19.9 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Ο πλουραλισμός στην επίθεση μπορεί να κάνει τη διαφορά

Στη Λάρισα, για τον αγώνα κυπέλλου με τον Φάρο-ΓΣ Λάρισας την Τετάρτη, ο Ολυμπιακός θα κάνει ντεμπούτο για τη νέα χρονιά και από εκεί θα αρχίσει να ξετυλίγεται το κουβάρι μιας ακόμα σεζόν, η οποία είναι λίγο περίεργη στο ξεκίνημα για τους Πειραιώτες καθώς είναι το πρώτο φθινόπωρο μετά από μια τριετία που ξεκινάει χωρίς κάποιον τίτλο στα χέρια τους.

Παράλληλα την Κυριακή τον περιμένει το παραδοσιακό - τόσο νωρίς γίνεται κάθε χρόνο με τη μόνη διαφορά ότι συνήθως ήταν για το κύπελλο - ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος.   Πόσο σημαντικό είναι ;   Οσοι βιαστείτε να βγάλετε το συμπέρασμα ότι κρίνει τη...μισή χρονιά να σας θυμίσουμε το πιο φρέσκο παράδειγμα όταν πέρυσι ο Ολυμπιακός φιλοδώρησε με 25 πόντους (88-63) τους Πράσινους στο ίδιο γήπεδο και αυτοί απάντησαν με μια εμφατική νίκη 15 πόντων στον κρίσιμο τελευταίο τελικό του καλοκαιριού στο ΣΕΦ και πήραν πανηγυρικά τον τίτλο στην έδρα του αντιπάλου τους.

Για αυτό και θα διαβάσετε την Πέμπτη στο Basketa τη συνέντευξη του Γιάννη Σφαιρόπουλου όπου μεταξύ άλλων, παραδέχεται ότι καλύτερα να νικάς το τελευταίο ντέρμπι της χρονιάς παρά το πρώτο !

Τι έδειξε όμως μέχρι τώρα ο Ολυμπιακός σε αυτή τη σειρά των φιλικών του αγώνων. Αφ' ενός ένα πιο ελκυστικό πρόσωπο στην επίθεση σε σχέση με την πιο μονοδιάστατη περσινή εικόνα (στην οποία βέβαια έπαιξε καθοριστικό ρόλο η απουσία του Λοτζέσκι από όλα τα κρίσιμα παιχνίδια) καθώς ιδιαίτερα ο Ρόμπερτς, αλλά σε δεύτερο χρόνο και ο Τόμπσον βάζουν τη μπάλα στο καλάθι αρκετά άνετα. Θα είναι ενδιαφέρον όταν παίξουν περισσότερο μαζί (έγινε λίγο στο παιχνίδι με τη Νταρουσάφακα) ο Ρόμπερτς με τον Σπανούλη.

Κομβικός παίκτης θα είναι εφέτος περισσότερο από κάθε άλλη σεζόν ο Νίκολα Μιλουτίνοφ ο οποίος όχι μόνο ωρίμασε ακόμα περισσότερο, αλλά είναι φανερό ότι έχει δουλέψει και με το σώμα του (μυικό όγκο, εκγύμναση κλπ.) και έχει και ο ίδιος πολύ καλύτερη αυτοπεποίθηση με αποτέλεσμα να είναι ακόμα πιο δυνατός κάτω από τα καλάθια και όχι μόνο.

Παρά πάντως τον μεγαλύτερο πλουραλισμό στην επίθεση είναι φανερό ότι και εφέτος για τον Ολυμπιακό σημείο αναφοράς θα είναι η άμυνα και από εκεί θα ξεκινάει ότι καλό γίνεται στην επίθεση. Των θέμα των βολών και των τριπόντων είναι καθαρά θέμα δουλειάς, ψυχολογίας και συνεργασιών, συνεπώς είναι στο χέρι (πραγματικά) των παικτών του Γιάννη Σφαιρόπουλου να έχουν καλύτερα ποσοστά σε αυτές τις δύο κατηγορίες.

Φυσικά υπήρξαν και...κακοφωνίες στα φιλικά αν και ακριβώς επειδή είναι φιλικά οι προπονητές συνήθως λατρεύουν το να βλέπουν εκεί τα κακώς κείμενα των ομάδων τους. Στα ριμπάουντ λοιπόν ο Ολυμπιακός θα χρειαστεί πολύ ομαδική δουλειά και καλά μπλόκ άουτ για να μην έχει μεγαλύτερα προβλήματα, ενώ στο τρίποντο θα πρέπει να δουλευτεί πολύ η υπομονή. Κάτι που έλειψε σε κάποια φιλικά και θα πρέπει να επισημανθεί όσο και αν η χημεία μεταξύ των "παλαιότερων" στην προετοιμασία παικτών με τους πραγματικά παλαιότερους (αλλά που ήρθαν αρκετά αργότερα στην προετοιμασία) είναι λογικό να θέλει ακόμα πολύ δουλειά.

Από εκεί και πέρα το πόσο γρήγορα θα γίνει πράξη η ενσωμάτωση όλων των παικτών θα αποτελέσει και ένα σημαντικό στοιχείο για τα πρώτα θετικά (ή όχι) αποτελέσματα.

 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ