδι είναι το μπάσκετ, διασκέδασέ το!

     

Λογικά, λοιπόν, Προμηθέας και Πάτρα πάνε μαζί!

https://www.youtube.com/watch?v=1WzVP42RYfA



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ