24.4 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

Ο Πρίντεζης 5ος «κλέφτης» στην ιστορία του Ολυμπιακού

Ο Ολυμπιακός «τσέκαρε» το εισιτήριο του για τους τελικούς της Basket League για 12η συνεχόμενη χρονιά και συνολικά 20ή συνολικά στην ιστορία του στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα σημειώνοντας την 28η «σκούπα» σε σύνολο 50 ημιτελικών σειρών με το 3-0 επί του Άρη.

 

Η σημερινή επικράτηση συνδυάστηκε με την ισοφάριση της καλύτερης εντός έδρας επίδοσης λαθών για τον Ολυμπιακό που έμεινε στα εννιά όπως και στο τελευταίο παιχνίδι της κανονικής περιόδου κόντρα στην Κύμη.

 

Τα 17 επιθετικά ριμπάουντ που είχαν οι ερυθρόλευκοι είναι τα περισσότερα που μάζεψε φέτος αντίπαλος του Άρη. 15 είχαν τα Τρίκαλα στο ματς της Θεσσαλονίκης αλλά και ο ΠΑΟΚ στο πρώτο ματς των πλέι οφ.

 

Στον αντίποδα οι ερυθρόλευκοι σημείωσαν αρνητικό ρεκόρ περιόδου για τα εντός έδρας παιχνίδια τους μένοντας στα δύο κλεψίματα. Είχαν τέσσερα κόντρα στον Προμηθέα.

 

Σε ατομικό επίπεδο…

 

Στην 24η θέση της λίστας των σκόρερ της Basket League (από το 1992) «σκαρφάλωσε» ο Γιώργος Πρίντεζης. Με τους 13 πόντους του στο σημερινό παιχνίδι έφτασε τους 3.050 και άφησε πίσω του Μπλέικνι (3.037) και Πρέλεβιτς (3.042).

 

Ακόμη ο «υπαρχηγός» του Ολυμπιακού με τα δύο κλεψίματα του, έφτασε τα 154 με την ερυθρόλευκη φανέλα και μπήκε στην πρώτη πεντάδα της ομάδας στα χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος. Άφησε πίσω του τον Θοδωρή Παπαλουκά (152) και τον Βαγγέλη Μάντζαρη (153).

 

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου ήταν ο πιο ορεξάτος παίκτης του Ολυμπιακού. Με τους 18 πόντους του, πέραν του ότι ξεπέρασε τους 600 στην κατηγορία, σημείωσε και ρεκόρ περιόδου αφού το προηγούμενο ήταν εκείνο των 16 πόντων του εντός έδρας παιχνιδιού με τον Κόροιβο.

 

Το ατομικό του ρεκόρ στο φετινό Πρωτάθλημα ισοφάρισε ο Κώστας Παπανικολάου μαζεύοντας επτά ριμπάουντ, όσα είχε εντός έδρας με τα Τρίκαλα και στον 2ο ημιτελικό με τον Άρη.

 

 

Ο Μούρτος 9ος πασέρ του Άρη

 

Πριν τη συγκεκριμένη σειρά αγώνων ο Σπύρος Μούρτος δεν είχε ευστοχήσει σε τρίποντο μέσα στο 2017 όμως τα κατάφερε σήμερα όπως και στο προηγούμενο παιχνίδι. Έτσι έφτασε τα 62 στην καριέρα του στην Basket League και μπήκε στην πρώτη 20άδα στην ιστορία του Άρη αφού «έπιασε» στη 19η θέση της σχετικής λίστας τόσο τον Αντώνη Ασημακόπουλο όσο και τον Νέστορα Κόμματο.

 

Ακόμη ο αρχηγός του Άρη με τις δύο ασίστ που μοίρασε σήμερα έφτασε τις 150 και έφτασε στην 9η θέση της σχετικής λίστας των «κίτρινων» -στα χρόνια της Basket League- τον Γιώργο Φλώρο.

 

Σε πολύ καλή μέρα βρέθηκε εκτελεστικά ο Ουίλ Κάμινγκς. Με τους 21 πόντους του, έφτασε τους 442 και έγινε ο 22ος ξένος σκόρερ στην ιστορία του Άρη ξεπερνώντας κατά έναν τον Τόρεϊ Μπράγκς (441).

 

Στους τρεις πόντους με 1/8 σουτ εντός παιδιάς έμεινε ο Βλάντο Γιάνκοβιτς που όμως σημείωσε ρεκόρ περιόδου με τις πέντε ασίστ του. Είχε από τέσσερις σε επτά ματς της κανονικής περιόδου και στον 1ο αγώνα των πλέι οφ με τον ΠΑΟΚ.

 

Ο Μιχάλης Τσαϊρέλης ισοφάρισε την κορυφαία φετινή επίδοση του με τις τρεις ασίστ που μοίρασε, όσες είχε στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Κόροιβο.

 

Το ισορρόπησε στο 2ο ημίχρονο

 

Ο Άρης σημείωσε αρνητικό ρεκόρ περιόδου με τις τρεις εύστοχες βολές του. Είχε τέσσερις στο αντίστοιχο παιχνίδι της κανονικής περιόδου κόντρα στον Ολυμπιακό αλλά και εντός έδρας με τον Κόροιβο. Αρνητικό ρεκόρ για τα εκτός έδρας παιχνίδια του είναι και το 42,85% με το οποίο σούταρε από τη γραμμή των φάουλ. Το προηγούμενο ήταν το 52,94% που είχε κόντρα στην ΑΕΚ (9/17).

 

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης παίζοντας απελευθερωμένα στο δεύτερο ημίχρονο ισορρόπησε (40-40) σημειώνοντας 24 πόντους στην 3η περίοδο. Είναι η μόνη που κατέφερε να σημειώσει περισσότερους από 19 στην 3η περίοδο των αγώνων του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ. Είχε 20 στο ματς της κανονικής περιόδου στο ίδιο διάστημα.

 

Στατιστικά ο Άρης έκανε το δεύτερο καλύτερο παιχνίδι μεταξύ των αντιπάλων του Ολυμπιακού στο φετινό Πρωτάθλημα στο ΣΕΦ έχοντας 62 βαθμούς στο ranking. 69 είχε ο Κολοσσός.

 

Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ