25.5 C
Athens
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Ο Πρίφτης έτσι διάλεξε να ζήσει τη ζωή του…

Μιλώντας τον τελευταίο καιρό με τον Δημήτρη Πρίφτη, αφού είχε υποστεί τα πάνδεινα από τις τακτικές Λάσκαρη μετά την απόφασή του να χωρίσουν, όχι μόνο μένοντας απλήρωτος αλλά και βλέποντας να υπονομεύεται η δουλειά του, τον άκουγες και.. σταυροκοπιόσουν. "Δεν ξέρω ρε γαμώτο, μήπως βρεθεί μια λύση και θελήσουν οι άνθρωποι να μείνω στον Αρη, άσε να δούμε", έλεγε στον φιλικό του κύκλο.


Δεν τα έλεγε αυτά νιώθοντας αγωνία μήπως δεν βρει επόμενο σταθμό στην καριέρα του. Ηξερε από καιρό ο Πρίφτης ότι υπήρχαν ομάδες που τον είχαν σε περίπτη θέση στη λίστα τους, όχι με φιλολογικό ενδιαφέρον δηλαδή, αλλά με ουσιαστικό. Καλή ώρα σαν την Ούνικς, που έκανε και υπομονή να λυθούν (κάποιες από τις) εκκρεμότητές του με τον Αρη για να τον ανακοινώσει πριν από λίγη ώρα.


Ο Πρίφτης είναι ο πιο... αντιεπαγγελματίας προπονητής μπάσκετ που υπάρχει στο υψηλό επίπεδο. Οχι φυσικά σε ό,τι αφορά τη δουλειά, εκεί αποδεδειγμένα είναι άριστος, αλλά στο συναίσθημα. Ουδέποτε κατάφερε και δύσκολα θα καταφέρει να δει οποιαδήποτε ομάδα του σαν "εταιρία" στην οποία εργάζεται. Το ίδιο απίθανο είναι να δει τους παίκτες του σαν "εργαλεία", τους διοικούντες σαν "αφεντικά".


Από καρδιάς ευχαρίστησε τον Λάσκαρη ο Πρίφτης κι ας του έκανε τον βίο αβίωτο ο Λάσκαρης εσχάτως, επιχειρώντας μέχρι και να υποτιμήσει την προσωπικότητά του. Δεν θα μπορούσε ένα κακό φινάλε να σβήσει την ευκαιρία που του δόθηκε, την στήριξη που του δόθηκε στο δύσκολο ξεκίνημα, όλα όσα του δόθηκαν.


Από καρδιάς ευχαρίστησε και όσους άλλους ευχαρίστησε ο Πρίφτης. Θα μπορούσε να πει δύο τυπικότητες και από 'δω πάνε και οι άλλοι. Δεν θα ένιωθε καλά όμως, απέναντι σε πλήθος ανθρώπων και κυρίως, απέναντι σε έναν πολύ μεγάλο σύλλογο με τους οποίους δέθηκε πραγματικά.
Ο Πρίφτης δεν έχει δημιουργήσει "στρατό", γιατί ο κανόνας είναι ότι οι "στρατοί" τριγυρίζουν τους εμπορικούς και αυτός ποτέ δεν θα γίνει τέτοιος. Χαζός δεν είναι, κάθε άλλο, έβλεπε και καταλάβαινε τι είχε στηθεί τριγύρω του για να... πειστεί και ο Λάσκαρης ότι δεν έπρεπε να συνεχίσει μαζί του αλλά να πάει σε άλλη λύση. Ούτε "φαντασματάκιας" είναι όπως θέλησαν να τον βγάλουν όταν από ένστικτο αυτοσυντήρησης άρχισε να μιλάει. Αλλο που είναι εγκρατής και δεν άρχισε να... πυροβολεί με κάποια εφόδια που είχε αποκτήσει και θα μπορούσαν να προκαλέσουν θόρυβο.


Ο Πρίφτης μέχρι και μετά το "αντίο" αναγνώρισε στον Αρη το 100% όσων του πρόσφερε. Και θα το κάνει πάντα, αφού ξέρει ότι ήταν το πρώτο πολύ μεγάλο βήμα στην καριέρα του. Και ας του στέρησε ουσιαστικά μια ευκαιρία που επί χρόνια περίμενε, την ανάληψη της Εθνικής Ανδρών, αφού η αναβλητικότητα στην επίλυση των σοβαρών εκκρεμοτήτων δεν του επέτρεψε να πει το "ναι" που ήθελε πολύ.


Ο Πρίφτης το ήθελε το εξωτερικό. Οχι επειδή υποτιμάει το ελληνικό μπάσκετ, κάθε άλλο, αλλά επειδή ένιωσε ότι τραβώντας πάνω του διαρκώς περισσότερα φώτα, τραβούσε και κάποιες άλλες καταστάσεις που δεν του ταιριάζουν. Πολλοί τον έχουν ήδη κακοχαρακτηρίσει επειδή δεν είναι πολύ του... καυγά. Αυτός μέχρι και δίκιο τους δίνει. Αλλά έτσι διάλεξε να την ζήσει τη ζωή του. "Ιδιόμορφα" για τον χώρο του επαγγελματικού αθλητισμού, αλλά σωστά για τον ίδιο. Χωρίς εκπτώσεις κι ας ξέρει ότι θα χρειαστούν... σκόντα στην καταξίωση. Καλός είναι σε αυτό που κάνει, θα την βρίσκει την άκρη. Και θα κοιμάται και ήσυχος τα βράδια.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ