23.5 C
Athens
Παρασκευή, 5 Ιουλίου, 2024

Ο Πρίντεζης έγραψε ιστορία Χ 4

Ο Έρικ Γκριν εκτελεστικά και… παραδόξως ο Γιώργος Πρίντεζης δημιουργικά προσπάθησαν και σε μεγάλο βαθμό κατάφεραν να καλύψουν το κενό του Βασίλη Σπανούλη για τον Ολυμπιακό.

 

Ο Αμερικανός σημείωσε ατομικό ρεκόρ στην Basket League με τους 21 πόντους του –είχε 18 στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Κολοσσό ενώ ο διεθνή φόργουορντ μοιράζοντας πέντε ασίστ, ισοφάρισε το ρεκόρ καριέρας του. Τόσες είχε σε εντός έδρας παιχνίδι με το Αιγάλεω της σεζόν 2007-08 και σε εκτός έδρας ματς με το Μαρούσι την περίοδο 2011-12.

 

Με τους 15 πόντους του ο Πρίντεζης έφτασε τους 3.077 και έγινε ο 23ος σκόρερ στην ιστορίας της λίγκας (από το 1992) αφήνοντας πίσω του τον Γιάννη Καλαμπόκη (3.075).

 

Υπάρχει όμως και συνέχεια για τον «Πρι» που με τα δύο εύστοχα τρίποντα του μπήκε στην πρώτη 5άδα της ιστορίας του Ολυμπιακού σε αυτήν τη στατιστική κατηγορία. Έφτασε τα 166 και άφησε πίσω του τον Γιώργο Σιγάλα (164).

 

Σημαντικότερό ίσως όλων αυτών των επιτευγμάτων του «υπαρχηγού» του Ολυμπιακού, είναι αυτό που αφορά στα αμυντικά ριμπάουντ. Μαζεύοντας τρία, έφτασε τα 789 με τη φανέλα των ερυθρόλευκων στο Πρωτάθλημα και είναι πλέον 2ο στη σχετική λίστα (από το 1992) πίσω μόνο από τον Ντράγκαν Τάρλατς και αφήνοντας πίσω του τον αντίπαλο του απόψε, Γιάννη Μπουρούση (786).

 

Την κορυφαία φετινή επίδοση του ισοφάρισε ο Βαγγέλης Μάντζαρης μοιράζοντας έξι ασίστ όσες είχε και στο αντίστοιχο παιχνίδι της κανονικής περιόδου.

 

Επιστρέφοντας στον Γκριν, ο 2ος τελικός ήταν ο πρώτος αγώνας του ελληνικού Πρωταθλήματος στον οποίο κέρδισε τον άτυπο τίτλο του MVP του Ολυμπιακού έχοντας 17 βαθμούς στο ranking.

 

Σε ομαδικό επίπεδο…

 

Οι ερυθρόλευκοι μάζεψαν μόλις 18 αμυντικά ριμπάουντ στη χειρότερη φετινή επίδοση τους στην Basket League. Η προηγούμενη χειρότερη ήταν εκείνη των 20 του εντός έδρας παιχνιδιού με τον Κολοσσό.

 

Από την άλλη πλευρά όμως ανανεώνοντας 13 επιθέσεις με ριμπάουντ ισοφάρισαν την κορυφαία σχετική, εκτός έδρας επίδοση τους. 13 επιθετικά ριμπάουντ είχαν στο αντίστοιχο ματς της κανονικής περιόδου.

 

Αυτό ήταν το 31ο παιχνίδι του Ολυμπιακού στο φετινό Πρωτάθλημα και μόλις το 1ο στο οποίο έμεινε χωρίς τάπα!

 

Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ