21.1 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ο Προμηθέας «έδειξε» την επόμενη μέρα

Ο Προμηθέας δεν «κυνηγούσε» κάτι βαθμολογικά στο παιχνίδι με την Τσεντεβίτα Ολίμπια Λιουμπλιάνας, είχε βασικές απουσίες λόγω των... φευγάτων Μάντζαρη, Τζέιμς και Φαγέ, διάλεξε να δώσει χρόνο στους φερέλπιδες αθλητές του και η «βαριά» ήττα με 105-69 ήταν απολύτως λογική, έχοντας πια μια τελευταία μόνο υποχρέωση για το Eurocup με την Μπούρσασπορ.

Οι δύο ρακέτες «κονταροχτυπήθηκαν» στην αρχή, με αυτή της Τσεντεβίτα να δίνει το ρυθμό, για να έρθουν και τα μακρινά σουτ, με τους Πέρι και Μπλάζιτς να βρίσκουν στόχο και να συμπαραστέκονται στον Χόπκινς, φέρνοντας γρήγορα τη διαφορά κοντά στο διψήφιο νούμερο (16-25 στο 9'), για να αντιδράσει ο Προμηθέας, βρίσκοντας ορισμένες λύσεις για να περιορίσει τη ζημιά (23-27).

Οι επιλογές των φιλοξενούμενων, όμως, ήταν περισσότερες και με τον Μούριτς ακόμη να προσφέρει στο σκοράρισμα, η απόσταση ξεπέρασε τους δέκα πόντους στο πρώτο τρίλεπτο της δεύτερης περιόδου (23-35), με τη διαφορά να διατηρείται άνετα έως και το ημίχορονο, αφού οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να σταματήσουν τον εξαιρετικό Πέρι (36-47).

Ο Γιατράς ίσως σκέφτηκε στο ημίχρονο, ότι δεν είχε και... πολύ νόημα να παίζει με τους βασικούς του παίκτες, καθώς δε θα κατάφερνε κάτι παραπάνω από μια «βαριά» ήττα, στις συνθήκες όπου αναγκάστηκε η ομάδα του να παίξει. Αποφάσισε, λοιπόν, να βάλει τους φερέλπιδες αθλητές του Προμηθέα να παίξουν για περισσότερη ώρα και να πάρουν παραστάσεις από υψηλό επίπεδο, κάτι που βέβαια είχε και αντίκτυπο στο σκορ, με την Τσεντεβίτα να προηγείται με διαφορά 31 πόντων στο τέλος της τρίτης περιόδου (53-84).

Αυτό, μάλλον, δεν είχε και τόση σημασία, με τους Αχαιούς να βρίσκουν τρόπο πάντως να στείλουν τουλάχιστον ένα ευχάριστο μήνυμα για το μέλλον, αφού διάλεξε για πρωταγωνιστές στο παρκέ... τους μικρούς που ενδέχεται να «λάμψουν» στα επόμενα χρόνια. Η Τσεντεβίτα, με τη σειρά της, κατέβασε «στροφές» επιδεικνύοντας fair play και μη θέλοντας να «διασύρει» τον αντίπαλό της, με αποτέλεσμα ο πήχυς του σκορ να καταλήξει στους 36 πόντους.

Δεκάλεπτα: 23-27, 36-47, 53-84, 69-105

Ο ΠΑΙΚΤΗΣ ΜΕ ΤΟ ΚΙΝΗΤΡΟ: Αν γνωρίζαμε ήδη, ότι ο Γιάκα Μπλάζιτς και ο Κέντρικ Πέρι είναι δύο ποιοτικοί παίκτες, που μπορούν να κάνουν «ζημιά», τότε θα μπορούσαμε να ξεχωρίσουμε τον Μάικλ Χόπκινς, που κυριάρχησε στις δύο πλευρές του παρκέ με 14 πόντους και 8 ριμπάουντ στα ούτε 20 λεπτά που αγωνίστηκε, δείχνοντας διαρκή βελτίωση από το 2016, που βρέθηκε στη δεύτερη κατηγορία της Τουρκίας, μέχρι σήμερα που παίζει στο Eurocup.

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ: Η περίεργη αυτή συνθήκη για τον Προμηθέα έφερε, τουλάχιστον, μια ματιά στο μέλλον. Οι Νικόλας Βασιλείου, Περικλής Κουρουπάκης, Λευτέρης Μαντζούκας, Θανάσης Μπαζίνας και Γιώργος Τανούλης πήραν τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο δεύτερο ημίχρονο και πολύτιμες παραστάσεις για τα επόμενα χρόνια, όπου θα «λάμψουν». Ο τελευταίος, δε, ήταν και ο κορυφαίος με 12 πόντους και 5/7 σουτ.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Σε ματς με τέτοια διαφορά πόντων δεν έχεις και πολλά να σχολιάσεις, για το πώς κρίθηκε. Οι 27 παραπάνω κατοχές (15 περισσότερα επιθετικά ριμπάουντ-12 λιγότερα λάθη) για την Τσεντεβίτα είναι ένας επαρκέστατος λόγος, από τη στιγμή που ήταν καλύτερη και στα σουτ εντός παιδιάς, με 53.1% έναντι 46.5% του αντιπάλου της.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ