15.9 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Ο Πρίντεζης 6ος σκόρερ στην ιστορία της Ευρωλίγκα

Η μεγάλη νίκη για τον Ολυμπιακό επί της Εφές συνδυάστηκε από μεγάλα επιτεύγματα του Γιώργου Πρίντεζη. Ο “υπαρχηγός” των “ερυθρόλευκων” έφτασε σε τρία ρεκόρ με ιστορική χροιά.

 


Σημαντικότερο, ίσως όλων, εκείνο που τον κατέστησε 6ος σκόρερ στην ιστορία της Ευρωλίγκα. Με τους 10 πόντους του απόψε, έφτασε τους 2.743 στη διοργάνωση και ξεπέρασε τον Μάρκους Μπράουν που είχε 2.739 αλλά με 87 παιχνίδια λιγότερα.

 


Ακόμη ο “Πρι” με τα 11 ριμπάουντ που μάζεψε, δεν ξεπέρασε μόνο τον Μάικ Μπατίστ (1.117) αλλά και τον Αντώνη Φώτση που είχε 1.124 ριμπάουντ στα 250 παιχνίδια του στην Ευρωλίγκα.

 


Τέλος ο διεθνής φόργουορντ με τα πέντε εύστοχα δίποντα του, έγινε ο 5ος παίκτης στην ιστορία της Ευρωλίγκας, που έφτασε τα 900. Σε αυτόν έφτασαν πριν από αυτόν οι Άντε Τόμιτς, Μάικ Μπατίστ, Φελίπε Ρέγιες και Παούλιους Γιανκούνας.

 


Πέραν του Πρίντεζη, σε ένα αξιοσημείωτο ατομικό επίτευγμα έφτασε και ο Νίκολα Μιλουτίνοφ. Με την 70ή τάπα του στη διοργάνωση με τον Ολυμπιακό, έφτασε στην πρώτη θέση της σχετικής, ιστορικής, “ερυθρόλευκης” λίστας τον Μπράιαντ Ντάνστον τον οποίο προφανώς και θα ξεπεράσει πολύ σύντομα.

 


Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ