16.1 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Ο Προμηθέας «απάντησε» στην Ευρωλίγκα (vid+pics)

Ο Προμηθέας Πατρών αναγκάστηκε να παραταχθεί στα Κανάρια Νησιά απέναντι στην Γκραν Κανάρια απροπόνητος και «μισός», αλλά παρά την ήττα βγήκε κερδισμένος.

Η Ευρωλίγκα δεν ανέβαλε το παιχνίδι των δύο ομάδων για την 6η αγωνιστική του Eurocup, παρότι το αχαϊκό συγκρότημα επλήγη από τον κορονοϊό. Ο Μάκης Γιατράς και όσοι παίκτες είχε στη διάθεσή του έκαναν το μακρινό ταξίδι μέχρι το Λας Πάλμας και στάθηκαν στο παρκέ με σθένος, σε ένα ματς που έπρεπε να γίνει, ανάμεσα σε μία «γεμάτη» ομάδα όπως οι γηπεδούχοι και σε μία αποδεκατισμένη, όπως ο Προμηθέας Πατρών.

Οι φιλοξενούμενοι παρατάχθηκαν με μόλις δέκα παίκτες, εκ των οποίων οι τέσσερις αγωνίζονται στο εφηβικό τμήμα και ο ένας εξ αυτών -που είναι Παίδας- πραγματοποίησε το ντεμπούτο του σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Ο Λευτέρης Μαντζούκας εντυπωσίασε για ακόμα μία φορά και οι άλλοι τρεις, ο Νάσος Μπαζίνας, ο Νίκος Βασιλείου και ο Γιώργος Τανούλης, έδειξαν πως το μέλλον τούς ανήκει, αλλά και πως η δουλειά που γίνεται στα τμήματα υποδομής της ομάδας αποφέρει «καρπούς».

Θέμα συζήτησης έγινε ανάμεσα στους Ισπανούς που παρακολούθησαν τον αγώνα, και όχι μόνο, οι τέσσερις Έφηβοι του Προμηθέα Πατρών και η εμφάνισή τους απέναντι σε έμπειρους παίκτες, με πολλές ευρωπαϊκές παραστάσεις. Ο Λευτέρης Μαντζούκας αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ με 24π. έχοντας 3/4 δίποντα και 6/6 τρίποντα, μαζί με τέσσερα ριμπάουντ, δύο ασίστ και ισάριθμα κλεψίματα σε 32.45’. Βαθμολογήθηκε, μάλιστα, με 29 στην αξιολόγηση, έχοντας την καλύτερη επίδοση όχι μόνο από πλευράς ηττημένων, αλλά και από τους νικητές.

Ο 17χρονος φόργουορντ έπαιξε για πρώτη φορά στην «Ευρωλίγκα των μικρών» την αγωνιστική περίοδο 2017-2018, την επόμενη σεζόν συμμετείχε σε δύο παιχνίδια στο Basketball Champions League και πέρυσι σε έξι ματς στο Eurocup.

https://www.youtube.com/watch?v=2xl4Ox3j9mU

Ο επίσης 17χρονος Νάσος Μπαζίνας έπαιξε στο Adidas Next Generation Tournament πέρυσι, όπως και σε πέντε ματς του Προμηθέα Πατρών στο Eurocup. Στα Κανάρια Νησιά αγωνίστηκε για τρίτη φορά στη φετινή διοργάνωση, έχοντας 7π. χωρίς να χάσει σουτ (2/2 βολές, 1/1 δίποντα, 1/1 τρίποντα), τέσσερα ριμπάουντ και δύο ασίστ σε 20.31’.

Ο 18άχρονος Γιώργος Τανούλης έκανε το ντεμπούτο του με την Τρέντο και κόντρα στην Γκραν Κανάρια αγωνίστηκε για δεύτερη φορά στο Eurocup, πρώτη για τόσο μεγάλο διάστημα (14.49’), τελειώνοντας με 6π. με 2/5 βολές και 2/3 δίποντα και δύο ριμπάουντ.

Στα 15 του, ο Νίκος Βασιλείου έκανε «ποδαρικό» στα ευρωπαϊκά παρκέ, αφού ήταν στην αποστολή και στην αναμέτρηση του πρώτου γύρου απέναντι στο ισπανικό συγκρότημα, στο «Δημήτρης Τόφαλος», αλλά δεν πήρε χρόνο συμμετοχής από τον προπονητή του. Ο νεαρός γκαρντ -που παίζει και στο παιδικό τμήμα του συλλόγου- πάτησε αυτήν τη φορά παρκέ για 14.44’, με απολογισμό 0/3 σουτ κι ένα ριμπάουντ.

Ο Προμηθέας Πατρών έχει επενδύσει στις υποδομές του και η απόφαση της Ευρωλίγκας να παραταχθεί με μόλις έξι ενήλικους παίκτες στο Λας Πάλμας τον οδήγησε σε ήττα εντός παρκέ, αλλά παράλληλα τον έβγαλε πολλαπλά κερδισμένο, καθώς οι Έφηβοι παίκτες του πήραν ακόμα περισσότερο χρόνο συμμετοχής και επιβεβαίωσαν -με την εμφάνισή τους- το ταλέντο τους, σε συνδυασμό με την εξαιρετική δουλειά που γίνεται στην αχαϊκή ακαδημία. Ο Μάκης Γιατράς, μάλιστα, υπήρξε σημείο της αναμέτρησης που τους είχε και τους τέσσερις εντός παρκέ.

https://www.youtube.com/watch?v=e2oq3PZySt8



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ