18.8 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο Πονσαρνάου βλέπει κατάθλιψη στους παίκτες

Οι ισπανικές ομάδες έχουν επιστρέψει στις προπονήσεις, αλλά τα πράγματα δεν είναι και τόσο απλά, όπως φαίνεται από τις δηλώσεις του Χαουμέ Πονσαρνάου, ο οποίος κάνει λόγο για σημάδια κατάθλιψης σε κάποιους παίκτες, αλλά και το φόβο των τραυματισμών.

Ο προπονητής της Βαλένθια μίλησε στην εφημερίδα "La Provincia" για την κατάσταση στην οποία ήταν οι παίκτες όταν επέστρεψαν από την απομόνωση στα γήπεδα. "Συναντήσαμε αρνητικές εκπλήξεις. Υπήρχαν παίκτες που ήταν χειρότερα από ότι νομίζαμε και οι οποίοι επέστρεψαν με κατάθλιψη. Είναι κάτι που σε επηρεάζει βαθιά. Δείχνουν να αισθάνονται καλύτερα όσο περνούν οι μέρες και ερχόμενοι σε επαφή με τους συμπαίκτες τους. Μπορεί να φαίνεται ανόητο, αλλά το να μπορείς απλά να αστειευτείς με τον άλλον απέναντί σου, "ζωντανό" και όχι μέσα από μια οθόνη είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα ψυχολογικά".

Ο Πονσαρνάου αναφέρθηκε και την ενδεχόμενη επανεκκίνηση της σεζόν: "Προσπαθούμε να διαχειριστούμε διαφορετικούς φόβους που έχουν οι παίκτες. Το πρώτο είναι μην κολλήσουν τον κορονοϊό κάπως και κατ' επέκταση φοβούνται πως αν γίνει κάτι τέτοιο μπορεί να κάνουν κακό στους δικούς τους ανθρώπους. Πολλοί έχουν το φόβο μην μεταφέρουν τον ιό στις οικογένειές τους. Το δεύτερο είναι ο φόβος για τους τραυματισμούς, καθώς δεν είναι αρκετός ο χρόνος προετοιμασίας και θα πρέπει να δώσουν ένα μεγάλο αριθμό αγώνων σε λίγες μέρες σε απαιτητικές διοργανώσεις. Αυτός ο φόβος είναι μεγάλος. Και υπάρχει και ο φόβος για τα συμβόλαια, γιατί οι παίκτες που δεν έχουν κάποιο εγγυημένο συμβόλαιο για την επόμενη σεζόν, αντιμετωπίζουν ένα μεγάλο ρίσκο αν βρεθούν θετικοί στον κορονοϊό ή τραυματιστούν ή δεν παίξουν καλά σε αυτό το υπόλοιπο της σεζόν. Ανησυχούν πραγματικά και πολύ".

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ