21.3 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Ο πολυφωνικός Προμηθέας

Ο Προμηθέας συνεχίζει το κυνήγι της ΑΕΚ και του Λαυρίου για μία θέση στην πρώτη 4άδα. Η χθεσινή νίκη του επί των Τρικάλων ήταν η 5η στα τελευταία έξι παιχνίδια του. Αυτό που φανερώνει με έναν ακόμη τρόπο τις τελευταίες εβδομάδες είναι η πολυφωνία του.

 

Ο Μάκης Γιατράς δεν είχε για 3ο συνεχόμενο παιχνίδι διαθέσιμους τους υπέρ-πολύτιμους Φαγιέ και Μιλόσεβιτς, απουσίες που λίγες ομάδες θα μπορούσαν να «κρύψουν». Χωρίς αυτούς κοίταξε στα μάτια για αρκετή ώρα τον Παναθηναϊκό, πέρασε από τη Χαλκίδα και νίκησε χθες τα Τρίκαλα.

 

Ένα στοιχείο που αναδεικνύει την πολυφωνία αλλά και το βάθος του φετινού Προμηθέα, είναι το ότι στα 19 ματς Πρωταθλήματος είχε οχτώ διαφορετικούς πρώτους σκόρερ. Είναι επίσης χαρακτηριστικό ότι μόνο σε μία περίπτωση ο ίδιος παίκτης αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ της ομάδας της Πάτρας σε δύο συνεχόμενες αγωνιστικές. Ήταν ο Σον Έβανς που είχε 22 και 12 στα ματς του πρώτου γύρου με Τρίκαλα και Άρη. Αυτό σημαίνει ότι σε κάθε εβδομάδα, ο Προμηθέας αναδεικνύει και έναν διαφορετικό, επιθετικά τουλάχιστον, πρωταγωνιστή.

 

Για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης, κάνοντας την ίδια καταμέτρηση στους άμεσους αντιπάλους του Προμηθέα, καταλήγουμε στο ότι τόσο η ΑΕΚ όσο και το Λαύριο έχουν αναδείξει από έξι διαφορετικούς πρώτους σκόρερ στους αγώνες, με την «Ένωση» να έχει βέβαια έναν λιγότερο, τον σημερινό κόντρα στον Πανιώνιο.

 

Αναλυτικά οι λίστες των πρώτων σκόρερ ανά αγώνα για τους «μνηστήρες» της 4άδας…

 

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ

 

Μιλόσεβιτς: 4 φορές

Χολ: 4 φορές

Φαγιέ: 3 φορές

Έβανς: 3 φορές

Σαλούστρος: 2 φορές

Τουτζιαράκης: 1 φορά

Γκίκας: 1 φορά

Έλις: 1 φορά

 

 

ΑΕΚ

 

Χάρις: 8 φορές

Σάκοτα: 3 φορές

Καββαδάς: 3 φορές

Γκριν: 2 φορές

Πάντερ: 1 φορά

Μπάρλοου: 1 φορά

 

 

ΛΑΥΡΙΟ

 

Μουρ: 9 φορές

Μέιερ: 4 φορές

Γκρέι: 2 φορές

Λαμπ: 2 φορές

Κακλαμανάκης: 1 φορά

Ντίξον: 1 φορά

 

Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ