25 C
Athens
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Ο Προμηθέας «έκαψε» με «βόμβες» το Περιστέρι

Ο Προμηθέας ήταν εκπληκτικός στα τρίποντα και πανηγύρισε ένα σπουδαίο «διπλό» στην έδρα του Περιστερίου 86-79, καλύπτοντας και τη διαφορά της ήττας του στον πρώτο γύρο.

Οι Πατρινοί πλέον έπιασαν στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα την ΑΕΚ, τον ΠΑΟΚ και τους σημερινούς (27/1) αντιπάλους τους. Μάλιστα από αυτούς είχαν χάσει στον πρώτο γύρο με 76-73 και πλέον αν υπάρξει ισοβαθμία μεταξύ των δύο στο φινάλε της κανονικής περιόδου, θα υπερτερεί η ομάδα του Μάκη Γιατρά. 

Το παιχνίδι φάνηκε από το πρώτο δεκάλεπτο ότι θα ήταν ένα μεγάλο ντέρμπι, καθώς οι δύο αντίπαλοι βρήκαν από νωρίς ρυθμό στην επίθεση και στο 10' ο φωτεινός πίνακας του γηπέδου έγραφε 23-26.

Η δεύτερη περίοδος ανήκε εξ ολοκλήρου στους φιλοξενούμενους οι οποίοι κατόρθωσαν να κλείσουν όλους τους διαδρόμους για το καλάθι τους και παράλληλα συνέχισαν να εκτελούν καλά, με αποτέλεσμα να ξεφύγουν στο ημίχρονο με 46-34.

Στο τρίτο δεκάλεπτο υπήρξε αντίδραση από το σύνολο του Αργύρη Πεδουλάκη. Οι γηπεδούχοι με τη βοήθεια του κόσμου τους αλλά και των πολλών κερδισμένων φάουλ κατόρθωσαν να επικρατήσουν 28-17 στο τρίτο κομμάτι του παιχνιδιού και να μειώσει σε 63-62 στο τέλος της τρίτης περιόδου.

Αν και η αναμέτρηση είχε γίνει ντέρμπι, παρά την απουσία του Ράιαν Χάροου, ο Προμηθέας ήταν σαφώς ανώτερος στα τελευταία λεπτά και με ψυχραιμία αλλά και ευστοχία πήρε μία καθαρή νίκη με 86-79, παρά τις πολλές περισσότερες βολές που εκτέλεσαν οι γηπεδούχοι.

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΣΩΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ: Η τριάδα των Λίποβι (16π.), Παρκς (15π.) και Μπράουν (12π.) ήταν αυτή που έγειρε την πλάστιγγα προς τη μεριά των Πατρινών. Στον αντίποδα οι 31 πόντοι και τα οκτώ τρίποντα του Στίβεν Γκρέι δεν ήταν αρκετά, ενώ ο 18χρονος Ζώης Καράμπελας ήταν εκείνος που έκλεψε την παράσταση με εννιά πόντους και ισάριθμες ασίστ, σε είκοσι λεπτά συμμετοχής.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Ο Προμηθέας ήταν εξαιρετικός στα σουτ τριών πόντων και τελείωσε τον αγώνα με 13/26. Παράλληλα είχε 17/30 δίποντα και 13/15 βολές. Την ίδια στιγμή οι Περιστεριώτες εκτέλεσαν καλά πίσω από τη γραμμή των 6,75μ. (10/21), αλλά δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν τις πάρα πολλές βολές που τους έδωσαν οι διαιτητές, καθώς είχαν μόλις 19/32.

Δείτε το αναλυτικό στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ