18.2 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Ο Πρίντεζης 7ος ριμπάουντερ στην ιστορία της Ευρωλίγκας

Πίσω από τη λάμψη της εμφάνισης του Νίκολα Μιλουτίνοφ, ο Γιώργος Πρίντεζης έφτασε σε δύο σπουδαία επιτεύγματα μέσα από την αποψινή νίκη του Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού. Έγινε ο 7ος ριμπάουντερ στην ιστορία της Ευρωλίγκας ενώ σημείωσε ρεκόρ καριέρας στις ασίστ, λίγες μέρες μετά από εκείνο που σημείωσε και στο ελληνικό Πρωτάθλημα!

 


Με τα πέντε ριμπάουντ που μάζεψε, ο Πρίντεζης έφτασε τα 1.149 στη διοργάνωση και προσπέρασε τον Ντέιβιντ Άντερσεν που είχε 1.145 αλλά με 44 λιγότερα παιχνίδια αφού είχε 224 ενώ ο Έλληνας άσος έφτασε τα 270.

 


Ακόμη ο “Πρι” ισοφάρισε την κορυφαία επίδοση του σε ασίστ με τις τέσσερις που μοίρασε στο ντέρμπι, όσες είχε άλλες τέσσερις φορές με τελευταία αυτή κόντρα στην Ούνικς Καζάν στις 2 Φεβρουαρίου 2017.

 


Ακόμη και πέραν του ιστορικού, για τον Ολυμπιακό, επιτεύγματος των 18 ριμπάουντ, ο Νίκολα Μιλουτίνοφ έγινε ο 4ος ριμπάουντερ στην ιστορία του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα. Έφτασε τα 466 και ξεπέρασε τον Γιάννη Μπουρούση που στην τετραετία 2006-10 είχε 462.

 


Ο Βαγγέλης Μάντζαρης από την πλευρά του με το μοναδικό του ριμπάουντ, έγινε ο 3ος παίκτης στην ιστορία του Ολυμπιακού μετά τον Πρίντεζη και τον Παπανικολάου, που έφτασε τα 500 στη διοργάνωση.

 


Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ